Indicii BVB au deschis în scădere

G.U.
Piaţa de Capital / 25 ianuarie 2022

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide nouăsprezece acţiuni ale bursei noastre, a deschis sesiunea de tranzacţionare în scădere cu 3,31%, la 12.414,04 puncte, iar indicele compozit BETPlus s-a depreciat cu 3,25%, la 1.852,94 puncte.

Indicele BET Total Return, ce include şi dividendele plătite de companiile din BET, a scăzut cu 3,31% la 21.968,49 puncte.

BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea s-a depreciat cu 2,17%, fiind cotat la 50.753,15 puncte.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au scăzut cu 1,32%, la preţul de 1,94 lei/unitate.

Titlurile Banca Transilvania (TLV), cea mai importantă companie de la BVB din indicii de pieţe emergente ai FTSE Russell, au scăzut cu 2,69%, la preţul de 2,53 lei/unitate.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) s-au depreciat cu 4,06%, la preţul de 0,43 lei/unitate

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. Au intrat panicatii si au blocat serverul Tradeville cu atatea vanzari :)

    1. Yep. Abea se putea efectua logarea. Nu am mai intampinat problema asta niciodata cu un timp de raspuns atat de greoi.

      acum 2 ani a mai fost asa cu blocarea serverului in dimineata dupa ordonanta lui Dragnea. Si atunci a scazut piata.

      S-a mai intamplat la tradeville de cateva ori in ultimii ani. Destul de frustrant. Oare la alti brokeri pe BVB a fost la fel ?

      N-aveam de gand sa vand nimic astazi dar daca as fi vrut sigur nu as fi reusit. Pe considerentul asta ma gandesc serios sa trec la altii. 

      La BT Trade nu au fost probleme. Acum nu era de vandut, ci de cumparat pe "deep" si vandut pe "intraday".

      cumperi pe deep si ramai si .ai deep, SUA nici nu s-a deschis si e pe rosu serios, maine e FED meeting, iar motiv de rosu dupa sedinta, pana joi nu e de cumparat in niciun caz.

      nope, doar la cel mai mare Broker de retail din romania:)))...m-am fript dula cum sluneq un coleg, cand a fost cu ordonanta, ciudat ca atunci la ceilalti brokeri a mers blana si am ami patit.o cu un order pe extern, fireste nu isi asuma nimic, marele meu noroc a fost ca a doua zi si-au revenit, am inchis oe zero pozitia, si ulterior si contul, nu.mi place sa fiu spectator pe banii mei...

      eu sunt sigur sigur ca o sa dea un comunicat in care Ovidiu Dumitrescu DG o sa ne spuna de ce nu merge nici acum ca lumea dugheana

      oh wa it ! ei ne dau comunicate doar cum dezvolta ei bursa=arunca in piata o tocana de firme,fara discernamant 

      Ca sa apuci sa cumperi pe "deep" trebuie sa ai ordine plasate in piata dinainte, altfel ramai si contempli piata. Cat am vorbit noi, multe actiuni au facut un "bounce-back" de 4%-5%, ceea ce e decent pentru "intraday".

      Sunt de acord cu tine, e nevoie de prudenta, sa nu te arunci la cumparare, dar nici la vanzare. 

      intra-day faci la americani unde ai lichiditate, la BVB cel putin pe aero (cu 100.000ron adik 20k de coco s-a dus piata minus si apoi a crescut) deci ce profit sa ai 500 de ron? la 10k ron...pentru riscu asumat si comisioane nu merita, la BVB vii dupa corectii serioase si pe Emitenti lichizi...

      Corect ce spui, daca ai "cascaval" te duci si il bagi in galantarele externe, nu in "mini-barul" BVB. BVB e pentru "saracii" care ruleaza sume mici. Ca sa bagi 20k euro intr-o tranzactie si sa respecti regula lui maxim 5% intr-o tranzactie/activ, inseamna ca ai un portofoliu de 400k euro, in cazul asta chiar nu ai ce cauta pe BVB, doar, cum ai sous, sa intri pe minime multianuale (acum nu e vorba de asa ceva) si apoi sa ramai "hold" 2-3 ani.

    ar fi fost ciudat sa fie invers, dar la cati dezlegati sunt oe BVB nu te mira, acum sa-i vedem pe "influencerii" de oe Facebook si alte retele, cum conving p00l1mea sa stabilizeze piata....fireste pe ei ii doare la caras, ca au descarcat demult ce aveau de vandut, acum a ramas hoarda de nepriceputi cu portofoliile lor de 10k ron(stransi din delivery jobs si personal traineri de Gym)..avand dilema"sa vamd, sa nu vand?"....vindeti in qoaile lu Azorel ca i sa ramaneti ca bunicile voastre la revolutie cu carnetul CEC sa va faceti vand in zilele toride de vara....

    1. Cc-si cu detineri de 3000 lei vand la rupere si pe urma se lauda ca sunt calare pe trend.Nu pot dormi noaptea de frica zilei de maine.

    Din comisioanele mari pentru plasat petarde in piata puteau sa investeasca si ei in hosting.Dar stai,ca asta ar contrazice lacomia desprinsa din propozitia precdenta.

    1. am incercat sa ma loghez, pe Tradeville, iok sansa Rambo, server indisponibil, vai de saracia mea, asa e cand esti papagal si pui botul la publicitate, mi-am luat-o

    Cine vinde acum nu are ce cauta pe BVB!

    1. cine vinde acum, nu trebuia sa intre in primu rand pe BVB...si din cand in cand cineva trebuie sa mai si vanda....

      In panica vând doar aventurierii și speculanții!

      Investitorii adevărați cumpara in perioade de panica, cea ce ceilalți vând in pierdere! Sau cea ce speculanții dau pe piața sa marcheze ceva profit! 

      In panica se disting investitorii de ceilalți, aventurieri sau speculanți! 

      Sunt 3 categorii pe bursa

      - aventurierii ce habar nu au 

      - speculanții care vând și cumpara zilnic și își fac profit din diferențe zilnice sau la câteva zile sau săptămîni

      - investitotii Adevărați in bursa și firme care se Multumesc cu dividente și cumpara pe termen lung 20-30 de ani! Acestia vind foarte rar! 

    BVB a oferit ocazii rare.

    1. Sa speculezi intraday la diferente rezonabile asa cum spune Mr. Protaru(dar ca s-o faci trebuie sa ai ''ceva'' in cojones). 

    2. S-a putut vedea pe ce societati se ''pompeaza'' peste anumite limite(aceste societati au avut cele mai severe corectii intr-un anumit moment al tranzactionarii). 

    3. Suntem aproximatv la jumatatea sedintei de tranzactionare si jocul nu s-a incheiat(asteptam cazaciocul). 

    1. Cele mai mari corectii sunt evident pe cele ,,pompate'' care au si crescut aiurea,toata lumea le stie care sunt.

      E normal ca cele care au crescut cel mai mult sa scada cel mai mult. Tehnic e vorba de coeficientul Beta, fizic este legea gravitatiei, iar popular este bun-simt.

      Actiuni gen COTE, TEL, TGN pot scadea bine pe un eventual crah, dar este imposibil sa scada la fel de mult ca actiunile care au in spate cresteri de 800%-1000%. 

      Nu cred ca ne putem astepta la bun-simt de la cei care au ,,pus umarul” la cresteri ireale,oriunde in lumea normala,de 800-1000%.

      Zi-o dreapta, Chimcomplex , fabuloasa și rămasă fără curent ieftin...!

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb