ÎN VARA LUI 2022 Antalya înregistrează o creştere cu peste 70% a numărului de turişti din ţara noastră

G.D.
Miscellanea / 13 septembrie 2022

Antalya înregistrează o creştere cu peste 70% a numărului de turişti din ţara noastră

Antalya, oraşul însorit al Turciei, reprezintă în continuare o destinaţie de vacanţă, chiar şi la început de toamnă, conform unui comunicat remis redacţiei. Vremea caldă de pe ţărmul Mării Mediterane, plajele generoase şi foarte curate, natura luxuriantă şi istoria locurilor oferă o vară prelungită celor care plănuiesc o evadare de toamnă.

Potrivit sursei citate, în septembrie, temperaturile ridicate se mai domolesc iar, teoretic, numărul turiştilor scade şi el odată cu terminarea sezonului estival. În Antalya, însă, viaţa este diferită. Amplasată în inima Mării Mediterane şi a Rivierei Turciei, această provincie din sud se bucură de trei sute de zile de soare fiind o atracţie pentru turiştii care rareori resimt temperaturi sub 20 de grade şi pot face plajă sau înota în mare până la sfârşitul lunii noiembrie. Poziţia geografică avantajoasă a Antalyei şi clima sa caldă, pe aproape tot parcursul anului - sunt atuurile acestei zone. Iată mai jos şi câteva motive în plus pentru care Antalya este o destinaţie ideală şi în extra-sezon:

Plaje curate şi primitoare

Antalya este renumită pentru plajele sale curate, care se întind cât de departe poţi vedea cu ochii. Capitala Rivierei Turciei, Antalya, oferă 229 de plaje cu "steag albastru". Standardul "steag albastru" presupune respectarea unor criterii pentru protecţia mediului şi a sănătăţii publice, control microbiologic al apei de mare, curăţarea plajelor şi un nivel ridicat de igienă.

Vizitatorii se pot bucura de vreme bună pe aceste plaje până la sfârşitul lunii noiembrie sau chiar începutul lunii decembrie.

Pe Riviera de Smarald a Antalyei, cu celebra mare de culoare turcoaz, puteţi vizita plajele din Lara, Konyaalti şi Kaputaş, atât toamna cât şi iarna. Situată în centrul oraşului, plaja cu nisip fin, Lara, este ideală pentru înot, fiind renumită pentru valurile sale blânde. Plaja Konyaalti se întinde pe şapte kilometric, de la vestul oraşului până la Munţii Bey. Malul mării Konyaalti, mărginit de baruri, cafenele şi cluburi de noapte, oferă zile şi seri pline de energie. Plaja Kaputaş, lângă Kaş şi Kalkan, este o zonă pitorească la care se poate ajunge printr-o scară lungă sculptată în stâncă, subliniază sursa citată.

Oraşe antice pline de farmec

Antalya, căminul civilizaţiilor antice, posedă o moştenire culturală unică. Oraşul antic Perge, capitala regiunii Pamphylia, se află la doar 18 kilometri est de centrul oraşului Antalya. Acest oraş magnific, renumit de-a lungul istoriei pentru arhitectura şi sculpturile din marmură, continuă să uimească vizitatorii cu Băile Romane, mozaicurile uimitoare, cu stadionul în formă de potcoavă şi un teatru monumental care a găzduit odată douăsprezece mii de oameni! Perge este o comoară care poartă într-adevăr măreţia antică a Antalyei până în zilele noastre.

Oraşul antic Patara, la aproximativ 40 de kilometri vest de Kaş, este unul dintre cele mai vechi şi mai importante oraşe ale Imperiului Lician. În 1988 săpăturile arheologice au scos la iveală multe locuri pline de istorie. De asemenea, plaja spectaculoasă este o zonă importantă de depunere a icrelor pentru broasca ţestoasă din Marea Mediterană, o specie pe cale de dispariţie, Caretta Caretta (simpatice testoasele cu cap patrat, cele mai mari testoase cu carapace dură din lume. În plus, Patara este locul de naştere al Sfântului Nicolae, cunoscut în întreaga lume drept Moş Crăciun.

Centre de scufundări

Antalya este, de asemenea, un centru de scufundări renumit la nivel mondial. Oraşul oferă multe oportunităţi de sporturi acvatice şi în natură, iar experienţa de scufundări de clasă mondială este disponibilă chiar şi toamna şi iarna. Provincia Antalya oferă o gamă largă de opţiuni de scufundări, de la Kalkan la Patara în est. La sud de oraş, Kaş este unul dintre cele mai bune 10 locuri de scufundări din lume, prezentând flora şi fauna marine, de o diversitate impresionantă (de ex. iarbă de mare, corali şi bureţi de mare, alături cu ruinele scufundate ale oraşelor antice).

Locul preferat al pasionaţilor de golf

Belek, faimoasa staţiune din Antalya, atrage atenţia cu terenurile de golf renumite în întreaga lume. Belek este un centru important pentru turismul de golf, oferind hoteluri de lux, staţiuni şi infrastructură modernă, apreciată de profesionişti în lumea golfului european. La 20 de minute de mers cu maşina de Antalya, Belek are 15 terenuri de golf distincte deschise atât toamna cât şi iarna. În plus, unele dintre terenurile de golf din Belek oferă golf de noapte cu sistem de iluminat ultra-modern, subliniază sursa citată.

Trasee de drumeţii celebre în lume

Antalya este un veritabil paradis pentru drumeţii. Drumul Lycian şi Drumul Sf. Pavel, clasate printre cele mai frumoase rute din lume, se află în graniţele acestui oraş însorit. Calea Lycian, primul traseu de drumeţii pe distanţe lungi din Turcia, este un traseu de 500 de kilometri care se extinde de la Fethiye la Antalya. Calea Lycian trece prin zone cu natură deosebită precum Fethiye, Öludeniz, Valea Fluturilor, Golful Kabak, Kalkan, Kaş, Kekova, Demre, Patara, Muntele Olymp, Çirali şi Canionul Göynuk. Toate acestea fac parte din istoria unei regiuni care datează din antichitate.

Drumul Sf. Pavel, care începe din oraşul antic Perge şi se termină în districtul Yalvaç, lângă lacul Eğirdir din Isparta, este al doilea traseu de drumeţii pe distanţă lungă din Turcia. Pasionaţii de trekking pot fi martorii uneia dintre cele mai importante schimbări ale creştinismului, mergând pe jos pe acest traseu faimos şi provocator, un traseu de pelerinaj, străbătut de pelerini timp de două mii de ani.

Peşterile Minunilor Naturale

Antalya este renumită şi pentru peşterile sale, fiecare dintre acestea fiind o minune a naturii. Situată la 30 de kilometri nord-vest de oraş şi la aproximativ 450 de metri deasupra nivelului mării, Peştera Karain este una dintre cele mai mari peşteri naturale din Turcia. Rămăşiţele din peşteră, care scot la lumină o viziune diferită asupra istoriei omenirii, sunt expuse în Muzeul Antalya şi Muzeul Karain din apropierea peşterii.

Prima peşteră din Turcia care a fost deschisă turismului, Peştera Damlataş, din centrul districtului Alanya, îşi ia numele de la apa care picură din stalactitele sale. Se estimează că aceste stalactite şi stalagmite, care au 300 de metri lungime şi o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, s-au format pe parcursul a 12.000 de ani, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca il intrebi pe minsitru turismului, va spune ca e o nimica toata pe langa cresterile de turisti de la marea noastra.

    Era un banc: Anul asta am fost in Bulgaria in concediu si mi-au furat masina...dar chiar si asa, am iesit mai ieftin decat la Mamaia! 

    Preturi foarte mari anul acesta la turci si greci..iar serviciile lasa de dorit mai ales la turci....La anul mergem in Spania...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb