ÎN URMA REZULTATULUI ALEGERILOR DIN FRANŢA Bursa din Paris, la cel mai ridicat nivel de după 2008

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 aprilie 2017

Bursa din Paris, la cel mai ridicat nivel de după 2008

Acţiunile băncilor, în creştere puternică

Euro, la cursul maxim al ultimelor cinci luni

Activele franceze au crescut, ieri, ca urmare a faptului că primul tur al alegerilor prezidenţiale din ţară a fost câştigat de Emmanuel Macron, care are o orientare de centru, în defavoarea naţionalistei Marine Le Pen.

După victoria înregistrată de Macron duminică, investitorii anticipează că acesta va câştiga şi cel de-al doilea tur de scrutin, programat să aibă loc luna viitoare.

În acest context, indicele bursier CAC 40 a ajuns la cel mai ridicat nivel din 2008, în baza avansului important din sectorul bancar, iar spread-ul dintre randamentul obligaţiunilor de stat franceze şi cele germane cu maturitatea la zece ani a scăzut până la cel mai redus nivel din ianuarie până în prezent.

Tot ieri, euro a urcat până la cel mai ridicat curs din noiembrie faţă de dolar, după care a mai pierdut teren, în condiţiile în care jucătorii de pe pieţe şi-au orientat atenţia către propunerile de reducere a fiscalităţii în SUA.

Titlurile "BNP Paribas" SA, cea mai mare bancă din Franţa, s-au apreciat cu 8% pe piaţa din Paris, la ora locală 17.00, ajungând la 66,81 euro, iar cele ale "Societe Generale" SA, numărul doi din sectorul bancar al ţării, cu 10%, la 50,95 euo. Tot la Paris, acţiunile "Renault" SA, al doilea mare producător francez de autoturisme, au urcat cu 3,2%, la 83 de euro, iar cele ale rivalului mai mare "Peugeot" SA, cu 6,6%, la 19,21 euro.

Indicele CAC 40 al Bursei franceze a atins, ieri, 5.286 puncte - cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani, iar la ora 17.00 atingea 5.259,76 puncte, fiind cu 4% mai mare faţă de vineri. La aceeaşi oră, moneda unică europeană avea un curs de1,0862 dolari, cu 1,3% mai mare faţă de ultima zi a săptămânii trecute. Mai devreme, euro a atins 1,0937 dolari, cel mai ridicat curs din ultimele cinci luni. Euro a crescut cu 2,4% faţă de moneda Japoniei, ieri, afişând un curs de 119,71 yeni.

Randamentul obligaţiunilor de stat franceze cu scadenţa la zece ani a coborât cu 10 puncte de bază, la 0,84%, pe piaţa din Londra, în jurul orei locale 11.30, după ce, mai devreme, atinsese 0,83%, cel mai redus nivel din 18 ianuarie până acum. Diferenţa (spread-ul) faţă de titlurile de stat germane cu aceeaşi matuirtate a scăzut cu 19 puncte de bază, la 50 de puncte de bază. Pe parcursul zilei de ieri, spread-ul atinsese 47 de puncte de bază - cel mai mic din 26 ianuarie până acum, potrivit cifrelor Bloomberg.

Amintim că aproape 47 de milioane de francezi au fost aşteptaţi la vot duminică, în primul tur al alegerilor prezidenţiale care au fost urmărite cu atenţie de toata Europa. Emmanuel Macron a obţinut, conform rezultatelor finale, 23,75%, iar Marine Le Pen - 21,53%. Astfel, Macron şi Le Pen au rămas în turul al doilea, care va fi organizat în 7 mai.

Sondajele anticipează victoria lui Macron, iar printre cei care au anunţat că îl vor susţine se află conservatorul Francois Fillon, situat pe locul al treilea în alegerile de duminică.

Strategii băncii de investiţii "Goldman Sachs" sunt de părere că euro ar putea să urce la 1,13 dolari în condiţiile în care probabilitatea ca Le Pen, candidatul anti-euro, să câştige este mică. Potrivit "Goldman Sachs", indicele care arată probabilitatea unei dezmembrări a zonei euro se află la cel mai redus nivel din iulie 2014 până la ora actuală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb