INSTITUTUL DE STUDII FINANCIARE: Numărul agenţilor de asigurări a crescut în 2020 cu aproape 2.000 de persoane

S.B.
Bănci-Asigurări / 25 ianuarie 2021

Numărul agenţilor de asigurări a crescut în 2020 cu aproape 2.000 de persoane

Numărul distribuitorilor de asigurări cu certificare în RIS - Registrul intermediarilor secundari - a ajuns la aproape 50.000, cel mai ridicat nivel din istoria pieţei de profil din România, potrivit unui comunicat al Institutul de Studii Financiare.

"Institutul de Studii Financiare este instituţia responsabilă cu instruirea şi certificarea profesioniştilor din piaţa financiară. ISF pregăteşte, testează şi certifică specialiştii din România la standarde internaţionale, urmărind profesionalizarea şi dezvoltarea pieţei de profil prin asigurarea unei resurse umane bine pregătite. În ultimii ani, dar mai ales în perioada pandemiei, activitatea instituţiei a fost una cât se poate de intensă, fiind instruiţi şi examinaţi numeroşi profesionişti. Astfel, la 1 ianuarie 2021 numărul distribuitorilor în asigurări activi în RIS a ajuns la 49.188. Cel mai mare număr de certificări noi- 14.091 - a fost înregistrat anul trecut, când s-a înregistrat o creştere de aproape 2000 de certificări, faţă de anul 2019. Explicaţia acestui record poate fi găsită şi într-o măsură adoptată de ISF care a urmărit susţinerea celor afectaţi de criza economică: suspendarea timp de trei luni (02.04.2020-20.06.2020) a plăţii taxei de examinare pentru pregătirea profesională iniţială. Astfel, peste 5.000 de români au beneficiat de această facilitate, pregătindu-se pentru o carieră care le poate aduce multe satisfacţii. Impactul financiar suportat de către ISF, care a urmărit să susţină astfel piaţa de asigurări, s-a ridicat la peste 600.000 de lei.", se arată în comunicatul ISF.

"Profesia de vânzător de asigurări a devenit atractivă pentru persoanele care au rămas fără job în 2020 şi au avut nevoie să se reprofileze. ISF a venit în întâmpinarea acestor nevoi şi a eliminat taxa de examinare, determinând mulţi profesionişti să se certifice în acest domeniu. Putem spune că ISF a reuşit, prin profesionalism şi prin măsuri inspirate, să tranforme o perioadă nefastă pentru economie într-un câştig pentru piaţa asigurărilor, care sunt sigur că se va vedea în curând", a declarat Valentin Ionescu, Preşedintele ISF.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asigurarile obligatorii trebuiesc eliminate din legislatia tarii. Sa ramana numai asigurarile facultative ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb