Încă o bancă din SUA a fost închisă, după prăbuşirea Silicon Valley Bank

G.D.
Bănci-Asigurări / 13 martie 2023

Încă o bancă din SUA a fost închisă, după prăbuşirea Silicon Valley Bank

Autorităţile de reglementare din SUA au închis ieri Signature Bank, cu sediul în New York, o importantă instituţie financiară din industria criptomonedelor, în încercarea de a preveni extinderea crizei bancare, scrie CNBC, conform Digi24.

"Anunţăm, de asemenea, o excepţie similară de risc sistemic pentru Signature Bank din New York, care a fost închisă astăzi de autoritatea de stat", au declarat Trezoreria, Rezerva Federală şi FDIC într-un comunicat comun ieri seară.

Autorităţile de reglementare bancară au declarat că deponenţii de la Signature Bank vor avea acces deplin la depozitele lor, o măsură similară cu cea anunţată pentru banca falimentară Silicon Valley Bank.

"Toţi deponenţii acestei instituţii vor fi despăgubiţi. Ca şi în cazul Silicon Valley Bank, nicio pierdere nu va fi suportată de contribuabil", au precizat autorităţile de reglementare.

Regulatorii au închis Silicon Valley Bank vineri şi au preluat depozitele sale în cel mai mare faliment bancar din SUA de la criza financiară din 2008 - şi al doilea ca mărime din istorie. Măsurile drastice au fost luate la doar câteva zile după ce instituţia axată pe tehnologie a raportat că se confruntă cu dificultăţi.

Signature este una dintre principalele bănci din industria criptomonedelor, cea mai mare după Silvergate, care şi-a anunţat lichidarea iminentă săptămâna trecută. Avea o valoare de piaţă de 4,4 miliarde de dolari la data de vineri, după o scădere cu 40% în acest an, conform FactSet.

La 31 decembrie, Signature avea active totale de 110,4 miliarde de dolari şi depozite totale de 88,6 miliarde de dolari, potrivit unei declaraţii de valori mobiliare.

Pentru a limita daunele şi a preveni o criză mai mare, Rezerva Federală şi Trezoreria au creat un program de urgenţă pentru a asigura depozitele la ambele bănci, Signature Bank şi Silicon Valley Bank, folosind autoritatea de împrumut de urgenţă a Fed-ului.

Fondul de asigurare a depozitelor FDIC va fi folosit pentru a acoperi deponenţii, mulţi dintre aceştia fiind neasiguraţi din cauza garanţiei de 250.000 de dolari pentru depozite.

În timp ce deponenţii vor avea acces la banii lor, acţionarii şi deţinătorii de obligaţiuni de la ambele bănci vor fi şterşi, a declarat un oficial senior al Trezoreriei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Bank Run Contracting Money Supply + No Reserve Requirement = BIG FINANCIA RISK

    s c cret 

    Actionari la bancile astea sunt BlackRock si Vanguard, astia n'au bani sa aduca "de acasa"?

    1. ei au facut cv exituri inca din 2021-2022

      s c cret 

    La fel si la noi. Dupa ce a cazut City, acum falimenteaza si Euroins. Diferenta cred ca este ca in SUA va raspunde cineva, la noi ii vedem pe Roasu si Marcu promovati ministri. Ce tara tare :)))))

    1. Stai linistit ca nici in USA nu va raspunde nimeni,

      eventual se face o comisie,care va ingropa problema 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb