Înalta Curte a amânat pentru 21 ianuarie decizia în procesul dintre ANI şi Klaus Iohannis

Alexandru Costea
Anticorupţie / 14 ianuarie 2015

sursa foto: facebook

sursa foto: facebook

Actualizare 16:45

Magistraţii Curţii Supreme au amânat pentru 21 ianuarie pronunţarea în dosarul în care Agenţia Naţionala pentru Integritate cere ca preşedintele Klaus Iohannis să fie sancţionat pentru incompatibilitate.

Sentinţa anunţată de instanţă va fi definitivă.

(E.D.)

---

Actualizare 14:15 Instanţa a rămas în pronunţare

ÎCCJ a rămas în pronunţare miercuri în cazul recursului ANI la decizia prin care i s-a dat câştig de cauză preşedintelui Klaus Iohannis în procesul de incompatibilitate, transmit surse din presă.

(Elena Deacu)

---

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) urmează să judece astăzi recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în procesul cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit surselor din presă.

ÎCCJ a admis în principiu, pe 25 noiembrie 2014, recursul declarat de ANI la decizia Curţii de Apel Alba Iulia - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal privind dosarul în care Klaus Iohannis a fost reclamat pentru incompatibilitate, în calitate de primar al Sibiului.

Dosarul lui Iohannis a ajuns la Instanţa supremă după ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deţinea simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA.

"În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că Iohannis se află în stare de incompatibilitate, întrucât deţine simultan atât funcţia de primar al municipiului Sibiu, cât şi calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul SC Apă Canal SA Sibiu (începând cu 30.04.2009 şi până în prezent) şi SC Pieţe SA (începând cu 05.08.2010 şi până în prezent), încălcând dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003", preciza ANI.

Prin hotărârile Consiliului Local Sibiu nr. 144/30.04.2009 şi nr. 231/19.07.2012, Klaus Iohannis a fost împuternicit ca reprezentant al municipiului Sibiu în AGA a SC Apă Canal SA Sibiu, iar începând cu data de 5 august 2010 a deţinut şi calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu în AGA a SC Pieţe SA.

ANI menţiona ca jurisprudenţă relevantă în materie rapoarte care au avut acelaşi obiect de evaluare, sentinţele civile din 21.11.2012 - nr. 528/CA, nr. 529/CA, 532/CA şi sentinţa civilă nr. 557/CA din 03.12.2012, privind mai mulţi aleşi locali (în categoria cărora intră şi primarii) emise de Curtea de Apel Constanţa, prin care s-a reţinut existenţa stării de incompatibilitate în sensul art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oricit ar imbulibasi-o unii sau altii, concluzia care se degaja cu claritate este ca Iohannis a incalcat legea.

    Dumnezeu sa-l ierte!, ca in starea actuala, legea nu-l poate atinge. 

    De ce dracu mai vrea un primar mai vrea sa fie si nu stiu ce? Pai nu pastorestee el urbea? 

    Legea trebuie aplicata, oricit de ciudate ar fi spetele, pentru ca altfel ajungem in situatii gen "Nodul Gordian".

    Cu o exceptie. Este vorba de legile mafiote. Ele nu, nu trebuie aplicate!, pentru ca ne duc direct in inima "Nodului Gordian". 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb