Întâlnire bilaterală româno-azeră în Parlamentul României

E.D.
Internaţional / 21 martie 2014

Parlamentul României a găzduit, săptămâna aceasta, întâlnirea de vârf între reprezentanţi ai legislativului azer şi reprezentanţi ai Camerei Deputaţilor din Parlamentului României. Informează un comunicat de presă remis redacţiei.

Întâlnirea de lucru a fost realizată ca urmare a invitaţiei lansate de partea română din Camera Deputaţilor din Parlamentul României şi a inclus o serie de discuţii privind activitatea bilaterală trecută şi viitoare între cele două state, dar şi un moment memorial de depunere de coroane în Parcul Tei din Capitală la bustul emeritului lider naţional al Azerbaijanului, Heydar Aliyev.

Întâlnirea a beneficiat şi de sprijinul Preşedintelui Comisiei pentru Industrie şi Servicii din Camera Deputaţilor , Iulian Iancu, şi a facilitat discuţii despre viitoarele oportunităţi de colaborare între Azerbaijan şi România, dar şi consolidarea relaţiilor parlamentare dintre cele două ţări.

În cadrul întâlnirii bilaterale a fost prezent şi directorul general Socar România, Hamza Karimov, iar el a subliniat caracterul strategic al relaţiilor bilaterale dintre Azerbaijan şi România, precum şi importanţa dezvoltării relaţiilor inter- parlamentare ca scop comun în asigurarea securităţii energetice a României şi Europei, în general. De asemenea, acesta a precizat că: "Astăzi , este foarte dificil să ne imaginăm un proiect energetic major în zona Caucazului care să nu includă Azerbaijanul ca jucător -cheie . Să nu vă imaginaţi că această postură a fost dintotdeauna aşa! Tot ceea ce am realizat într-o perioadă scurtă de timp este graţie viziunii liderului nostru naţional Heydar Aliyev".

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb