Inspectorii antifraudă vor intensifica acţiunile de control operativ la nivelul întregii ţări

Laura Boico
Anticorupţie / 9 iunie 2016

Inspectorii antifraudă vor intensifica acţiunile de control operativ la nivelul întregii ţări, inclusiv în weekend, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) remis redacţiei.

"Separat de instrumentarea marilor cazuri de evaziune fiscală, pe fondul creşterii cererii şi a consumului de bunuri şi servicii din perioada următoare, conducerea DGAF a dispus intensificarea controalelor operative începând cu 6 iunie, pentru a preveni fenomene circumscrise economiei subterane, evaziunii fiscale, indisciplinei financiare, neconformării la declararea şi plata obligaţiilor fiscale", se transmite în comunicat.

Astfel, direcţiile regionale antifraudă de la nivelul întregii ţări vor documenta şi organiza acţiuni de monitorizare şi control antifraudă operative, care vor viza domeniul recoltării cerealelor, morăritului şi panificaţiei, centrele comerciale angro din zone cu risc fiscal şi cu activitate semnificativă, restaurante, baruri, cluburi, zone cu aglomerare de comercianţi en-detail cu risc fiscal ridicat, prestări de servicii direct către populaţie: turistice/agrement, sportive/medicale de estetica/întreţinere, întreţinere şi reparaţii auto. De asemenea, este vizat şi domeniul livrării de bunuri cu amănuntul către populaţie: agroalimentare, îmbrăcăminte şi încălţăminte, menaj, materiale de construcţii, jucarii, electrice.

"Înainte de desfăşurarea controlului, vor exista activităţi de documentare la faţa locului şi de analiză a informaţiilor din bazele de date disponibile, dar şi din surse externe deschise, în vederea identificării principalelor zone cu volum ridicat al comerţului şi nivel scăzut de fiscalizare a veniturilor. În pregătirea acţiunilor de control, vor fi valorificate petiţiile/sesizările şi informaţiile disponibile în bazele de date cu privire la valoarea plăţilor în trezorerie. În selectarea agenţilor economici ce vor fi controlaţi vor fi avute în vedere inclusiv informaţiile obţinute în contextul operaţiunilor Cristal, Venus, Hermes, Helios. Totodată, componenta de pregătire a controlului va include furnizarea către echipele operative de control a informaţiilor relevante de risc, precum: situaţii de consemn la frontieră, tranzacţii cu risc fiscal, antecedente contravenţionale, sesizări penale", precizează ANAF, conform comunicatului

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb