Încleştarea dintre Ungaria şi UE, pe tema legii maghiare anti-LGBTQ

Internaţional / 9 - 13 iulie 2021

Încleştarea dintre Ungaria şi UE, pe tema legii maghiare anti-LGBTQ

Premierul de la Budapesta - deşi ameninţat de forurile europene - nu renunţă la actul normativ din ţara sa, considerând că acesta priveşte o problemă de suveranitate naţională

Premierul Ungariei, Viktor Orban, nu renunţă la Legea anti-LGBTQ din ţara sa, intrată în vigoare la data de 8 iulie, chiar dacă, din acest motiv, se confruntă cu presiuni şi ameninţări din partea Uniunii Europene, liderii blocului comunitar urmărind să-l determine să abroge actul normativ care interzice apariţia în materiale educaţionale sau pe televiziuni a informaţiilor despre persoane LGBTQ.

Menţionăm că LGBTQ este o abreviere folosită ca termen colectiv pentru comunitatea persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgen, queer. Termenul este mai cuprinzător decât "homosexual" sau "gay" şi defineşte într-un mod cât mai cuprinzător comunitatea persoanelor cu orientare sexuală diferită de cea heterosexuală.

Premierul maghiar a transmis, la data de 8 iulie, că nu va ceda presiunilor UE şi nu va abroga legea anti-LGBTQ, potrivit Reuters. Domnia sa a subliniat: "Parlamentul şi Comisia Europeană vor să lase activiştii şi organizaţiile LGBTQ să intre în grădiniţele şi şcolile copiilor noştri. Ungaria nu vrea asta, nu vom lăsa să se întâmple acest lucru! Birocraţii de la Bruxelles nu au nicio treabă în asta, orice ar face, nu vom lăsa activişti LGBT printre copiii noştri". În opinia sa, problema adusă în atenţie este una de suveranitate naţională.

La rândul său, şeful de Cabinet al lui Viktor Orban, Gergely Gulyas, a transmis: "Eforturile Bruxelles-ului de a le permite activiştilor LGBTQ să intre în şcoli şi creşe sunt în zadar. Nu suntem dispuşi să facem asta".

Afirmaţiile premierului de la Budapesta au venit după ce Parlamentul European a adoptat, în 8 iulie, o rezoluţie prin care condamnă legea intrată în vigoare în Ungaria, numind-o "încălcare gravă" a principiului egalităţii.

Potrivit The Guardian, în rezoluţia adoptată cu 459 de voturi "pentru", 147 "împotrivă" şi 58 de abţineri, Parlamentul European i-a cerut Comisiei Europene să lanseze rapid o acţiune legală împotriva Guvernului lui Viktor Orban. Parlamentarii susţin că legea ar putea creşte atacurile verbale şi fizice împotriva LGBTQ.

Anterior, Comisia Europeană a avertizat Ungaria că, dacă "nu corectează" legea în cauză, va suporta consecinţe, iar Bruxelles-ul ar putea deschide o procedură de infringement pe motiv de încălcare a dreptului european, care poate duce la o sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene şi la sancţiuni financiare, conform preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. În opinia acesteia, legea "pune homosexualitatea şi schimbarea de gen la egalitate cu pornografia". Liderul Executivul comunitar continuă: "Legea se foloseşte de protejarea copiilor, pe care toţi ne-o dorim, drept o scuză pentru o discriminare violentă a unor persoane, din cauza orientării sexuale. Este o ruşine, o lege nefastă, abjectă şi profund contrară valorilor fundamentale ale Uniunii Europene. Dacă Ungaria nu pune lucrurile la punct, atunci Comisia va folosi puterile cu care este învestită în calitate de garant al tratatelor UE".

Ursula von der Leyen a promis că se va folosi de puterile Executivului european pentru "protejarea cetăţenilor maghiari" şi i-a trimis o scrisoare oficială premierului Orban, pe tema avută în vedere.

Ungaria a respins ameninţarea recentă a Comisiei Europene, transmiţând că eforturile UE sunt în zadar.

Amintim că, la data de 15 iunie, Parlamentul Ungariei a votat aproape în unanimitate, cu 157 de voturi "pentru" şi numai 1 "împotrivă", actul normativ care interzice prezenţa conţinutului LGBTQ în materialele educaţionale sau în emisiunile TV pentru persoanele cu vârsta sub 18 de ani, cu scopul combaterii pedofiliei. Guvernul de la Budapesta susţine că noua lege nu îi are în vizor pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală.

Potrivit site-ului Parlamentului European, europarlamentarii românii au votat după cum urmează rezoluţia privind Legea maghiară anti-LGBTQ:

"Pentru":

Vlad Marius Botoş

Dacian Cioloş

Vlad Gheorghe

Claudiu Manda

Alin Mituţă

Dragoş Pîslaru

Nicolae Ştefănuţă

Ramona Strugariu

Dragoş Tudorache

"Împotrivă"

Carmen Avram

Traian Băsescu

Adrian Benea

Vasile Blaga

Rareş Bogdan

Daniel Buda

Cristian Buşoi

Gheorghe Falcă

Maria Grapini

Mircea Hava

Marian Marinescu

Dan-Ştefan Motreanu

Siegfried Mureşan

Victor Negrescu

Dan Nica

Gheorghe Nistor

Rovana Plumb

Cristian Terheş

Eugen Tomac

Lorand Vincze

Iuliu Winkler

Nu au votat

Corina Creţu

Mihai Tudose

Absenţi

Tudor Ciuhodaru

Opinia Cititorului ( 68 )

  1. Sunt multi pasivi care spun asa: sunt normal, nu am nimic cu homalăii dar... si spune ceva care nu-i convine. Poate ca e bine sa nu aibe nimic cu lgbt-istii pasivi dar sa raspunda celor agresivi care cauta sa impuna cu forta aberatiile lor. Pentru astia trebuie un raspuns pe masura agresivitatii lor. La fel cum ei vor sa impuna copiilor oamenilor normali sa invete prostelile lor, tot asa cei normali trebuie sa impuna cu forta in mediu lgbt valorile oamenilor normali.

    1. FELICITARI lui ORBAN al UNGARIEI,RUSINE TEUTONULUI de la COTROCENI.In Istoria milenara a Romaniei,au domnit peste Tarile Romane multi domnitori care au aparat CRESTINATATEA de Popoare care doreau sa cucereasca Europa de vest.Cel mai mare aparator al Crestinatatii,a fost STEFAN cel MARE,care nu le-a permis turcilor sa cucereasca Europa de vest,tinand Turcii cu mari SACRIFICII sa nu treaca muntii Carpati.Lucrul acesta ,a fost recunoscut de toti cronicarii acelor vremuri precum si de PAPA de la ROMA. La conducerea Romaniei,a urmat un demn urmas al acelor inaintasi,in persoana unui roman sarac dar iubitor de Tara si neam in persoana lui CEAUSESCU.Acest Taran ISTET,a facut din Romania una dintre cele mai RESPECTATE Tari de pe Glob.Chiar daca nu avea prea multa carte fata de DOBITOCII care conduc azi TARA,impopotonati cu asazise SCOLI inalte,cu DOCTORATE facute in STRAINATATE cu pretul TRADARII NEAMULUI lor,CEAUSESCU a pus POPORUL la MUNCA si pentru ca facuse din ROMANIA(cu sacrificii enorme ale poporului) o TARA INDUSTRIALIZATA,cu Agricultura MODERNA a mai facut un lucru ce nici un sef de Stat din lume nu a mai reusit,a platit DATORIILE TARII,lasandu-i cu GURA CASCATA pe toti cei care CRITICAU ROMANIA si carora nu le conveneau faptul ca ROMANIA putea deveni MODEL si pentru alte NATIUNI si au HOTARAT sa il UCIDA.Astfel,cel mai mare TRADATOR din toate TIMPURILE,GORBACIOV,si-a TRADAT nu numai propia TARA ci toate celelalte natiuni pe care le STAPANEA.Dupa 30 de ani de asazisa DEMOCRATIE,ROMANIA a devenit o TARA condusa de DIOTI si TRADATORI,care au facut din ROMANIA,o TARA INAPOIATA,plina de HOTI,GOLANI si conducatori ca au vandut nu numai TARA dar si pe CETATENII ei.Desi nu ii iubesc pe UNGURI,insa nu pot sa nu observ ca ORBAN al UNGARIEI,este noul STEFAN cel MARE al CRESTINILOR,care se OPUNE de unul singur in fata LGTBistilor stransi in PARLAMENTUL EUROPEAN care au VOTAT o LEGE prin care COPII nevinovati vor devani CURVELE unor DESCREIERATI care sau nascut din FUNDURILE IADULUI. Romanii,asista pasibili cum TRADITII,CREDINTA si FIBRA lor NATIONALA, cum ROMANIA v-a deveni peste cativa ani,populata cu DEPRAVATI care le vor silui ,FEMEILE,si COPII. BRAVOS NATIUNE de CARTON.!

    Referitor la Poll-ul deschis de Votare daca vreti sa nu manipulati si sa generati voturi asociative corect er fii sa lasati lumea sa voteze fara sa vada din prima cine cat a votat procentual!!!

    Modul asta de votare cu afisarea prcentuajului deja votat este o forma de manipulare ce tinde catre o asociere de grup indirecta. 

    semnat comenturi "cretine" 

    1. Cand vad lgbt-istii ca au procent mic, se rusineaza si fac pe ei de emotie.

      Dar noi vrem sa manipulam si sa generam voturi asociative.

      Comenturi cretine 

      Pardon, semnat comenturi leghebetiste

      Cum faci tu pe desteptul si de fapt dai in gropi! Voturile asociative se manifeste numai si numai cand voturile nu sunt secrete!

      ...

      nu e vorba ca vreti!

      e un poll esuat! 

      caci opiniile / voturile nu sunt clare. 

      Fa un interviu pe urma cu toti care au votat si ai sa intelegi. 

      Asa cu voteaza turma si in alte situatii. 

      Intervievatii ca pondere nu au, fie citit, inteles, dezbatut, etc subiectul formand opinii pe informatii de tip “ancore” plasate in mediu /societate / etc presa ca peste alt timp sa vada ca au votat o prostie (sau ca nu au inteles despre...). 

      In tara lui Victor nu e vorba despre legea asta la radacina ci despre alte piese ce se vor mutate / modificate prin constitutie cu bataie lunga te timp. 

      Faza asta cu gayu sau fara gay impatureate un mecansim mult mai complex de formare si implementare legi ce slabesc real suveranitatea teritoriala a mai multor tari (cat si aia monetara). 

      Acum te pune sa dai o lege ce a slabit real / deschis o portita si in alta directie; in timp ce esti mozilit cu fonduri. 

      Ca e bine sau rau nu stau sa dezbat asta; doar timpul are sa demonstreze. 

      Se doreste formarea unui mare stat vederal pe Europa; acest lucru nu se intampla peste noapte. 

      Este necesar descentealizare; inundare de moneda teritoriala in piata; coruptie la rang inalt, modificari constitutionale; adoptare de noi ideologii (de preferat comune); adoptare de strategii economice comune sau in detriment (in timp ce una este mai favorizata ca alta); slabire institutii vechi cu impact idologic social - religios; etc forme . 

      Ps: nu am treaba cu cu pers de gen “neutru” sau cum vor ei sa fie numiti si recunoscuti. 

      Dar constat ca istoric cand se ridica “imperii economice” aceasta forma idologica infloreste pana la rang de conducere. 

      E veche treaba pe acest pamant. 

      Interesant cum dupa razboaie; foamete; depresii nu se mai aduce asa intens in discutie “gaysmul” ce lumea este mai mult ocupata de a ridica tara din ruine, religie, inchegari sociale mai stranse, o credinta mai intensan spre familii naturale, o guvernare mai apropiata spre nevoile reale si imediate ale oamenilor / economiei. 

      Imperiul Roman mirosea a “funduri” pana la rang de conducere. 

      S-au indepartat de valorile sociale atat de mult ca uitasee tampitii sa mai faca copii. 

      Rata natalitatii cazuse atat de mult ca au fost efectiv cotropiti de alti migrantivce au destabilizat imperiul. 

      In vremuri de avutie natalitatea scade pe trend; se adopta meru politici reale anti social naturale date ca exemplu de natura. 

      Romanii isi ucideau copii si ii varsau in gropi comune de dragul bogatiei (avortul) preferand sa curvasareasca in continuare pana a lovit hiperinflatia imperiul de i-a destabilizat economic. 

      semnat comenturi “cretine” 

      Amice, tu nu realizezi ce ai in fata.

      Acesta nu este Raportul unui institut de sociologie, ci sondarea cititorilor ziarului BURSA, cu mijloace publicistice. Nimic criticabil, nici ca initiativa, nici ca procedura sau instrument. Vino-ti in fire! Iti inchipui ca semnatura te apara de aprecierea ca spui prostii? 

      cauta pe bursa si vezi ce comenturi am postat pe acest subiect.

      Vorbesti si eticheteI fara sa stii. 

      Adica “impulsiv / asociativ / discriminatoriu” . 

      semna comenturi “cretine” 

      Nu reusesti sa dai o replica la ceea ce ti-am spus?

      Sa-ti explic. 

      Replica ta, de om normal, ar trebui sa fie "Pardon, am scris fara sa gindesc!" 

      Dupa care scapi de umilinta semnind "comenturi cretine".

      Pricepusi subtilitatea, domnule profesor?! 

      Amice” sondajele neutre nu se fac cu afisare procentuala de voturi in fata noiilor votanti!

      E ca o RECLAMA; vrajeala asta o practica si “democratia” ca la sfarsit de mandat prostimea sa vada ca iar a fost pacalita. 

      Exista teze scrise pe acest subiect de oameni Educati nu ca mine “cretin”. 

      In cretinismul meu citesc totusi lucruri scrise de altii mai destepti ca mine si ca multii altii. 

      Vesi ca sunt manuscrise intregi pe acest subiect! 

      ps: faza cu pollul era o simpla constatare, nu te mai atata atat. 

      Si data tot esti gica contra stai de vorba cu personaje din serviciul ro de informatii si o sa iti zica cum sta treaba cu “voturile” si “alegerile” pe care le facem chipurile “voit” in voata / economie / etc. 

      toate se supun unor relatii de cauza - efect - asociere de grup - etc. 

      Pe asemena mizerii de incep razboaie / revolutii atunci cand un participant nu vrea sa lasa de la el. 

      PSS: plantati in presa 2-3 articole ce inclina intr-o directie si pe urma face poll! e bine asa, bravo. 

      semnat comenturi “cretine” 

      Insistenta in prostie plictiseste.

      Ce rost are sa citesti, daca nu intelegi. 

      Daca tot spui ca citesti chestii scrise de altii mai destepti ca tine, atunci mai citeste o data comentariul meu de la 2.7. 

      Reusesti sa pricepi ce spun? 

      Spun ceva ce toata lumea normala intelege, pentru ca se impune ca evidenta.

      Te afli in fata unui ziar, nu mai bate cimpii cu sociologia si manipularea! 

      Ia verificati istoricul postarilor voastre si vedeti real de care postari va este mai mare rusinea in prezent comparat cu trecutul!

      Aveti obraz mai gros ca mine pe unele “teme”. 

      Vedeti istoricul si comparat ci prezentul, la ce concluzii se ajunge? 

      Postari “cancan” devin cele trecute inraport cu prezentul. 

      semnat comenturi “cretine” 

      Stimate domn, ai spus nimic.

      Esti, doar, suparat pe mine. 

      N-ai decit. 

      P.S.

      Vezi ca ai probleme cu Regulamentul. Daca intentionezi sa repeti postarile jignitoare la adresa mea sau/si a ziarului, atunci nu te mai bag in seama si chiar te suspend. 

      Te-a cam terminat Make.

      L-a facut Make pe cetatean de boala copiilor.

      1. nu eu te-am bagat in seama

      2, nu a jignit nimeni pe nimeni (sensibil) 

      3. nu eu te-am abordat 

      4. am postat un coment ce nu se adresa unei persoane anume (era un punct de vedere) 

      5. nu sunt suparat pe nimeni (daca iti exprimi un punct de vedere divergent nu inseamna ca esti contra!) 

      Nu era despre cine are dreptate sau nu despre subiect: este un punct personal de vedere si o observatie personala pe baza analizei si citirii mai multor lucruri (proaste sau bune - se pare ca au dovedit mereu cele perpetuate). 

      Si daca imi place sa nu spun nimic nu te mai (va mai) deranja sa ma abordezi! 

      Nu eu am abordat persoana dumneavoastra (ta). 

      Avem prea multi sensibili pe aici in fotolii de angajati; din siguranta confortului dam repde cu "biclul sau dellet-ul". 

      PSS: iar pentru 2.14 si 2.15 : 

      Nu a terminat nimeni pe nimeni ce constatari copilarisme de curtea scolii. 

      Iar ala cu boala copiilor sa ramana cu boala lui. 

      PSSS: tot bursa are in regulament: "repetarea deliberata a unuia si aceluiasi mesaj (sau variante) poate fi considerata drept propaganda" ia sa verifice domnii de cate ori s-au repetate pe unele subiecte in diferite forme: politica, covid, economie, etc.... Unele articole chiar nu bateau a propaganda. 

      Dar avem asteptar la altii! 

      Cu deosebita consideratie, 

      Va doresc o zi buna. (opiniei: Make; 2.14; 2.15) 

      semnat comenturi "cretine" 

      Intradevar, nimeni nu poate termina pe nimeni, din vorbe.

      Daca "comenturi cretine" este ambitioase, atunci ele poate sa postezi la nesfirsit nu conteaza ce si n-o sa fii terminata, niciodata pe axul timpului, vorba ceea, pe un fund de balta, patru ochi priveste, ce sa este oare, este doua peste....cretine. 

      La comentariul nr.2., expresia "daca vreti sa nu manipulati" se refera direct la Redactia ziarului, astfel ca tot comentul 2.16. este mincinos si cretin. 

      Auguri! 

      Semnat la locul semnaturii

      se refera la postarea (poll) in sine!!

      Nu e nimic personal! 

      “Daca vreti sa nu manipulati: rezultaulul !” intr-o directie 

      Este un punct de vedere / observare. 

      Nu este jignire! 

      A manipula poate sa fie cu sens negativ sau pozitiv!  

      Depinde din care punct de vedere (pro sau contra). 

      Nu a mintit nimeni domnule. 

      Prea tafnos sariti! 

      A spune un punct de vedere despre o forma de manipulare (pro sau contra) nu este jignire. 

      A manipula = a directiona, a manui, a gestiona, a dirija ... depinde unde / catre / cine / cum / ce scop  

      Unde este jignirea? 

      ps: va rog frumos nu eu v-am abordat! Eu am postat un punct de vedere divergent ca pe urma tot dumeavoastra sa ma abordati si pe urma tot dumneavoastra sa sariti ca, chipurile atac. 

      Ce atac? Pe cine?  

      Nu are poie omul pe situl ata sa aibe opinii condradictorii? 

      Tot nu am ingropat vehile mentalitati? 

      Semnat comenturi “cretine”

      care oricum le cunosti dupa IP 

      Vad ca agresivitatea initiala s-a domolit intr-un fel de miorlait, dar este greu sa o mai dai la intors.

      Iti mai dau un citat din cretinismele tale de la 2.10.:"" "Amice” sondajele neutre nu se fac cu afisare procentuala de voturi in fata noiilor votanti! 

      E ca o RECLAMA; vrajeala asta o practica si “democratia” ca la sfarsit de mandat prostimea sa vada ca iar a fost pacalita." 

      Cum impaci asta cu ceea ce miorlai acum, la 2.18.?: "Este un punct de vedere / observare.  

      Nu este jignire! "

      Mai baiete, este important sa te cultivi si daca e adevarat ca citesti asiduu, atunci faci bine; dar fara caracter, degeaba! 

      Am observat ca aveti dorinta sa atacati.

      Eu nu v-am abordat! 

      Nu mai directionati subiectul! 

      Fiecare om trage concluzii pe baza informatiilor / supozitiilor deja prestabilite in subconstient atunci cand se confrunta cu alte texte / informatii / contradictii. 

      Daca incerc sa ma fac pentru a “n” oara inteles inseamna miorlait sa fie asa cu ziceti. 

      Daca asta inseamna slabiciune atunci astept cu nerabdare sa ne intalnim la un congres al “bursei ro” fara amenintare si pur ca interactionare. 

      mai baiete nu-s baiet! 

      semnat comenturi “cretine” 

      se pare ca trebuie sa insir definitii la tot ce scriu:

      “amice” - preluat tot de la comentul dumneavoastra 

      sfarsit de mandat .... prostimea - este salt contextual (nu expresie liniara) 

      : Depinde cine observa actiunea desfasurata pe axul timpului si constata cele petrecute. 

      Prostimea nu din punctul meu de vedere ci din punctul de vedere al “istoricilor” comentatorilor, al celor ce vor dezbate subiectul dupa consumarea actiunii (sau in timpul actiunii). 

      Vedeti posturi si situri de gen ce perpetueaza asemenea “mizerii”. 

      Daca folosesc jargoane si texte doar pentru a colora un subiect / ideie nu inseamna ca personal atac sau jognesc. 

      Stati fara grija ca ma separ simultan de formele textuale. 

      Practica asta este folosita de presa, televiziune, scriitori pentru transpunerea mai profunda pe un subiect. 

      Avem exemple de “calomnii” si “jogniri” ce au fost dovedite in instanta ca nulitati. 

      Caci ele devin ceea ce intelege fiecare pe baza altor informatii deja dobandite in aubconstient. 

      vrajeala - “pacaleala”, abureala = orice ideologie economica este in realitate o vrajeala ce doar impatureate real un alt ciclu nou monetar - de crestere in gdp - ideologic - etc pana la uzura ciclului lumg. 

      Daca ne axam pe un timp limitat atunci din punctul de vedere al celor ce fac parte / se supun ideologiei “cuvantul vrajeala” poate parea ofensator. 

      Dar daca facem defragmentare de cadru o sa observam destul de bine ca “vrajeala” este un argument pertinent atunci cand ideologiile sufera socuri de schimbare. 

      semnat comenturi “cretine” 

      Bine.

      M-ai lamurit, credeam ca esti doar tributar unui entuziasm generat de revelatii provocate de impresia ca iti intelegi lecturile. Nu ma gindisem ca, de fapt, esti o persoana incorecta. Am inceput sa te suspectez inca de la comentariul 2.9, banuiala s-a adeverit la 2.17., iar acum, la 2.21. ai confirmat. 

      P.S. 

      Apropo, deconstructivismul l-am fumat cu o jumatate de secol in urma si nu m-am lasat aburit nici macar atunci ; iar jocurile textualiste inter si intracorporale...eh...in mod normal fac parte din meserie (desi putini ziaristi au idee ca exista), dar se cere un caracter bine consolidat ca sa le practici. In primul rind, onestitate si credinta intr-un ideal.

      Caracterul, amice! 

      Noi nu suntem copii de gradinita pentru a fi manipulati,asa ca,nu te mai agita degeaba!Copiii sunt cei care trebuie protejati impotriva manipularilor,mai ales a celor de acest gen.Are dreptate Ungaria.Asa ar trebui sa facem si noi.Deviatii sexual sa-si vada de problemele lor in mod discret,maine-poimaine ii vezi ca ies in curul gol pe strada fiindca e ,,normal,,,nu?Orice anormalitate devine normalitate in lumea asta stramb facuta.

      Amin.

      semnat comenturi “cretine” 

      Cand ti-am zis ca te-a terminat Make, nu m-ai crezut si ai mai intins pelteaua, c-o fi, c-o pati, ca ia s-o fac eu pe desteptul. Boala copiilor.

      "boala copiilor"

      1. Make s-a bagat in seama. 

      2. Cu e m-a terminat? Nu mai pot eu de "terminarea lui" 

      Dastia ca el erau pe timpuri pe "mirc". Din taste toti sunt grozavi iar fata in fata se ascund supa "sefi" , fotolii, functii. 

      3. Analizeaza ce am zis eu si ce s-a bagat "domnul" in seama. 

      Analisti de ora 9 cu 17 si spargeti usile cand suna de plecare. 

      In timp ce Make trancanea peste 1 coment al meu ce a tepuit sa imi consum iat timp sa ii defalchezi lui cuvant cu cuvant a trebuit sa dau demunca la altii. 

      In primul rand am spus 1 punct de vedere (boala copiilor) de la acel coment domnului Make am observat ca ii face placere sa o ia pe aratura. 

      Nu doar la comentariile mele; am vazut ca Domnul Make are o problema de "varsta" cred ca o criza a "tineretii". 

      Ii place sa dea cu "biciul" si sa vina de sus cu aruncaturi textuale peste alte opinii. 

      Si avem pretentia sa zicem ca avem reflexe "democratice". 

      semnat comenturi "cretine" 

      "Boala copiilor"

      SA traduc si: Amin = asa sa fie; cu adevarat ; o forma de intarire...  

      Ca forma de inchiere a unei "rugaciuni" in cazul de mai sus a domnului "Make". 

      Adica "boala copiilor" discutia / pledoria / argumentele / intrica (cum doreste fiecare sa inteleaga) a fost incheiata. 

      Dar unul cu "boala copiilor" in texte nu are ce sa inteleaga ca tocmai a deschi o alta "rugaciune textuala". 

      semnat comenturi "cretine" 

      Amice, ai spus "amin", de ce mai bilbii comenturi cretine?

      Sa-ti explic: amin mai are si sensul de "gata, terminat". 

      Omul ala ti-a spus ca te-am terminat, iar, in context, tu ai spus Amin. 

      Adica, cumva, subconstient, i-ai dat dreptate.

      Mai citeste psihologie, poate te ajuta. 

      Make, esti culmea! Lasa-l domnule in pace, asta-i forma in care plange el! In mintea lui, nu i-s mai dat nimeni peste bot in halul asta si nu se poate impaca cu situatia. Spune-i amin si pune-i cruce!

      amice stiam.

      eu am zis ca aveti placere de biciuire. 

      Nu vorbeam cu dumneavoastra! 

      Alta persoana se pare ca m-a abordat. 

      Cum este respectos de fel daca o persoana te abordeaza este frumos sa ii raspunzi. 

      Amice tot persoana respectiva a deschis o alta rugaciune ca si dumneavoastra de fel. 

      Hai seara buna si faca-se voia ta. 

       

      Eu am zis ca aveti problema cu varsta! 

      Ala zice de copilarisme dar dumneavoastra la varsta asta se pare ca mai multe copilarisme aveti. 

      Ps: si daca ma semnez si comentez cretin cel putin e scris; nu sa pretinde-ti elvare lingvistica pe aici de plictiseala. 

      semnat comenturi “cretine” 

      Uite un coment pertinent.

      Multumesc! 

      Ca ti din astia de comenteaza pe aici dau de munca oamenilor? 

      Ma refer la persoanele care s-au trezit sa ma abordeze fara sa fie bagate in seama de mine. 

      Vedeti ca va fura govul pensiile fuga sa mai cotuzati piloane! 

      semnat comenturi “cretine” 

      Mai cretinule! Tu esti cel care s-a bagat in seama, nu Make. Tu ai zis pe ton profesoral ca asta este un sondaj esuat, ca si cand ai fi avut de a face cu un institut de sondare, nu cu un ziar. Si cand Make ti-a raspuns civilizat ca te afli in eroare, ai inceput sa o iei pe aratura despre manipulari si alte cretinisme, pentru ca acum sa-ti iei zborul si sa vorbesti de guvern, pensii si datul altora de munca. Te-a terminat! Ai dat in balbaiala!

      Si este!!! (sondajul)

      Atat timp cat afisarea procentajui apare in fata votantului. 

      Sunt extrem de “terminat”. 

      semnat comenturi “cretine” 

      Spui minciuni cretine.

      Ami cer scuze la domnu Make nu meam loat tratamentu acuma lam loat si meam revenit un pic... Doamne, ce prosti am scris ma-i sus... ertatima!

      semnat comenturi “cretine”  

    Comisia europeana a luat o pe aratura rau de tot. Oare ce urmareste cu sustinerea homosexualilor, lesbienelor si altor zoofili ? Tarile din est nu agreaza asa ceva si Bruxelul ar trebui sa respecte acest lucru. Crestinii doresc respectul familiei formate din barbat si femeie care pot avea copii care sa duca tara mai departe. Bravo Ungariei si lui Orban care au pus piciorul in prag.

    Nu e o lege anti-LGBTQ ci o lege care interzice prezenţa și promovarea activă a conţinutului LGBTQ în materialele educaţionale sau în emisiunile TV pentru persoanele cu vârsta sub 18 de ani.

    O astfel de lege ar trebui adoptată și în România. 

    1. Nu inteleg precizarea.

      In articol, scrie: 

      "Amintim că, la data de 15 iunie, Parlamentul Ungariei a votat aproape în unanimitate, cu 157 de voturi "pentru" şi numai 1 "împotrivă", actul normativ care interzice prezenţa conţinutului LGBTQ în materialele educaţionale sau în emisiunile TV pentru persoanele cu vârsta sub 18 de ani, cu scopul combaterii pedofiliei. Guvernul de la Budapesta susţine că noua lege nu îi are în vizor pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală."

      Deci, anti-LGBTQ. 

      si daca-i anti -lgbtq , ce ? trebuie sa ne fie frica sa nu fim de acord cu educatia pornografica la copii ?

      avem conceptii gen Putin, dar vrem sa fim in UE.....

      Ah, deci Putin este exemplul mondial de heterosexual? Nu stiam.

      Ah, deci trebuie sa fim ca Adrian Nastase ca sa fim in UE? Nici asta nu am stiut, ca atunci n-as mai fi fost de acord sa intram in UE. 

      La orice articol despre orice subiect, apare cate unul care bate campii cu rusii sau cu peeeseeedeee. Apoi urmeaza ode pentru uniunea sovietica europeana

      Putin este tovarasul lui merkel deci daca ai ceva cu putin, ai cu merkel, schroder, Nord Stream 2 adica cu UE. De fapt articolul este despre o lege buna votata in Ungaria.  

      Ha, ha, ha!

      Corect! 

      foarte bine, muta-te la Novosibirsk

      medicamenteee

      Da-mi adresa si iti trimit medicamentele necesare. Prin curier rapid. Medicii recomanda ca atunci cand iei medicamentele sa nu bei alcool si nici sa nu iei droguri.

    UE nu are alte probleme cu care sa se ocupe numai cu perversiunile acestea sexuale.Sunt chiar asa „dusi cu pluta”?In urmatorii zeci de ani,UE va fi musulmana.Ce fac?

    Statistic peste 95% din populație declară că are religie creștină.

    Cunoașteți valorile creștine? 

    Dacă nu atunci întrebați o popă,un pastor etc.să vi-l prezinte aceste valori,după care dați răspuns. 

    Vă rog să studiați puțin și istoria Sodomei și Gomorei. 

    1. Daca tot indemni la studiu, atunci ai idee ce pare sa-l fi suparat pe Dumnezeu intr-atit, incit sa arda cele doua localitati?

      Dumnezeu tolerase, pina atunci, sodomizarea. 

      Ce il va fi suparat, oare? 

      Brusc. 

      In opinia mea, Dumnezeu s-a simtit vizat, personal. 

      Lot a fost dispus sa-si dea fiicele virgine hoardei care i-au asaltat casa, numai si numai sa-i scape pe ingeri de sodomizare. 

      Uneori, Scripturile il ascund pe Dumnezeu pe dupa cuvintul "Inger". 

      Intr-o astfel de interpretare, Sodoma si Gomora au fost arse de Dumnezeu, pentru ca locuitorii lor au vrut sa-l sodomizeze pe El Insusi.

    o minoritate de la bruxelles cazuta sub influenta demonilor si beneficiind de o mare putere doreste sa-i transforme pe oameni din copilarie 'dupa chipul si asemanarea lor[ asa cum d-zeu a creat 'dupa chipul si asemanarea sa ' , biblia este f clara in aceasta privinta in mai multe rinduri.

    Pretinzând că sunt înţelepţi, au înnebunit 23 şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o imagine făcută după asemănarea omului muritor, a păsărilor, a patrupedelor şi a animalelor care se târăsc[f]. 

    24 De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, ca să urmeze poftele inimilor lor, dezonorându-şi astfel trupurile între ei. 25 Ei au schimbat adevărul lui Dumnezeu într-o minciună şi s-au închinat şi au slujit creaţiei în locul Creatorului, Care este binecuvântat în veci. Amin! 26 Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat pradă viciilor ruşinoase, căci femeile lor au schimbat relaţiile intime naturale cu unele care sunt contrare naturii; 27 tot astfel şi bărbaţii, au părăsit relaţiile intime naturale cu femeile şi s-au aprins de poftă unii pentru alţii, săvârşind lucruri scârboase unii cu alţii şi primind astfel în ei înşişi răsplata pe care o meritau pentru rătăcirea lor. 28 Şi fiindcă n-au încuviinţat să-L aibă pe Dumnezeu în cunoaşterea lor, Dumnezeu i-a lăsat pradă minţii lor corupte, ca să facă lucruri ce nu se cuvin. 29 Sunt plini de orice fel de nedreptate, de nelegiuire, de lăcomie, de răutate; sunt plini de invidie, ucidere, ceartă, înşelătorie, sunt duşmănoşi, şoptitori, 30 bârfitori, Îl urăsc pe Dumnezeu, sunt obraznici, aroganţi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi, 31 necugetaţi, nu-şi ţin promisiunile, sunt fără afecţiune, nemiloşi. 32 Şi, deşi cunosc hotărârea lui Dumnezeu, potrivit căreia cei ce înfăptuiesc astfel de lucruri sunt vrednici de moarte, ei nu numai că le fac, ci îi şi încuviinţează pe cei ce le înfăptuiesc. ROMANI 22-32 . 

    vlktor orban sa iasa cu curaj sa spuna in parlament la strasbourg' eu sint crestin , ungaria este crestina si noi respectam valorile biblce ale cuvintului lui d-zeu in privinta raporturilor sexuale , noi il recunoastem ca domn al nostru in fata caruia ne inchinam pe iisus christos , sa vedem ce reactie vor avea , o persoana posedata de demoni nu va putea sa se inchine la d-zeu spunind cu voce tare in public oficial aceste cuvinte, de aia nu s-au jurat cei de la noi pe biblie 

    cei din biserica care mai apar la tv ar putea sa comenteze acestea mai pe larg avind puterea de a influenta masele , ' celui ce i se da mult i se cere mult' si asta e scris in biblie

    Una e să-i lași in pace, alta e să nu te mai lase ei !!!

    toate clișeele despre lobby-ul LGBT se adeveresc: vor „familie” gay, vor adopții gay , vor să intre in școli la minori și să le destabilizeze identitatea sexuală ca să crească procentul tinerilor confuzi sexual unde ei pot să iasă la agățat și să profite de adolescenți cu indoctrinare și ideologie să aibă carne proaspătă.  

    problema e că atunci cand toată viața se invarte in jurul sexului și nu prea ai gay langă tine e că n-ai acces la așa de multi băieței și te enervează și ideologia le-a promis și lor, dacă citiți Manifestul Gay, că de fapt orice copil e un homosexual potențial și trebuie doar eliberat de părinți, așa că ei se cred in cruciadă să elibereze copiii. 

    aici nu mai e vorba de acceptarea unei minorități ci de apărarea copiilor de o ideologie periculoasă! 

    Bravo Ungaria, rușine uteciștilor roz de la USR!!! 

    e f bine ca ati dat lista cum s-a votat , sa stie lumea ce a ales , dar am vazut ca pe linga nebunii din usr era si manda de la psd . pun pariu ca pe lovele a votat tiganul .

    cine e extremist pro lgbt si cine e extremist anti lgbt face jocul chinezilor si rusilor. nu va certati.

    1. Chinezii, rusii si dracnia. Periculosi.

      Ba fratilor ...ce lipseste in purcoiul asta de comentarii este elementul dubitativ - toti au certitudini , nema indoieli ! Nimeni nu spune -asemenea lui Vacaroiu "parerea mea ". Greu de convietuit in asemenea conditii ,PS . domnule MAKE cred ca v-ar favoriza un aer mai seniorial , mai putin patimas , mai intelegator cu firea umana . Sunteti constient ca , uneori , poate si dvs. gresiti ?

      ...

      Nu, nu sint.

      Si pe de alta parte, nu sint "senioral". Ma port cum sint. 

      Un transsexual se naste barbat dar zice ca este femeie. Nu are elementul dubitativ precum Vacaroiu. El are certitudinea ca este femeie. Nu poti sa contesti ce zice ala/aia pentru ca se supara aia/alea de la UE. Daca zici ca e greu de convietuit cu cei care au certitudini (gay) inseamna ca esti pacalit de propaganda lui Putin.

      "Make al XIV-lea...Bursa sunt EU" :-)

      Sint MAKE Intiiul. Restul este corect.

      ...

    Secolul 21 va fi poponar sau nu va fi deloc!

    1. Esti in secolul 21 de 21 de ani.

      Era vorba de anul douasunu douasunu...

    MARE ATENTIE: in lege nu e vorba de anti lgbt ci impotriva PROMOVARII lgbt ...E o diferenta majora ...

    Pentru ca UE (si altii) vor promovarea acestei non.probleme, a acestor apucaturi... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb