ÎNCEPÂND CU TRIMESTRUL AL TREILEA,  Băsescu speră la o contracţie mai mică a economiei

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 16 iulie 2009

Băsescu i-a arătat omologului său ceh că România a parcurs al doilea trimestru consecutiv de creştere economică negativă.

Băsescu i-a arătat omologului său ceh că România a parcurs al doilea trimestru consecutiv de creştere economică negativă.

Preşedintele cere sprijinul Cehiei pentru a include Republica Moldova în categoria ţărilor din Balcanii de Vest privind perspectiva de integrare europeană

Preşedintele României, Tra­ian Băsescu, efectuează, în perioada 15-16 iulie, o vizită de stat în Republica Cehă, pentru a discuta despre consolidarea relaţiilor bilateriale şi des­pre problemele politice şi economice de actualitate.

Pe agenda de lucru a şefului statului figurează teme precum criza economică şi financiară, situaţia din Republica Moldova şi noile provocări privind Tratatul de la Lisabona.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului român i-a făcut omologului său ceh o prezentare completă a situaţiei din Republica Moldova şi a relaţiilor bilaterale între ţara noastră şi statul vecin.

"Din acest punct de vedere, l-am informat pe domnul Preşedinte că, indiferent care sunt relaţiile de moment între Bucureşti şi Chişinău, România rămâne un suporter fără rezerve al avansului Republicii Moldova către Uniunea Europeană şi, din acest punct de vedere, l-am rugat pe domnul Preşedinte să analizeze posibilitatea să sprijine demersul României ca Republica Moldova să fie introdusă în pachetul ţărilor din Balcanii de Vest, din punct de vedere al perspectivelor de integrare", a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, din punct de vedere al realităţilor economice, deşi s-au constatat similitudini sau apropieri foarte mari în cauzele care generează dificultăţi economice, Băsescu i-a arătat omologului său ceh că România a parcurs al doilea trimestru consecutiv de creştere economică negativă şi a precizat că speră ca, începând cu trimestrul III, să intrăm într-un proces de diminuare a creşterii economice negative.

Pe de altă parte, Băsescu a menţionat că a abordat şi o problematică de securitate: "Ne dorim să cunoaştem punctul de vedere al părţii cehe cu privire la dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă, şi aici fac menţiunea că România este un suporter puternic al abordării Guvernului ceh şi al Guvernului polonez cu privire la sistemul de apărare antirachetă".

Un ultim subiect a fost, conform administraţiei prezidenţiale, cel legat de Dunăre şi de punctul de vedere exprimat de noi, că Dunărea trebuie să devină o cale de transport care, împreună cu Rinul, să lege Marea Neagră de Marea Nordului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb