Industria wellness în creştere semnificativă la nivel naţional

A.D.
Comunicate de presă / 16 octombrie

Sursa foto: Spa d'Or Consulting

Sursa foto: Spa d'Or Consulting

Conform unui raport din 2023 al European Spa Association, piaţa spa din România a crescut cu o rată anuală de aproximativ 12% între 2018 şi 2022. Consultanţa spa este mult mai mult decât o simplă ghidare în alegerea designului sau a produselor. Este un proces holistic care îmbină viziunea strategică, expertiza în wellness, cunoaşterea pieţei şi a tendinţelor globale, toate integrate într-un proiect coerent, autentic şi de succes, unde fiecare detaliu contează.

Potrivit unui comunicat la redacţie, industria wellness a cunoscut o creştere semnificativă în ultimii ani. Oamenii integrează în viaţa lor terapii spa, practici holistice, suplimente, retrageri spirituale şi sport. În calitate de consultant cu aproape două decenii de experienţă, Oana Manole a coordonat lansarea a trei spa-uri de referinţă în România în anul trecut: Shinzo Spa în inima Bucureştiului, The Spa la Aurelius Împăratul Romanilor în Poiana Braşov, şi Embrace Holistic Healing Spa în specialul resort viticol Casa Timiş. Fiecare dintre aceste spa-uri este o poveste de rafinament, autenticitate şi inovaţie, iar succesul lor a fost posibil datorită unui proces de consultanţă meticulos.

"Conform unui raport din 2023 al European Spa Association, piaţa spa din România a crescut cu o rată anuală de aproximativ 12% între 2018 şi 2022", precizează Oana Manole, consultant spa. Această evoluţie a fost alimentată de creşterea turismului de wellness, în special în destinaţii precum Poiana Braşov, Valea Prahovei şi staţiunile balneoclimaterice, expansiunea hotelurilor de lux şi a resorturilor care oferă facilităţi spa premium, precum şi servicii medicale şi balneare complementare, cum ar fi Embrace Holistic Healing Spa sau Fontana Spa&Balneo Borsec.

Potrivit comunicatului, Shinzo Spa, situat în cartierul Primăverii, a fost un proiect de redefinire a conceptului de spa urban. Într-o piaţă în care predomină teme standardizate, s-a creat un spaţiu unic, inspirat de cultura japoneză, dar adaptat stilului de viaţă modern şi urban. Consultanţa a fost esenţială în toate aspectele proiectului, de la concept şi rafinarea designului , până la selecţia unei linii de produse revoluţionare - THÉMAÉ, o premieră în România. Consultanţa a inclus nu doar crearea experienţei pentru clienţi, ci şi recrutarea personalului din Asia, care să reflecte în mod autentic ospitalitatea şi măiestria terapiilor orientale.

De asemenea, Spa la Aurelius, situat în inima munţilor, în Poiana Braşov, a fost conceput pentru a aduce natura şi filosofia italiană în centrul experienţei oaspeţilor. Conceptul rafinat a fost creat pentru a păstra tema hotelului, dar şi pentru a introduce un element modern, cu spaţii termale impresionante şi un meniu luxuriant de tratamente, cum ar fi ritualurile semnătură Seneca's Calm şi Aromasoul massage.

O dovadă a modului în care consultanţa spa poate crea experienţe cu adevărat personalizate este şi Embrace Spa la Casa Timiş. Inspirat din natura şi tradiţiile locale, conceptul Seeds of Joy a fost gândit să îmbine vinoterapia cu medicina integrativă şi terapii holistice. S-au introdus trei linii de produse exclusiviste - VINOBLE, GAIA şi AURA-SOMA - toate in premieră.

La nivel naţional, numărul de spa-uri a crescut semnificativ, ajungând la peste 300 de centre spa, multe dintre ele integrate în hoteluri de lux sau în resorturi balneare. Valoarea de piaţă a crescut semnificativ şi include mai multe centre spa din hoteluri de lux, staţiuni balneare, spa-uri independente şi wellness retreats.

Conform unui studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică, peste 60% dintre turiştii din staţiunile balneoclimaterice utilizează serviciile spa ca parte a experienţei lor de vacanţă, iar 45% din turiştii străini sunt atraşi de ofertele spa. În comparaţie cu perioada dinaintea pandemiei, piaţa a înregistrat un ritm de creştere aproape dublu.

"Preţul mediu pentru un masaj de 60 de minute variază între 200 şi 400 lei în centrele de lux, cum ar fi Shiseido Spa sau Therme Bucureşti. În spa-uri mai accesibile, preţurile pentru un masaj standard de relaxare încep de la aproximativ 150 lei. Pentru tratamente faciale preţurile încep de la 150-300 lei şi pot ajunge la 600-800 lei pentru tratamente anti-aging sau folosind produse premium", a explicat Oana Manole.

Datele raportului arată că în ce priveşte durata medie a serviciilor alese de clienţi, aceasta este de obicei de 60-90 minute pentru masaje sau tratamente corporale, iar pentru ritualuri mai complexe, durata poate ajunge la 120-180 minute. S-a observat o creştere în preferinţa pentru sesiuni mai lungi de 90 de minute, comparativ cu cele de 60 de minute.

Costurile pentru deschiderea unui spa urban (fără zonă termală) pot varia între 100.000 şi 300.000 euro, în funcţie de dimensiune, echipamente şi finisaje. Aceste costuri includ amenajarea spaţiului, echipamentele de masaj, mobilierul, decorul şi infrastructura de bază pentru terapii. În cazul unui spa resort, cu zone extinse şi facilităţi mai complexe (saună, hammam, piscine), investiţia creşte semnificativ, variind între 300.000 şi 1 milion de euro, în funcţie de localizare, dimensiune, şi cerinţele proiectului, se arată în comunicat.

Aşteptările pentru piaţa spa din ţară sunt optimiste şi au în vedere tendinţele globale identificate de Global Wellness Institute (GWI) şi alţi observatori internaţionali.

Consultanta de specialitate, Oana Manole a detaliat cateva dintre aceste trenduri, şi anume creşterea interesului pentru wellness preventiv, tehnologizarea experienţelor spa şi turismul wellness.

Se estimează o creştere a interesului pentru wellness preventiv, care include servicii spa orientate către prevenirea afecţiunilor fizice şi mentale, şi nu doar către relaxare. Totodata, la nivel internaţional, integrarea tehnologiei în servicii spa, prin dispozitive de monitorizare a sănătăţii şi tehnologii de relaxare asistată de inteligenţă artificială este în creştere. Şi turismul wellness este un alt trend global în expansiune, cu o creştere anuală estimată la 20,9% până anul viitor.

Potrivit comunicatului, staţiunile balneare şi centrele spa din România, precum Băile Felix şi Borsec, ar putea beneficia de acest trend, atrăgând atât turişti interni, cât şi internaţionali, în căutare de destinaţii de relaxare şi vindecare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb