ÎN URMA RESTRUCTURĂRII, Nextebank şi-a înjumătăţit numărul sucursalelor

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 octombrie 2013

Nextebank şi-a înjumătăţit numărul sucursalelor

Numărul sucursalelor Nextebank a coborât la 23, în urma restructurării reţelei, de la 45, cât erau înainte de debutul procesului, potrivit informaţiilor disponibile pe pagina de Internet a instituţiei de credit. La acestea se adaugă cele două centrale ale băncii, din Târgu Mureş şi Bucureşti, conform aceleiaşi surse.

Ultima zi de lucru cu publicul în sucursalele închise a fost cea de 15 octombrie, au anunţat reprezentanţii băncii.

Ziarul BURSA a scris, în luna august, citând surse bancare, că Nextebank, fosta MKB Romexterra Bank, ar fi notificat Inspectoratele Teritoriale de Muncă şi Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă că intenţionează să desfiinţeze toate posturile din actuala organigramă, cu excepţia câtorva poziţii, şi să înfiinţeze posturi noi, al căror număr urma să reprezinte 40% din numărul celor desfiinţate. Noile posturi ar urma să fie ocupate în urma unui proces intern de recrutare, asistat de un consultant extern, arătau sursele noastre, care ne-au precizat că procesul s-a încheiat.

Reorganizarea ar fi fost solicitată de compania de administrare a investiţiilor "Axxess Capital", care ar dori ca Nextebank să absoarbă Patria Credit, instituţie specializată în microfinanţare pe care o controlează. Patria Credit solicitase, în anul 2009, acordarea unei licenţe bancare, fiind refuzată de Banca Naţională a României (BNR), pe motiv că acţionarii săi majoritari sunt două fonduri de investiţii, iar acestea au, prin definiţie, o perioadă de existenţă limitată, explica, în 2010, Horia Manda, managing partner "Axxess Capital".

La începutul acestei luni, presa anunţat că Florian Kubinschi a părăsit funcţia de vicepreşedinte al Nextebank pentru a prelua funcţia de director financiar al Volksbank.

Dacă "Axxess Capital" ar achiziţiona Nextebank, aceasta ar fi cea de a treia investiţie a sa în sectorul bancar din ţara noastră. Fondurile aflate în administrarea sa s-au regăsit, în trecut, în acţionariatul Băncii Româneşti, care a fost vândută, între timp, către National Bank of Greece, şi în cel al Băncii Agricole, devenită Raiffeisen Bank România. Alte investiţii în sectorul financiar local au fost cele în Domenia Credit, cumpărată de Garanti Bank şi redenumită Garanti Credite Ipotecare, şi Estima Finance, vândută către GE Money.

Aceasta ar fi a doua tentativă de vânzare a Nextebank, după ce tranzacţia cu compania americană "PineBridge investments" a căzut, aparent din cauza neacceptării BNR ca banca să fie deţinută de către o entitate non-europeană. "PineBridge Investments" este o companie de administrare a activelor, deţinută de către un grup investiţional privat asiatic, înregistrat în Hong Kong.

Nextebank avea, la finele anului trecut, active în valoare de 1,064 miliarde lei, reprezentând 0,3% din totalul activelor bancare din ţara noastră, potrivit datelor BNR. Instituţia financiară a încheiat anul trecut cu o pierdere de 48,436 milioane lei (11 milioane euro), potrivit bilanţului depus la Ministerul Finanţelor Publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb