Încă un spital din Buzău va trata pacienţii COVID-19

ANA FELEA
Miscellanea / 5 februarie 2022

Încă un spital din Buzău va trata pacienţii COVID-19

Ministerul Sănătăţii a aprobat solicitarea autorităţilor judeţene de a transforma Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă - Secţia Exterioară Ojasca a Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca în unitate nivel 3 pentru bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2, măsura impunându-se în contextul creşterii semnificative a infectărilor cu coronavirus în rândul angajaţilor şi al pacienţilor din spital.

De exemplu, vineri, în Spitalul Săpoca erau infectate, din rândul cadrelor medicale, 27 de persoane, majoritatea asistente dar şi personal medical auxiliar.De asemenea, potrivit DSP, erau declarate două focare la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, unul la Săpoca şi celălalt la Ojasca.

"Din foarte multe motive, este extrem de important ca pacienţii internaţi pe specificul spitalului Săpoca să poată fi trataţi de COVID chiar în acest spital. Ne-am confruntat cu această problemă în valul 4, motiv pentru care în ultimele 2 săptămâni am insistat foarte mult la Ministerul Sănătăţii să se aprobe această completare a planului pentru judeţul Buzău", declară prefectul judeţului Buzău, Daniel Marian Ţiclea.

În Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă - Secţia Exterioară Ojasca vor fi amenajate 20 de paturi pentru bolnavii COVID-19, care provin din rândul persoanelor cu afecţiuni psihice. Pacienţii vor beneficia în această secţie de supraveghere de specialitate şi medicaţie adecvată, inclusiv cu antiviralele Favipiravir şi Molnupiravir, dacă medicii consideră necesară administrarea unui astfel de tratament.

"Bolnavii cu afecţiuni psihice, ca şi cei care au săvârşit fapte de natură penală şi care necesită internare la Psihiatrie, impun o abordare diferită. De pildă, dacă un astfel de bolnav se infectează cu coronavirus, nu poate fi preluat de un alt spital, pentru că necesită un suport logistic aparte şi tratament medical special, şi, atunci, măsura de a aloca 20 de paturi bolnavilor COVID este mai mult decât binevenită, ţinând cont şi de actualul context epidemiologic, cu un număr, zilnic, însemnat de infectări", a declarat directorul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, dr. Gabriela Pîrîu.

În prezent, Buzăul are cinci spitale care tratează bolnavii COVID-19, respective Spitalul Judeţean Buzău, Spitalul de la Râmnicu Sărat, Spitalul de la Nehoiu şi cel de la Smeeni. Joi, 3 februarie, gradul de ocupare al paturilor din aceste unităţi medicale, destinate pacienţilor COVID, era de 65%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb