Inspectorul ANAF din Ilfov, arestat pentru luare de mită

Simona Grigorescu
Anticorupţie / 23 septembrie 2015

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au reţinut pentru 24 de ore, începând cu data de 21 septembrie, ora 16:10, a inspectorului fiscal din cadrul ANAF Ilfov Daniel Mihailă şi s-a reţinut infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

La data de 22 septembrie 2015, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a admis propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dispunând arestarea preventivă a inculpatului Daniel Mihailă pe o durată de 30 de zile.

Din probele administrate până în prezent a rezultat că, "la data de 18 septembrie 2015, împreună cu inculpata Monica Creţoiu, acţionând amândoi în calitate de inspectori fiscali din cadrul ANAF Ilfov, serviciul de colectare şi executare silită persoane juridice, inspectorul s-au prezentat la sediul unei societăţi comerciale în vederea desfăşurării unor activităţi specifice, context în care inspectorii au adus la cunoştinţa asociaţilor societăţii, martori denunţători în cauză, faptul că s-a dispus măsura sechestrului asupra unor bunuri (mărfurile şi două autoturisme ale societăţii) şi cea a popririi cu privire la conturile societăţii".

La finalul acestor activităţi, inculpatul Daniel Mihailă a pretins de la martorii-denunţători o sumă de bani, motivând că aceasta este destinată atât lui şi colegei, în scopul ca ei să deblocheze conturile societăţii, cât şi unui alt funcţionar, care va da aprobarea pentru deblocarea respectivă.

În aceste condiţii, inculpatul Daniel Mihailă a primit de la martorii denunţători suma de 2.000 de lei, sumă care urma a fi completată luni, cu suma de 1.000 de lei, atunci când cei doi inspectori vor aduce documentul pe baza căruia martorii denunţători pot cere băncilor ridicarea popririi, precizează procurorii Parchetului.

Ulterior, luni, inculpaţii Daniel Mihailă şi Monica Creţoiu s-au prezentat din nou la sediul societăţii respective, unde împreună au înmânat martorilor-denunţători două adrese pe baza cărora aceştia puteau cere băncilor ridicarea popririi.

Cu acest prilej, inculpatul Daniel Mihailă a primit de la unul din martorii denunţători suma de 1.000 de lei, pretinsă anterior.

Cu privire la inculpata Monica Creţoiu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, acesteia fiindu-i impusă interdicţia de a-şi exercita profesia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb