Instituţiile publice româneşti implementează soluţii SAP

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 3 aprilie 2007

Instituţiile publice româneşti au nevoie de soluţii informatice integrate, pentru a putea răspunde cerinţelor impuse de integrarea în UE, pentru o bună transparenţă a proceselor şi o operativitate crescută. Implementarea unui sistem informatic integrat intr-o instituţie publică trebuie să ţină însă cont de elementele specifice activităţilor care se desfăşoară în sectorul public şi de responsabilitatea socială care caracterizează orice astfel de instituţie.

"Instituţiile din sectorul public trebuie să treacă testul compatibilităţii cu sistemul comunitar, pentru a obţine acces la fondurile europene, pentru care transparenţa proceselor din cadrul instituţiei este o condiţie obligatorie. Ca furnizor de soluţii pentru sectorul public în statele membre ale Uniunii Europene, SAP beneficiază de o vastă expertiză în domeniu, acumulată de-a lungul anilor de lucru cu organizaţii din toate ţările comunitare", spune Valentin Tomşa, Director General SAP România.

SAP pune la dispoziţia sectorului public din România soluţii integrate ce conţin instrumente de gestionare integrată a tuturor proceselor de administraţie publică. Soluţiile SAP permit institutiilor publice să îşi imbunătăţească viabilitatea, eficienţa şi transparenţa proceselor în acelaşi timp cu deservirea mai bună a nevoilor cetăţenilor. Printre institutiile publice care au decis implementarea de soluţii SAP se afla Primăria Satu Mare şi Apă Canal Sibiu. În ambele cazuri, implementarea soluţiilor a fost realizată de către Computer Sharing Bucuresti, partener al SAP România.

"Soluţiile software integrate SAP sunt complet adaptate legislaţiei europene şi au devenit un adevărat standard de referinţă. Computer Sharing Bucureşti implementează cu succes încă din anul 2002 astfel de soluţii de afaceri, atât pentru organizaţii din sectorul public cât şi pentru cel privat. Computer Sharing Bucureşti s-a remarcat drept furnizor de soluţii complexe prin adaptarea soluţiilor de succes internaţional la cerinţele pieţei româneşti şi la cele specifice ale clientului", declară Radu Dumitru Magda, General Manager Computer Sharing Bucureşti.

Primăria Satu Mare gestionează bugete cu SAP ERP

Primăria Satu Mare a decis să implementeze o soluţie de gestiune datorită necesităţii tot mai stringente de a avea un sistem informatic performant, integrat şi care să fie aliniat la standardele europene. La nivelul primăriei s-a urmărit, în principal, atingerea a două obiective globale: crearea condiţiilor pentru informatizarea activităţilor şi eficientizarea proceselor primăriei.

Folosirea soluţiei SAP pentru gestiunea bugetelor şi managementul proiectelor asigură totodată transparenţa şi utilizarea eficientă a fondurilor publice şi va alinia procesele Primăriei la standardele administrative practicate în Uniunea Europeană.

"Cu SAP ERP beneficiem de o soluţie performantă, adaptată cerinţelor specifice administraţiei locale şi care ne-a asigurat acumularea unei experienţe profesionale de foarte bună calitate", declară Dana Corodan, IT Manager, Primăria Satu Mare.

Apă Canal Sibiu a acceptat provocarea SAP

Apă Canal Sibiu a ales soluţia SAP ERP pentru gestiunea activităţilor sale, înţelegând necesitatea deţinerii unei informaţii corecte în timp real, într-o piaţă a utilităţilor dinamică si care se aliniaza tendintelor Uniunii Europene. Astfel, instituţia beneficiază de un sistem integrat, care oferă un suport performant pentru activităţile firmei în aria financiar contabilă, control costuri, gestiune investiţii, întreţinere şi reparaţii, servicii clienţi, gestiune proiecte, desfacere şi aprovizionare.

În plus, utilizarea soluţiei SAP a deschis noi perspective pentru extinderea sistemului cu noi aplicaţii, specifice companiilor de apă-canal. Totodată, compania va implementa soluţia de administrare a centrului de relaţii cu clienţii (SAP CRM) şi va pune bazele sistemului de analize manageriale care vor susţine procesul decizional al societăţii. Apă Canal Sibiu va dispune astfel de o soluţie completă, specifică industriei de utilităţi, care va integra toate procesele de gestiune precum şi relaţia cu clienţii şi furnizorii companiei.

"Am ales soluţia SAP pentru ca ne-a pus la dispoziţie cele mai bune practici de afaceri din domeniul utilităţilor şi pentru că este un instrument performant pentru eficientizarea operaţiunilor noastre, folosind experinţa unor companii internaţionale de renume din domeniu" a declarat Mircea Niculescu, Director General, Apă Canal Sibiu.

SAP oferă soluţii dedicate pentru sectorul public, apărare şi siguranţă publică, sănătate şi educaţie superioară, are peste 15 ani de experienţă în soluţiile software pentru instituţiile publice şi mai mult de 1.600 de clienţi din sectorul public numai în Europa. Peste 200 de servicii de utilităţi municipale, mai mult de 150 de utilităţi de apă-canal şi mai mult de 500 de primării, consilii locale, ministere şi universităţi folosesc soluţiile software SAP.

Despre SAP

SAP este liderul mondial în furnizarea de soluţii software pentru afaceri. Astăzi, SAP are peste 38.000 de clienţi în mai mult de 120 de ţări. Aplicaţiile SAP acoperă o gamă largă de soluţii, de la cele proiectate pentru companii mici şi mijlocii până la suite de soluţii pentru organizaţii globale. Cu ajutorul platformei tehnologice de aplicaţii şi integrare SAP NetWeaver, aplicaţiile software SAP permit companiilor din întreaga lume să îşi îmbunătăţească relaţiile cu clienţii şi partenerii, să îşi eficientizeze activitatea şi să obţină avantaje semnificative în cadrul întregii organizaţii. Procesele cheie dintr-un număr variat de industrii sunt cuprinse în funcţionalităţile oferite de cele peste 25 de soluţii adaptate pentru domenii de afaceri. Cu subsidiare în peste 50 de ţări, compania este listată la burse precum Bursa din Frankfurt sau NYSE, cu simbolul "SAP".

SAP România s-a înfiinţat în 2002, activitatea sa fiind concentrată pe vânzări şi marketing precum şi pe dezvoltarea versiunilor localizate ale soluţiilor SAP. Cu o cotă de piaţă de 28,3% în 2005 (conform IDC) şi peste 200 de clienţi în România, SAP este liderul pieţei de soluţii software pentru afaceri din România.

Despre Computer Sharing Bucuresti

Înfiinţată în 1994, Computer Sharing Bucureşti SRL este o societate comercială privată românească care activează în domeniul tehnologiei informaţiei, având ca principale domenii de activitate consultanţa IT, proiectarea şi realizarea de sisteme informatice complexe, dezvoltarea de programe. Compania dispune de peste 60 de specialişti cu o bogată experienţă IT şi expertiză în diverse industrii. Computer Sharing Bucureşti a devenit partener al firmei SAP în anul 2002, furnizând servicii complete de implementare, consultanţă şi suport pentru soluţiile SAP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb