India declară că negocierile de pace privind Ucraina nu pot funcţiona fără Rusia

R.S.
Internaţional / 10 septembrie

India declară că negocierile de pace privind Ucraina nu pot funcţiona fără Rusia

Ministrul de externe indian, Subrahmanyam Jaishankar, a declarat marţi, la Berlin, că negocierile de pace privind Ucraina nu pot fi eficiente dacă nu este implicată şi Rusia, relatează EFE.

"Dacă vor exista discuţii, credem că este important ca şi Rusia să participe. În caz contrar, aceste discuţii nu pot avea niciun efect", a declarat ministrul indian într-o conferinţă de presă comună cu omologul său german, Annalena Baerbock.

"Noi nu credem că divergenţele şi disputele pot fi rezolvate prin război. Noi nu credem că soluţia poate fi găsită pe câmpul de luptă, doar negocierile pot fi o cale de urmat", a subliniat el, amintind că premierul indian Narendra Modi a vizitat recent atât Moscova, cât şi Kievul pentru a afla "ce vor părţile".

În acelaşi timp, ministrul de externe indian a respins posibilitatea ca ţara sa să organizeze al doilea summit pentru pace pe baza iniţiativei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, o posibilitate evocată recent de Kiev.

În acest sens, şefa diplomaţiei germane Analena Baerbock a reamintit că Moscova a fost invitată să participe la al doilea summit pentru pace, dar a refuzat să o facă dacă Ucraina nu cedează o parte din teritoriile sale, inclusiv unele care nu au fost încă cucerite militar de Rusia. Moscova a anexat în septembrie 2022 patru regiuni ucrainene - Doneţk şi Lugansk (în est), Herson şi Zaporojie (în sud), în afară de Crimeea, peninsulă ucraineană în Marea Neagră pe care a anexat-o în 2014, scrie EFE.

Aceasta arată că Rusia îşi menţine obiectivul de a "distruge Ucraina" - obiectiv ce include, de asemenea, un atac asupra ordinii europene paşnice - şi că "nu este interesată să negocieze", a spus ea.

Baerbock a subliniat că, în ultimii doi ani şi jumătate, au fost întreprinse în mod repetat eforturi diplomatice pentru a aduce pacea "chiar şi cu un milimetru mai aproape", cu propuneri europene sau din partea ţărilor africane şi a altor ţări de a întreprinde măsuri de consolidare a încrederii între părţi.

Dar, din păcate, Moscova a răspuns la fiecare dintre aceste propuneri "cu mai multă teroare şi suferinţă", a afirmat şefa diplomaţiei germane.

Cu toate acestea, comunitatea internaţională nu îşi va abandona eforturile, căci întreaga lume ar "răsufla uşurată" dacă s-ar putea obţine pacea, a spus ea.

Prin urmare, discuţiile cu omologul său indian au vizat modul în care ţările lor pot contribui "din rolurile lor diferite" la încetarea ostilităţilor, cei doi miniştri discutând între altele despre produsele civile şi militare cu dublă utilizare, al căror export către Rusia UE doreşte să îl împiedice, conform EFE.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb