INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 13,2%, în primele opt luni

S.B.
Miscellanea #Construcţii / 18 octombrie 2023

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 13,2%, în primele opt luni

Volumul lucrărilor în construcţii a crescut, în primele opt luni ale anului, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,7% iar ca serie brută cu 13,2%, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică.

"Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 13,2%. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+27,5%), lucrările de construcţii noi (+12,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,3%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+34,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,2%)", arată raportul INS.

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 6,8%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,7%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+28,1%), lucrările de construcţii noi (+12,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,3%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+33,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,5%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 5,9%.

Potrivit sursei citate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 11,8%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+15,4%), lucrările de reparaţii capitale (+9,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+2,5%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţii inginereşti (+14,3%), clădirile nerezidenţiale (+9,8%) şi la clădirile rezidenţiale (+7,4%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,6%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+7,3%).

Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 3,0%, respectiv cu 1,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+6,4%), clădirile nerezidenţiale (+5,9%) şi la clădirile rezidenţiale (+3,3%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, pe total, cu 19,4%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de construcţii noi (+26,8%), lucrările de reparaţii capitale (+6,0%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,5%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti (+40,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (+7,7%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 8,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 18,1%.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de construcţii noi (+25,7%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,8%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+6,5%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti (+39,5%) şi la clădirile nerezidenţiale (+7,8%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 8,5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4532
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2596
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8730
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.4031

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb