ING va accelera listarea diviziei europene de asigurări

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 mai 2013

ING va accelera listarea diviziei europene de asigurări

"ING Groep" NV, cea mai mare societate de servicii financiare din Olanda, care înstrăinează divizii la nivel mondial, plănuieşte să accelereze vânzarea de acţiuni ale diviziei sale europene de asigurări.

Jan Hommen, directorul executiv al ING, a informat, ieri, că societatea va lansa anul viitor oferta publică iniţială a diviziei menţionate.

"Accelerăm pregătirile pentru lis­tarea companiei noastre de asigurări din Europa", a afirmat Hommen, adăugând: "ING a demonstratat un progres constant anul acesta în privinţa restructurării, care a culminat cu oferta publică iniţială de succes a operaţiunilor de asigurări din SUA".

Directorul financiar al ING, Patrick Flynn, a menţionat că banca ia în calcul şi alte posibilităţi, precum desprinderea diviziei sau vânzarea către un investitor. "Scopul nostru este să pregătim oferta publică până la mijlocul anului viitor", a precizat oficialul societăţii.

ING caută cumpărători pentru activele de asigurări pe care le deţine din Asia până în SUA, eliminând tot­odată 7.500 de posturi şi realizând economii de un miliard de euro pe an, până în 2015, după ce a primit un ajutor guvernamental de 10 miliarde euro în 2008. Banca a finalizat în proporţie de aproape 70% planul de restructurare impus de autorităţile europene în schimbul ajutorului de stat. Societatea a rambursat către guvern 7,8 miliarde euro din acest sprijin, respectiv 2,4 miliarde euro - dobânzi şi prime. Conform cerinţelor UE, restul sprijinului financiar trebuie achitat până în 2015.

ING a anunţat, ieri, că profitul său net a crescut la 1,8 miliarde euro (2,4 miliarde dolari) în primele trei luni din 2013, de la 728 de milioane de euro în acelaşi interval din 2012. Analiştii estimau doar 1,48 miliarde euro.

Rezultatul din trimestrul întâi include un câştig de 950 de milioane de euro din vânzarea diviziilor din Hong Kong, Thailanda şi Macao. Dacă se exclud activele înstrăinate şi alte venituri speciale, profitul ING a ajuns la 800 de milioane de euro în perioada de raportare, de la 579 milioane de euro în anul anterior.

Divizia bancară a ING şi-a constituit provizioane de 561 milioane de euro pentru creditele neperformante, în primul trimestru din 2013, faţă de 439 milloane de euro în anul precedent.

ING a obţinut 1,27 miliarde dolari săptămâna trecută, prin vânzarea a 25% din divizia de asigurări din SUA, în cadrul unei oferte publice iniţiale. Compania trebuie să vândă peste 50% din această divizie până la finele lui 2014 şi restul până în 2016, conform cerinţelor UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb