Încrederea în economia zonei euro - la cel mai redus nivel din 2009

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 mai 2012

Încrederea în economia zonei euro - la cel mai redus nivel din 2009

Încrederea în economia zonei euro a scăzut peste aşteptări luna aceasta, ajungând la cel mai redus nivel din ultimii doi ani şi jumătate, ca urmare a rezultatului neconcludent al alegerilor din Grecia, care a alimentat speculaţiile privind o posibilă ieşire a acestei ţări din zona euro. În plus, problemele din sectorul bancar spaniol au un impact negativ asupra regiunii.

Indicele privind încrederea în economia zonei euro a scăzut la 90,6 puncte în mai, de la 92,9 în aprilie, potrivit anunţului făcut ieri de Comisia Europeană. Nivelul este cel mai redus din octombrie 2009 până în prezent. Analiştii aşteptau ca indicele să coboare numai până la 91,9 puncte.

Pe de altă parte, indicele privind încrederea producătorilor europeni a scăzut la -11,3 puncte luna aceasta, de la -9 în aprilie. În acest caz, nivelul este cel mai redus din februarie 2010 până la momentul actual. Indicele privind încrederea în sectorul serviciilor a ajuns la -4,9 puncte, de la -2,4, însă cel referitor la încrederea consumatorilor a crescut la -19,3, de la -19,9.

Săptămâna trecută, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a avertizat că actuala criză a datoriilor din Europa riscă să afecteze serios economia mondială. Conform OCDE, Produsul Intern Brut al zonei euro va scădea cu 0,1% anul acesta, după care va creşte cu 0,9% în 2013. Estimările organizaţiei au fost modificate în sens negativ faţă de previziunile anterioare, lansate în noiembrie 2011, care arătau o expansiune de 0,2% anul acesta, respectiv de 1,4% anul viitor.

Luna viitoare, Banca Centrală Europeană (BCE) va publica noile sale estimări privind evoluţia economiei zonei euro în 2012. Conform previziunilor lansate în martie, economia regiunii vă scadea cu 0,1% anul acesta.

Banca Centrală Europeană a anunţat, ieri, că împrumuturile către gospodăriile şi companiile din zona euro au înregistrat, în aprilie, cel mai redus ritm de creştere din ultimii doi ani, în condiţiile în care criza a afectat cererea de credite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb