ING primeşte de la stat 10 miliarde de euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 octombrie 2008

ING primeşte de la stat 10 miliarde de euro

"ING Groep" NV, cel mai mare grup financiar din Olanda, va primi finanţare în valoare de 10 miliarde de euro (13,4 miliarde de dolari) de la guvern, în vederea majorării capitalului său, după ce acţiunile băncii au scăzut până la nivelul minim al ultimilor 13 ani, din cauza crizei creditelor.

Conducerea ING a anunţat, ieri: "Am ajuns la un acord cu guvernul olandez pentru a creşte capitalul şi a crea astfel o barieră puternică împotriva condiţiilor de piaţă şi economice actuale. ING va emite titluri subordonate fără drept de vot în valoare de 10 miliarde de euro pentru statul olandez. Această tranzacţie va creşte indicatorul Core Tier-1 privind adecvarea capitalului la aproximativ 8%, va fortifica afacerea de asigurări şi va reduce raportul datorii/capital al grupului la aproximativ 10%".

În urma tranzacţiei, guvernul va deţine participaţia majoritară la ING şi va avea dreptul să numească doi membri în consiliul de conducere a grupului. ING are dreptul să răscumpere în întregime sau parţial acţiunile în orice moment, cu 15 euro, adică 150% din preţul de emisiune. Mai mult, ING are dreptul să convertească toate sau o parte din titluri în acţiuni obişnuite, după trei ani de la emitere. În cazul în care ING decide să facă acest lucru, statul olandez poate opta pentru plata acţiunilor la preţul de 10 euro, în numerar.

Decizia ING de creştere a capitalului vine ca urmare a planurilor pe care guvernul olandez le-a anunţat în data de 9 octombrie 2008, de a pune fonduri la dispoziţia companiilor financiare puternice şi viabile.

Michel Tilmant, directorul general al ING, a menţionat: "Nivelul capitalului nostru era conform cu nivelurile urmărite şi cu reglementările legale. Totuşi, condiţiile din piaţă s-au schimbat dramatic în ultimele săptămâni şi au dus, la nivel internaţional, la convingerea conform căreia instituţiile financiare au nevoie de un nivel mai mare al capitalului pentru a merge înainte. Credem că, în aceste condiţii, este prudent să creştem capitalul pentru a ne confirma poziţia pe care o deţinem". ING a arătat că tranzacţia nu îi afectează pe acţionari şi nu are legătură cu faptul că banca aşteaptă pierderi de 500 de milioane de euro în trimestrul al treilea.

Suedia finanţează cu 205 miliarde dolari sistemul bancar

Executivul suedez a prezentat un plan de stabilitate financiară, în valoare de 1.500 miliarde de coroane suedeze (peste 205 miliarde de dolari), pentru acordarea de credite guvernamentale companiilor bancare şi celor ipotecare. De asemenea, Executivul va aloca două miliarde de dolari pentru un fond de stabilitate, în vederea rezolvării, pe viitor, a problemelor de solvabilitate ale băncilor suedeze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb