INHGA: Cod Portocaliu de inundaţii pe raza a şase judeţe, până duminică după-amiază

Adina Lateş
Miscellanea / 29 noiembrie 2015

Actualizare 18:32 Peste 500 de angajaţi ai MAI au intervenit pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor

Peste 500 de angajaţi ai Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au intervenit, duminică, cu 250 de mijloace tehnice pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor de sâmbătă, a anunţat, astăzi, MAI.

"Până la ridicarea tuturor atenţionărilor hidrologice, structurile ISU din zonele vizate rămân în continuare mobilizate şi pregătite de intervenţie pentru ajutorarea populaţiei şi prevenirea apariţiei unor stări de pericol. Conform dispoziţiei ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, comitetul pentru situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului Giurgiu, rămâne activat până la ridicarea atenţionărilor privind riscul de inundaţii", se arată într-un comunicat MAI.

Se menţionează că, potrivit ultimelor actualizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, riscul de inundaţii s-a limitat numai pentru judeţul Giurgiu, pe cursul mijlociu al râului Neajlov.

"În cursul zilei de astăzi nu s-au impus intervenţii pentru salvarea de vieţi omeneşti ca urmare a fenomenelor meteorologice şi nu au fost înregistrate comunităţi izolate sau locuinţe inundate.De asemenea, Codul Galben hidrologic a fost restrâns pentru unele sectoare ale râurilor Călmăţui, Vedea, Neajlov, Sabar, Prahova şi Ialomiţa. Cotele debitelor acestor râuri sunt monitorizate în permanenţă de către autorităţile locale şi structurile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă", mai precizează MAI.

Centrul de monitorizare a situaţiei operative de la nivelul MAI este în permanentă legătură cu celelalte ministere şi instituţii cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă, se mai arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că în judeţul Giurgiu 11 curţi din 10 localităţi din judeţ au fost inundate în urma ploilor, iar pentru evacuarea apelor din gospodării au intervenit serviciile de voluntari pentru situaţii de urgenţă( SVSU), dar şi echipaje ale ISU Giurgiu.

Specialiştii ISU au fost solicitaţi să mai intervină şi pentru deblocarea DJ 602, între localităţile Roata şi Crevedia, după ce un copac a căzut pe carosabil.

------------

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o nouă avertizare Cod Portocaliu de inundaţii, valabilă pe râuri din cinci bazine hidrografice de pe raza a şase judeţe.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 28 noiembrie, ora 15:00 - 29 noiembrie, ora 16:00, se instituie Cod Portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Călmăţui (judeţele: Olt şi Teleorman), Vedea superioară (judeţele: Olt şi Argeş), Teleorman superior şi mijlociu şi afluenţii mici ai râului Vedea de pe sectorul inferior (judeţele: Argeş şi Teleorman), Neajlov superior şi mijlociu (judeţele: Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu) şi Sabar (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Ilfov şi Giurgiu).

De asemenea, în intervalul 28 noiembrie, ora 15,00 - 29 noiembrie, ora 6:00, este valabil Codul Portocaliu de inundaţii pentru râul Teleajen - curs inferior şi pe râul Prahova - sector aval confluenţă Teleajen (judeţele Prahova şi Ialomiţa).

Hidrologii avertizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din judeţele: Olt, Argeş şi Teleorman şi şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor menţionate.

Pe de altă parte, INHGA a ridicat avertizările hidrologice din celelalte bazine hidrografice, anunţate anterior în 27 şi 28 noiembrie.

Totodată, INHGA menţionează că din data de 28 noiembrie, ora 15:00 şi până în 29 noiembrie, ora 16:00, va fi Cod Galben de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Desnăţui, Jiu - curs mijlociu şi inferior (judeţele: Gorj, Dolj şi Mehedinţi), Olteţ şi unii afluenţi ai Oltului inferior (judeţele: Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj şi Argeş), Vedea - curs inferior (judeţul Teleorman), Argeş (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov), Ialomiţa (judeţele: Dâmboviţa, Prahova şi Ialomiţa), Buzău superior şi mijlociu (judeţele Covasna şi Buzău).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb