Integral Venture Partners investeşte în Medima Health alături de Morphosis Capital

G.D.
Companii / 4 octombrie 2022

Andrei Gemeneanu, Managing Partner al Morphosis

Andrei Gemeneanu, Managing Partner al Morphosis

Evolving Europe Principal Investments I (EEPI I) (Integral Venture Partners sau Integral), un fond de private equity şi growth equity axat pe Europa Centrală şi de Est, investeşte în Medima Health (Medima), o reţea naţională de clinici medicale, specializată în imagistică şi radiologie, alături de actualul acţionar majoritar Morphosis Capital Fund I Cooperatief UA (Morphosis), un fond de growth equity, conform unui comunicat remis redacţiei. Tranzacţia cuprinde o infuzie de capital pentru a accelera extinderea reţelei Medima şi o achiziţie directă de acţiuni care facilitează un exit parţial pentru Morphosis.

"Ultimii doi ani au reprezentat o perioadă de dezvoltare accelerată pentru Medima. Operaţiunile Medima au câştigat o credibilitate extraordinară pe piaţă, determinată de inovaţiile revoluţionare şi de expertiza medicală în domeniul radiologiei oncologice şi, ca urmare, am devenit rapid cel mai de încredere partener al medicilor din întreaga ţară. Suntem entuziasmaţi de perspectiva de a continua să ne dezvoltăm viziunea de a crea unul dintre cele mai influente grupuri de radiologie axate pe pacienţii oncologici din ţară, având un impact pozitiv asupra vieţii românilor", a declarat profesorul Dr. Gheorghe Iana, coacţionar şi Director Medical al Medima.

Vlad Ardeleanu, coacţionar şi CEO al Medima Health a adăugat: "Medima a dezvoltat un model unic de business, care combină expertiza medicală excepţională cu echipamente şi infrastructură pentru imagistică de ultimă generaţie. În ultimii doi ani, ne-am extins afacerea, democratizând accesul la serviciile de radiologie de înaltă calitate destinat populaţiei din România. Suntem încântaţi să continuăm această poveste de creştere alături de noii noştri parteneri, Integral, pentru a duce afacerea Medima la următorul nivel".

Potrivit sursei citate, Medima Health este o reţea specializată în imagistică complexă prin scanare RMN, CT şi PET-CT, diagnostic oncologic şi teleradiologie. Echipa Medima este alcătuită din unii dintre cei mai experimentaţi medici radiologi din România, fiind condusă de Prof. Dr. Gheorghe Iana, un reputat radiolog român, care îndeplineşte şi funcţia de director medical al reţelei. Compania operează nouă clinici moderne în Bucureşti, Alba Iulia, Brăila, Buzău, Călăraşi şi Sibiu. În plus, Medima va inaugura în curând în Târgu Mureş primul centru integrat de oncologie şi radiologie, furnizând pacienţilor acces la un ciclotron, care oferă unele dintre cele mai avansate metode de diagnosticare din domeniul oncologic.

"Printr-o combinaţie de majorare de capital şi o achiziţie secundară de acţiuni, ne alăturăm astăzi bazei de investitori de renume ai Medima, care include Morphosis şi este completată de domnul Vlad Ardeleanu şi profesorul Dr. Gheorghe Iana, cu scopul de a conduce compania în următoarea fază de creştere. Intrăm într-o etapă importantă a evoluţiei Medima şi suntem încântaţi să sprijinim echipa de management existentă în dezvoltarea afacerii şi în consolidarea poziţiei de lider pe pieţele respective. Cu sprijinul nostru, Medima îşi va continua extinderea reţelei în România, realizând, în acelaşi timp, o serie de alte proiecte strategice, inclusiv lansarea unei linii care integrează ciclotronul, precum şi anumite iniţiative operaţionale", a declarat Evtim Chesnovski, Partener al Integral.

"Suntem încântaţi de Medima şi de parteneriatul nostru nou format cu Integral. Când am investit în Medima, compania avea o singură clinică operaţională; iar doi ani mai târziu, pregătim lansarea celei de-a zecea clinici. Încă din 2020, am crezut în viziunea medicală a profesorului Iana, precum şi în proiectul de management al lui Vlad Ardeleanu. Astăzi, reiterăm angajamentul nostru de a fi alături de ei pe măsură ce ne dezvoltăm în continuare, din poziţia de acţionar semnificativ. Anunţul de astăzi este, de asemenea, important pentru noi, deoarece marchează primul exit parţial al Morphosis Capital. Aşadar, suntem mulţumiţi de performanţa de până acum şi ne bucurăm să rămânem implicaţi şi să conducem următoarea etapă de creştere şi extindere a Medima, alături de profesorul Iana, Vlad şi echipa Integral", a afirmat Andrei Gemeneanu, Managing Partner al Morphosis.

Morphosis Capital a investit în Medima în septembrie 2020, angajându-se să creeze un jucător important în domeniul serviciilor de imagistică şi radiologie, cu o prezenţă regională pe întreg teritoriul României, având ca misiune democratizarea accesului la echipamente de imagistică şi infrastructură de calitate. Cu noul capital obţinut de la Integral, Medima îşi propune să îşi dubleze reţeaua din România pe termen mediu, concentrându-se pe expansiunea organică, precum şi pe fuziuni şi achiziţii.

Tranzacţia a fost facilitată de firmele de avocatură Schoenherr, care a asistat Morphosis Capital, şi RTPR, care a asistat Integral Venture Partners. Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită. Tranzacţia este prima investiţie a Integral în România. Tranzacţia nu este supusă niciunei aprobări de reglementare, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb