Adrian Băicuşi îl va înlocui din funcţie pe directorul general al Transelectrica, Stelian Gal, Marcel Piteiu pe directorul general al Romgaz, Francisc Toth, iar Vasile Miu a fost confirmat în funcţia de director general al Oil Terminal, potrivit datelor biroului de presă al ministerului Economiei.
Ordinele de numire în funcţie au fost emise azi, 16 ianuarie 2009, pentru Transelectrica şi joi, 15 ianuarie pentru Romgaz şi Oil Terminal Constanţa, potrivit datelor Ministerului Economiei.
"Adrian Băicuşi va fi director general al Transelectrica, din 21 ianuarie 2009, iar eu voi ocupa postul de director al Sucursalei Transelectrica de la Sibiu", a precizat pentru NewsIn Stelian Gal.
Mihai Lupu a demisionat la 18 decembrie 2009 din funcţia de director general al Oil Terminal, întrucât a fost ales deputat PNL.
Ministerul Economiei, Adriean Videanu, nu a putut fi contactat pentru declaraţii.
Transelectrica este transportatorul naţional de electricitate. Romgaz este producător de gaze naturale. Oil Terminal Constanţa este unul dintre cele mai mari terminale petroliere din Sud-Estul Europei.
Acţionarul majoritar al celor trei companii este Ministerul Economiei.
1. director Oil terminal
(mesaj trimis de petrolistul în data de 17.01.2009, 15:54)
Sa faceti curatenie in aceasta societate
si sa incepeti cu tov Ciutureanu!
2. fără titlu
(mesaj trimis de energrig în data de 17.01.2009, 23:28)
transelectrica este mai mult firma de turism asa zis tehnic in strainatate si de transport persoane nu de energie,asta ca oape fiecare angajat are masina de servici.Ma bucura D-nul Baicusi are si valente tehnice.Sa vad cum o s-ai aprecieze pe directorii ,si asa multi la numar,care nu stiu sa umble cu un calculator sau cu telefonul din dotare.Cat despre fostul director,toata stima ca inginer ,dar imi lipseste pentru manager,a fost unul din artizanii trecerii pram-ului la SMART, o filiala constituita pentru ca sindicalistii sa fie directori.Astept o reactie corecta aD-lui Baicusi si la problemele salariatiilor vechi din SMART si la cum sunt exploatati,nu din punct de vedere electric,de de gasca de directori.Apropo, numarul de angajati cred ca s-a triplat de la splitarea din 2001 la TRANS si filiale.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.01.2009, 11:45)
Numarul de angajati s-a marit la Transelectrica. E adevarat. La SMART insa s-a micsorat. Iarasi adevarat. Sa nu uitam ca la SMART au fost deja doua serii de disponibilizari. Pe nivele similare Trans-ul are de doua sau trei ori mai multi angajati decat SMART-ul.... Iar de salarii ce sa mai spunem. SMART-ul este mult, mult in urma TRANS-ului. Iar relatia Trans - SMART este una precum stapan - sclav... Chiar sunt curios sa vad ce face Baicusi care de fapt nu are treaba cu postul decat politic....
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de tase în data de 26.10.2010, 23:38)
da, asa este,smartul munceste si transelectrica incaseaza..echitabil?!