ING îşi separă activităţile bancare de cele de asigurări

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 octombrie 2009

Decizia ING de vânzare a diviziei de asigurări face parte dintr-un plan de restructurare, înaintat Comisiei Europene. Documentul mai prevede vânzarea diviziei de online banking pe care ING o deţine în SUA.

Decizia ING de vânzare a diviziei de asigurări face parte dintr-un plan de restructurare, înaintat Comisiei Europene. Documentul mai prevede vânzarea diviziei de online banking pe care ING o deţine în SUA.

Societatea lansează o emisiune de acţiuni noi, în valoare de 7,5 miliarde euro

"ING Groep" NV, cel mai mare grup de servicii financiare din Olanda, se va diviza în două companii separate şi va lansa o emisiune de acţiuni noi, în valoare de 7,5 miliarde de euro (11,3 miliarde de dolari), ca să ramburseze 50% din ajutoarele primite de la stat.

ING a precizat că va separa activităţile sale bancare de cele de asigurări, iar ulterior va înstrăina divizia de asigurări. Anunţul surprinzător al ING reprezintă devansarea unei mişcări pe care analiştii o aşteptau abia peste câţiva ani. ING a înfiinţat deja două consilii de conducere separate pentru gestionarea diviziilor de servicii bancare şi cele de asigurări, însă până acum a dezminţit zvonurile potrivit cărora are de gând să separe cele două divizii.

Conform anunţului ING, separarea de operaţiunile de asigurări ar urma să fie finalizată până în 2013, fie printr-o ofertă publică iniţială, fie printr-o vânzare.

Directorul executiv al ING, Jan Hommen, declară: "Ceea ce a fost odinioară un beneficiu a devenit acum un punct negativ. Ideal ar fi să păstrăm cele două divizii împreună, însă piaţa ne va spune dacă acest lucru va fi posibil şi cu ce preţ".

În plus, ca să poată rambursa jumătate din ajutoarele de 10 miliarde de euro acordate de guvernul olandez în luna octombrie 2008, ING va lansa o emisiune de obligaţiuni subscrisă de "Goldman Sachs" şi "JPMorgan". În conformitate cu un acord convenit cu statul olandez, ING va răscumpăra obligaţiuni core Tier 1 în valoare de 5 miliarde de euro în luna decembrie a acestui an.

ING a mai anunţat că aşteaptă să înregistreze un profit de 750 de milioane de euro în trimes­trul al treilea, comparativ cu pierderile de aproximativ 568 milioane de euro din perioada similară a anului trecut. ING a precizat că îmbunătăţirea rezultatelor sale urmează eliminării a 10.800 de locuri de muncă în acest an, însă pierderile produse de diferite investiţii, în special în piaţa imobiliară şi derivate legate de piaţa americană, continuă să-i afecteze rezultatele.

ING a luat fiinţă în anul 1991, prin fuziunea dintre "Nationale-Nederlanden" şi "NMB Postbank Groep".

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb