Încrederea consumatorilor din Statele Unite, peste aşteptări în aprilie

M.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 aprilie 2021

Încrederea consumatorilor din Statele Unite, peste aşteptări în aprilie

Încrederea consumatorilor din Statele Unite a crescut peste aşteptări în luna aprilie, la 121,7 puncte, cel mai ridicat nivel de la debutul pandemiei de Covid-19, de la 109 puncte luna trecută, conform indicelui publicat ieri de Conference Board.

Estimarea analiştilor era de o creştere la 113 puncte, deviaţia pozitivă fiind semnificativă. Conform Conference Board, indicele situaţiei curente a sărit până la 139,6 puncte, de la 110,1 puncte în luna martie, iar indicele aşteptărilor consumatorilor pentru următoarele 12 luni a urcat la 109,8 puncte de la 108,3 puncte în luna precedentă. Aşteptările inflaţioniste pentru următoarele 12 luni din partea consumatorilor s-au menţinut neschimbate la 6,7%.

Nivelul de încredere de la nivelul consumatorului este foarte important în Statele Unite în condiţiile în care peste 70% din economia americană este reprezentată de consum.

Principalii indici bursieri de la Wall Street au reacţionat iniţial pozitiv la veste, însă au continuat ulterior să se tranzacţioneze în linie cu mişcarea de consolidare şi digestie în timp a noilor nivele istorice ce se manifestă de câteva şedinţe, mişcare dublată de rezultate financiare importante ce sunt aşteptate să fie publicate în această săptămână, de şedinţa de politică monetară a Rezervei Federale (Fed) de astăzi şi a discursului privind starea naţiunii (SOTU - State of the Union) al preşedintelui Joe Biden.

Preşedintele american este aşteptat în această seară să prezinte noi detalii privind direcţiile administraţiei sale pe probleme de politică externă şi economică (domestică şi internaţională) în discursul său, detalii ce privesc inclusiv majorarea taxelor pe câştigurile de capital pentru persoanele cu câştiguri anuale de peste 1 milion de dolari. Administraţia americană se aşteaptă ca această majorare să afecteze circa 500.000 de persoane.

Şedinţa de astăzi de pe bursele internaţionale va fi de asemenea încărcată de o serie de rezultate financiare din partea unor companii foarte mari, asta pe lângă şedinţa Fed şi discursul preşedintelui american. Ieri au publicat rezultate companii precum Alphabet (compania-mamă a Google), Microsoft şi AMD, iar astăzi urmează Boeing, Apple, Ford, Facebook. Amazon urmează să publice rezultatele joi, urmată la rându-i de ExxonMobil şi Chevron vineri. Rezultatele acestor companii vor putea confirma sau vor putea aduce îndoială la nivelul evaluărilor foarte ridicate din piaţa americană, care a urcat puternic de la începutul anului în anticiparea unei redresări economice extrem de puternice.

Sentimentul pozitiv domină de altfel pieţele de peste Ocean, piaţa muncii confirmând redresarea în ultimele săptămâni în condiţiile unui ritm solid de generare de noi locuri de muncă şi de scădere pentru cererile iniţiale de şomaj care s-au redus peste aşteptări în ultima perioadă la minimele ultimelor 13 luni. Perspectivele viitoare privind evoluţia economică din SUA se îmbunătăţesc de asemenea pe măsura ce ritmul vaccinărilor creşte.

"Optimismul participanţilor la piaţă - masurat prin indicatori de sentiment, plus cash inflows în zona de acţiuni - este la cote extreme, ceea ce face ca mediul actual să fie destul de riscant, presiunea s-ar putea diminua numai prin creşteri substanţiale de venituri şi profituri, fapt ameninţat de creşterea preţurilor la materii prime - pentru multe industrii, se va traduce în comprimarea marjelor de profit-, plus întreruperea fluxului de aprovizionare. Cu toate acestea, indicii de acţiuni rămân în apropierea maximelor istorice (...), iar în cazul S&P 500, 97% din emitenţi sunt peste media mobilă de 200 de zile. În paralel, a început sezonul raportărilor financiare în SUA, au raportat rezultatele pentru T1 2021 aproape un sfert din constituenţii S&P500, dintre care un procent de 84% au surprins pozitiv aşteptările investitorilor - media ultimilor 5 ani este de aproximativ 75%. Magnitudinea surprizelor vs. aşteptări a fost de +15% vs. media ultimilor 5 ani de circa 6,5%", notau recent analiştii BT Asset Management într-un raport.

Economiştii nu anticipează anunţuri surpriză din partea Fed în urma şedinţei de astăzi, ci o menţinere a dobânzilor şi a nivelului achiziţiilor lunare de active la 120 de miliarde de dolari. Fed-ul este aşteptat totuşi să confirme vigoarea redresării economice şi să ofere noi semnale privind viitoarele decizii de politică monetară în condiţiile creşterii anticipate a inflaţiei în următoarele cinci sau şase luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb