ÎNCEPÂND DE ASTĂZI Obligaţiunile Aforti Holding intră la tranzacţionare la BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 octombrie 2021

Obligaţiunile Aforti Holding intră la tranzacţionare la BVB

Titlurile au scadenţa în septembrie 2025 şi dobânda anuală de 10%

Obligaţiunile companiei poloneze Aforti Holding, în valoare de două milioane de lei, intră începând de astăzi la tranzacţionare prin Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul AFH25, conform unui anunţ al operatorului pieţei noastre de capital.

Cele 20.000 de titluri, ce au fost vândute iniţial printr-un plasament privat intermediat de Goldring, au scadenţa în data de 4 septembrie 2025 şi dobânda anuală de 10%, cu plata semestrială. Obligaţiunile corporative negarantate au o valoare nominală de 100 de lei.

Aforti Holding, companie înregistrată în Polonia, oferă consultanţă în domeniile financiar, tehnologic, administrativ şi investiţional către entităţile componente ale Grupului financiar Aforti, fiecare dintre acestea fiind specializată în diverse tipuri de servicii şi consultanţă financiară adresate microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii. Suma atrasă prin plasament este destinată finanţării activităţii Aforti în ţara noastră, conform informaţiilor din memorandum-ul de listare.

"În anul 2020, Grupul Aforti şi-a concentrat activităţile pe implementarea strategiei Grupului în contextul ameninţării epidemiologice COVID-19 şi a obstacolelor generate de aceasta. Dat fiind contextul actual al pieţei şi încetinirea progresivă a fluxurilor economice în cadrul acestei perioade, Grupul s-a axat pe dezvoltarea activităţilor de factoring şi de colectare a datoriilor ca fiind industriile cu cel mai mare potenţial, implicându-se mai puţin în activităţile de creditare", se arată în memorandum.

Compania este controlată de Klaudiusz Sytek, fondatorul şi CEO-ul societăţii, ce deţine 61,65% din Aforti Holding. De menţionat că, unul dintre membrii Consiliului de Supraveghere al companiei este Ludwik Sobolewski, fost preşedinte al Bursei din Varşovia şi fost director general al BVB, potrivit memorandum-ului.

În primele şase luni ale acestui an, Aforti Holding a înregistrat un rezultat net de 10,69 milioane de zloţi (circa 2,36 milioane de euro), cu 4,72% sub cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile scăderii uşoare a veniturilor. În 2020, rezultatul net al Aforti Holding s-a ridicat la 22,88 milioane de zloţi (5,06 milioane de euro), cu 60,9% peste cel din 2019, dinamică apărută pe seama creşterii veniturilor financiare cu 51%, în urma aprecierii masive a veniturilor din reevaluarea activelor financiare. Activele totale se ridicau la 283,3 milioane de zloţi, la finele anului trecut, în creştere cu 34,8% faţă de cele din 2019, în timp ce datoriile totale erau de 197,73 milioane de zloţi, cu 39,7% peste cele de la finalul lui 2019.

La nivel consolidat, Aforti a raportat un profit net de 1,17 milioane de zloţi, în primele şase luni ale anului curent, cu 1,4% sub cel din primele şase luni ale lui 2020, într-un context în care veniturile au urcat cu 215%, dar şi cheltuielile operaţionale s-au majorat în acelaşi ritm.

Pentru perioada 2021-2023, direcţiile de dezvoltare ale grupului gravitează în jurul a trei piloni de bază, meniţi să crească în mod sistematic amploarea şi profitabilitatea activităţilor sale, prin: (1) dezvoltarea segmentului de colectare creanţe; (2) dezvoltarea şi lansarea unei platforme internaţionale de servicii financiare destinată microîntreprinderilor şi IMM-urilor; (3) implementarea unei noi linii de business, adresată investitorilor instituţionali: administrarea de active (asset management), conform datelor din memorandum.

Din Grupul Aforti fac parte compania mamă Aforti Holding şi societăţile: Aforti Finance, Aforti Factor, Aforti Factor Romania IFN, Aforti Collections, Aforti PLC, Aforti Exchange, Aforti Distribution Romania şi Aforti Ac Sp. Pe lângă acestea, mai există Aforti Exchange Bulgaria, Aforti UAB Lituania şi Aforti Limited LCC Cipru, dar care nu îşi începuseră activităţile operaţionale la data întocmirii memorandum-ului, astfel încât nu au făcut obiectul consolidării.

Aforti Holding este o companie listată pe piaţa New Connect a Bursei de Valori din Varşovia, sub simbolul bursier AFH. Piaţa New Connect este echivalentul pieţei AeRO de la noi.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. te uiti in Ask si vezi ordin de vanzare la 106.99, si realizezi de rupti in c00r si fomisti sunt cei din plasament, e drept piata e plina de fermecati, dar cine vreodata ti-ar cumpara chiftelele NEGARANTATE la un asenea pret?...mare ti-e gradina..si Goldringu' e un fel abatie a habarnistilor...alaturi de altii desigur...

    1. cred ca nu ai bani de investit si iti versi ura pe cei care au bani

      sunt un ofitcos:(((

      toata ziua balacariti companiile, nu face asa ceva cine e serios si investeste, doar barfitori si papagali care nu au bani sa cumpere si manifesta frustrarea, sunteti penibili

      asta observi si eu, cateva personaje dubioase care improasca cu noroi zilnic in investitori si companii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb