INCIDENTUL DIN GEOPARCUL DINOZAURILOR Percheziţii DNA la 3 instituţii privind avizul de construire a unei microhidrocentrale

Alexandru Costea
Anticorupţie / 29 mai 2015

Procurorii au început urmărirea penală pentru infracţiuni de lovire şi tentativă de omor

Procurorii DNA fac, astăzi, percheziţii la Agenţia de Protecţie a Mediului Hunedoara, Administraţia Bazinală de Apă Mureş şi Administraţia Geoparcului Dinozaurilor "Ţara Haţegului", într-un dosar care vizează fapte de corupţie privind aprobarea construirii unei microhidrocentrale, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Alba fac cercetări pentru "infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013-2015", arată un comunicat emis azi de DNA.

Anchetatorii fac nouă percheziţii în Bucureşti şi judeţele Hunedoara, Mureş şi Cluj, din care trei sunt sediile unor instituţii publice, restul fiind sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane.

Potrivit surselor, procurorii anchetează modul în care a fos dat avizul pentru construirea de microhidrocentrale pe Râul Alb, din Munţii Retezat, unde în urmă cu aproape o săptămână a avut loc incidentul dintre activişti de mediu şi reprezentanţii firmei constructoare.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a fost constituit, la data de 25 mai 2015, un dosar în care se efectuează cercetări în legătură cu incidentul produs pe Râul Alb-Geoparcul Dinozaurilor, soldat cu agresarea unor persoane, fiind începută urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire şi tentativă de omor, arată un comunicat al Parchetului General, remis azi redacţiei.

"Din primele cercetări a rezultat faptul că, la data de 24 mai 2015, în jurul orei 13.00, în urma unui incident produs între mai multe persoane în zona satului Coroieşti, comuna Sălaşu de Sus, judeţul Hunedoara, în apropierea locului unde au început lucrări de edificare a unei microcentrale, a rezultat vătămarea a trei persoane, dintre care una a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă", conform comunicatului.

Ieri seară, Guvernul a arătat, într-un comunicat, că premierul Victor Ponta "condamnă cu fermitate" actele de agresiune fizică asupra unor activişti pentru mediu, comise în urmă cu patru zile pe Râul Alb, judeţul Hunedoara, şi cere identificarea şi tragerea la răspundere a agresorilor.

"Primul Ministru, Victor Ponta, condamnă cu fermitate actele de agresiune fizică comise în data de 24 mai 2015 asupra unor activişti ai societăţii civile care se documentau asupra unor lucrări de hidroamelioraţii de pe Râul Alb, judeţul Hunedoara şi cere instituţiilor abilitate ale statului să întreprindă toate măsurile necesare pentru identificarea, prinderea şi tragerea la răspundere a agresorilor. De asemenea, Primul Ministru îşi exprimă compasiunea pentru victimele acestui incident şi susţine apelul lansat de Coaliţia pentru Mediu din România", arăta Guvernul.

Comunicatul a fost transmis după ce Coaliţia pentru Mediu din România le-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Victor Ponta să ia măsuri urgente pentru a garanta securitatea activiştilor de mediu, după cazul de agresiune asupra acestora de la Hunedoara.

Coaliţia pentru Mediu cuprinde peste 30 de organizaţii.

Duminică, două persoane - reprezentantul unui ONG de protecţia mediului şi cel al unei firme care construieşte o microhidrocentrală în satul Coroieşti (Hunedoara), la poalele Munţilor Retezat - au ajuns la spital în urma unui conflict izbucnit între mai multe persoane, fiind deschis dosar penal pentru tentativă de omor şi lovire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb