Prefectura Bucureşti anunţă, marţi, că rata de autorecenzare în Capitală este de 35%. Datele INS arată că, până luni, au fost completate peste 9,9 milioane de chestionare în întreaga ţară, iar din 31 mai începe recenzarea faţă în faţă, informează news.ro.
"În vederea pregătirii etapei de recenzare faţă-în-faţă (CAPI) şi cunoaşterii dificultăţilor întâmpinate în derularea procesului de recensământ, Prefectul Municipiului Bucureşti a convocat astăzi 24.05.2022 la o şedinţă de lucru conducerea Direcţiei Regionale de Statistică a Municipiului Bucureşti şi Secretarii Generali ai Sectoarelor Municipiului Bucureşti. La întâlnire a participat şi Preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Dl. Tudorel Andrei", a transmis, marţi, Prefectura Capitalei, într-un comunicat de presă.
Sursa citată a precizat că, având în vedere importanţa deosebită a procesului de recensământ, ţinând cont de efectele benefice majore, cu implicaţii în distribuirea corectă şi eficientă a fondurilor bugetare, elaborarea de proiecte relevante, asigurarea reprezentativităţii comunităţilor şi implementarea de politici publice utile, Prefectul Municipiului Bucureşti a solicitat celor prezenţi o mai mare implicare atât în promovarea autorecenzării în contextul în care care perioada a fost prelungită până la data de 27 mai 2022, cât şi identificarea de noi modalităţi de recrutare a recenzorilor pentru etapa de recenzare faţă-în-faţă (CAPI).
"Precizăm că, la data prezentei, rata de autorecenzare la nivelul municipiului Bucureşti este de 35%", a mai transmis Prefectura Capitalei.
Datele INS arată că, până luni, au fost 9.947.520 de chestionare completate online, în întreaga ţară, peste un milion fiind în Bucureşti. Judeţele Cluj, Prahova şi Braşov urmează în topul cu cele mai multe chestionare de autorecenzare completate.
Recensământul continuă cu etapa interviurilor faţă în faţă, după data de 31 mai.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.05.2022, 23:16)
> având în vedere importanţa deosebită a procesului de recensământ, ţinând cont de efectele benefice majore, cu implicaţii în distribuirea corectă şi eficientă a fondurilor bugetare, elaborarea de proiecte relevante, asigurarea reprezentativităţii comunităţilor şi implementarea de politici publice utile
Mai ca te trec lacrimile.
Imi amintesc un taran care mi-a explicat simplu de ce nu primea el unele fonduri (APIA): odata ce iti faci livada ieftin incep sa te taxeze ca ai livada!