INCENDIILE rămân principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri plătite în primul semestru, pe PROPERTY şi ASIGURĂRI DE LOCUINŢĂ

A.F.
Bănci-Asigurări / 19 august

INCENDIILE rămân principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri plătite în primul semestru, pe PROPERTY şi ASIGURĂRI DE LOCUINŢĂ

OMNIASIG Vienna Insurance Group continuă seria comunicărilor transparente prin publicarea datelor despre topul celor mai mari despăgubiri plătite pe principalele linii de business din portofoliu în primul semestru al anului 2024.

În topul aferent liniei RCA, cea mai mare despăgubire, în valoare de aprox. 880.000 lei, a fost plătită în urma unui accident din jud. Bihor, în care şoferul unei autoutilitare-semiremorcă a lovit o insulă de calmare a traficului, a intrat pe contrasens şi a lovit frontal o altă autoutilitară-semiremorcă, provocând decesul celuilalt şofer.

A doua despăgubire, în valoare de aproximativ 850.000 lei, a fost plătită în urma unui accident din jud. Bacău, în care şoferul unei autoutilitare a pierdut controlul volanului într-o curbă foarte periculoasă, a pătruns pe contrasens şi s-a ciocnit cu un tir, provocând vătămarea corporală a şoferului autoutilitarei şi a celor doi pasageri, dintre care unul a decedat ulterior la spital.

Cea de-a treia poziţie este ocupată de o despăgubire de 770.000 lei, plătită în urma unui accident din Bucureşti, soldat cu vătămări corporale. Şoferul autoturismului vinovat circula pe banda a doua a bulevardului, nu a oprit la trecerea de pietoni, deşi pe banda întâi era deja oprită o autoutilitară, a lovit un pieton minor şi apoi şi un autoturism care traversa regulamentar intersecţia de după trecerea de pietoni.

Pe linia PROPERTY, cea mai mare despăgubire plătită în primul semestru al anului a fost de aproximativ 19,5 milioane lei. Aceasta a fost achitată în urma unui incendiu la o hală de producţie şi la nivelul utilajelor aferente. A doua cea mai mare despăgubire plătită pe această linie a fost de aprox. 3,3 milioane lei, achitată în urma unui incendiu la un utilaj de reciclare deşeuri. Locul al treilea este ocupat de o despăgubire de aprox. 3 milioane lei, plătită pentru un incendiu tot la o hală de producţie şi la utilajele ce conţin liniile de fabricaţie.

Primele trei despăgubiri ca valoare de pe linia ASIGURĂRILOR DE LOCUINŢE au fost cauzate de incendii în diferite judeţe din ţară. Cea mai mare despăgubire plătită s-a ridicat la aproximativ 670.000 lei în judeţul Harghita, urmată de o despăgubire de cca. 590.000 lei în Blaj, pe locul trei fiind una de aprox. 280.000 lei, în Ilfov.

Pe linia CASCO, cea mai mare despăgubire din primul semestru al anului a fost de aproximativ 670.000 lei, plătită în urma unei viituri provocate de ploile torenţiale care au afectat o automacara. Pe locul al doilea se află o despăgubire de cca. 560.000 lei, achitată pentru o autoutilitară care a luat foc de la motor în timpul deplasării. A treia despăgubire, de peste 530.000 lei, a fost plătită în urma unui accident în care o autoutilitară-semiremorcă a acroşat o autoutilitară şi s-a răsturnat în afara carosabilului.

Pe linia ASIGURĂRILOR DE CĂLĂTORIE, cea mai mare despăgubire a fost de aprox. 120.000 lei, achitată pentru costurile de spitalizare şi tratament în cazul unei persoane ce a suferit un accident vascular în Turcia. A doua despăgubire din acest top este de cca. 110.000 lei şi a fost plătită pentru costurile medicale şi de spitalizare pentru un asigurat care a suferit un traumatism la piciorul stâng într-un accident la ski în Italia. Pe a treia poziţie se află o despăgubire de aproximativ 77.000 lei, plătită pentru costurile aferente unei intervenţii chirurgicale pentru fractura deplasată claviculară stângă de gradul III, rezultată dintr-un accident la ski, tot în Italia.

Pe linia ASIGURĂRILOR DE RĂSPUNDERE CIVILĂ, cea mai mare despăgubire a fost de aproximativ 2,4 milioane lei, achitată în urma unei explozii cauzate de o acumulare de gaze din reţea, explozie care a afectat o locuinţă. A doua despăgubire din acest top este de cca. 1,4 milioane lei şi a fost plătită în baza unei acoperiri pentru răspundere generală. Pe a treia poziţie se află o despăgubire de aprox. 980.000 lei, plătită pentru prejudicii referitoare la un proiect al asiguratului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb