Partidul Democrat Liberal, aflat la guvernare, are parte de surprize neplăcute săptămânal. Desprinderea "intelectualilor" de formaţiunea condusă de Emil Boc şi gruparea lor în jurul premierului Mihai Răzvan Ungureanu este o idee care prinde tot mai mult contur. Anunţul făcut într-o emisiune TV de vicepreşedintele PDL, Monica Macovei, lămureşte oarecum lucrurile.
Fostul ministru al Justiţiei a anunţat că l-ar urma pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu într-o nouă mişcare politică: "Este decizia lui Mihai Răzvan Ungureanu. M-a bucurat foarte mult ce a spus, că se gândeşte la o mişcare nouă, este necesară o mişcare nouă în Româ-nia. Şi eu am avut astfel de gânduri. Cum vrea să o facă nu ştiu, dar categoric nu poţi doar să te pui în fruntea PDL aşa cum el este astăzi. PDL nu s-a curăţat, cum nu s-au curăţat nici celelalte două, trei partide, deşi sunt în opoziţie, pentru că în opoziţie se curăţă partidele, dar sunt aceiaşi baroni, dar o parte din PDL poate să constituie baza acestui partid. În ţară sunt organizaţii locale şi oameni minunaţi, buni, profesionişti, curaţi, cinstiţi, care însă n-au ajuns în poziţii de putere. Dacă se gândeşte să construiască pe acest PDL, pe o parte se poate construi, nu în totalitate. Poate se gândeşte la o mişcare total nouă". Chiar dacă a evitat să ofere foarte multe detalii, este evident că "intelectualii" din partid, puşi la zid în ultima perioadă par tentaţi să pornească pe un nou drum:" Eu sunt pentru orice formaţiune nouă pe partea dreaptă formată din oameni integri. Probabil l-aş urma. Pot să vă spun despre mine şi probabil la fel ar fi şi în cazul lui Preda. Asta pot să vă spun, nu am discutat cu alţii".
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, în urmă cu o săptămână, că simte o aşteptare din partea populaţiei şi că această aşteptare se va "structura" la un moment dat, dar că mai întâi are nevoie să înregistreze performanţe la conducerea Guvernului: "Simt această aşteptare, vine spre mine pe diferite canalele. Sunt în teritoriu, sunt în Bucureşti, mă întâlnesc cu prietenii, primesc telefoane, am dialoguri, simt această aşteptare. Ea se va structura într-un fel, dar mai are nevoie de un ingredient care este necesar şi acesta este recunoaşterea succesului în materie de administrare". Publicul ţintă îl reprezintă dez-amăgiţii care nu se mai prezintă la alegeri pentru a-şi exercita dreptul de vot.
1. Investeşte în oameni
(mesaj trimis de Tudor Vasiliu în data de 11.04.2012, 09:07)
Acest nou partid, cu deja patru-cinci membri, condus de Andrei Pora, mi se pare de un mare trecut.