Infrastructura Ucrainei, în valoare de 120 miliarde dolari, distrusă de trupele ruse

Infrastructura Ucrainei, în valoare de 120 miliarde dolari, distrusă de trupele ruse

C.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 12 martie 2022

Infrastructura Ucrainei, în valoare de 120 miliarde dolari, distrusă de trupele ruse

Denis Kudin, prim-adjunct al Ministrului Economiei, a declarat la postul ucrainean Rada TV că daunele provocate de Rusia sunt contabilizate în vederea obţinerii de despăgubiri după finalizarea războiului. Oficialul a precizat că, încă din prima zi a invaziei, ministerul pe care îl conduce a început să calculeze prejudiciul amintit.

"Avem două abordări principale - acestea sunt pierderi directe unice, cât va costa refacerea podurilor, drumurilor, infrastructurii, spitalelor, grădiniţelor, şcolilor care au fost distruse de Rusia în Ucraina. A doua metodă este valoarea pierderii produsului intern brut" a precizat oficialul care a adăugat: "Vedem că în oraşele în care au loc ostilităţi directe, activitatea economică s-a oprit cu 35%, 75% din afaceri au încetat să funcţioneze. Unii cetăţeni sunt evacuaţi, alţii aşteaptă încheierea ostilităţilor pentru a continua activitate economică", a spus adjunctul Ministrului Economiei.

Majoritatea fabricilor metalurgice din estul Ucrainei au încetat să funcţioneze, ceea ce înseamnă o reducere a exportului de metale, care a afectat o parte semnificativă a structurii de export. Blocarea rutelor maritime de către Rusia, în special în Marea Neagră, face imposibil exportul de porumb, grâu, ulei de floarea soarelui, care constituie baza exporturilor agricole ucrainene.

Oficialul, citat de unian.net, consider că, în concordanţă cu prima metodă de calcul amintită, prejudiciul economic cauzat de agresiune este de 119 miliarde de dolari "şi această cifră creşte în fiecare zi".

Ambiţia destructivă a lui Putin afectează şi Rusia: la două săptămâni de la invazia Ucrainei de către Rusia, războiul a provocat o criză internă care este comparabilă cu cele mai grave recesiuni din ultimele două decenii. Într-una dintre primele evaluări ale pagubelor deja făcute, Bloomberg Economics sugerează că producţia a scăzut cu aproximativ 2% - o scădere care rivalizează cu contracţia pe întregul an din timpul pandemiei din 2020. Publicaţia traduce acest fapt: peste 30 miliarde de dolari au fost şterse din produsul intern brut anual al Rusiei, pe baza preţurilor de anul trecut. Prognoza iniţială a Bloomberg Economics era ca PIB-ul Rusiei pe întregul an se va prăbuşi cu aproximativ 9% în 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb