Înţepeniţi pe poziţii, nu mai pot negocia

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Politică / 27 octombrie 2021

Înţepeniţi pe poziţii, nu mai pot negocia
SORIN ROŞCA STĂNESCU

Cele trei partide aflate în dispută, PSD, PNL şi USR, par încremenite în poziţiile anterioare. Incapabile să schimbe ceva. În consecinţă, când se întâlnesc, o fac doar formal. Pur şi simplu nu au ce negocia. Marcel Ciolacu minte şi nu minte. S-au întâlnit la Vila Lac, dar, cum spune el, nu au negociat nimic. Cel mult or fi băut o cafea. Iar numărătoarea inversă se apropie de sfârşit. Se sfârşeşte sâmbătă.

Sâmbătă este deadline-ul. Expiră termenul constituţional de zece zile. Dacă până atunci noul guvern nu este trecut prin comisii şi votat în Parlament, Klaus Iohannis nu are ce promulga. Degeaba îşi reduce cu o zi vizita în Egipt. Mai bine rămânea acolo. Între timp, şontâc-şontâc, Guvernul Florin Cîţu merge mai departe. Şi consolidează dezastrul pe care l-a creat.

Cu toate bâlbâielile lamentabile din ultima vreme, PSD, de bine, de rău, este singurul partid care ştie ce vrea. A spus că nu votează sub nicio formă un guvern minoritar. Deci, pentru o validare în Parlament cu sprijinul PSD, Florin Cîţu este obligat să împartă tortul. PSD a solicitat şapte minştri proprii, şapte urmând să fie nominalizaţi de PNL, iar patru de UDMR. Miniştri politici. Şi, la cafeaua băută la Vila Lac 2, au primit un răspuns ferm. PNL nu îi bagă la guvernare. Cu alte cuvinte, Nicolae Ciucă, premierul nominalizat, nu are lesa necesară din partea lui Florin Cîţu de a bate palma cu PSD pentru un guvern politic. În aceste condiţii, Ciolacu a mai degustat o cafea şi a făcut o nouă ofertă. Să fie, cu excepţia lui Nicolae Ciucă, un guvern alcătuit numai din miniştri tehnocraţi. Propuşi de cele trei partide. Şapte de PSD, şapte de PNL, patru de UDMR. Cîţu nu este de acord nici cu această variantă. Pentru că asta ar presupune să plece din Palatul Victoria. Şi să-l lase acolo pe generalul cu patru stele. Care deja îi poartă sâmbetele.

La rând vine USR. Tot la o cafea. Sau două. Tot la Vila Lac. Adică întâlniri între partide în casa statului. USR vrea şi el la guvernare. Şi tocmai de aceea nu va accepta, cel puţin aşa spune, un guvern minoritar. Probabil va pune condiţii identice sau asemănătoare cu cele lansate de PSD. Şi tot probabil cu acelaşi rezultat. Pentru că şi într-o alianţă de acest fel pentru crearea unei majorităţi în Parlament, Cîţu tot trebuie să-şi facă bagajele. Iar Cîţu nu vrea şi pace să plece din Guvern.

În aceste condiţii, dacă pe ultima sută de metri talibanii din PNL nu cedează sau dacă de la distanţă, prin telecomandă, preşedintele Klaus Iohannis nu le frânge coloana vertebrală, la capătul acestei săptămâni ne vom afla de unde am plecat. Cu un Guvern în şpagat. Cu un premier în moarte clinică.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. mintit nesimtitule! M-am luat dupa tine ca ne fac aia praf cu ratingurile si am vandut actiunile! Acum alea au crescut...Ziceam ca Ziarul Bursa nu minte, uite ca m-am inselat!

    1. Este doar vina ta. Trebuie sa te iei dupa iohanis nu dupa srs. Treci la golf. Ia exemplu de la Nelly Koarda, Tiger Woods, campioni plini de bani.

      Sabine, ziarul Bursa nu minte, a publicat si ceea ce a zis Iohannis. Daca tu l-ai crezut pe SRS, iar nu pe Iohannis, este pentru ca tu nu ai discernamant.

      Situația e mai complicată că oricând pentru că, acum, majoritatea liberalilor se uită la Iohannis cu în dispreț total ( de altfel pe bună dreptate) .Dacă nu vine din Egipt cu nisip în pantofi,îi vor pune liberalii pietricele ascutite !

      Un ziar serios ar fi publicat un articol în care și-ar fi cerut scuze cititorilor. Și ar fi retras articolul inițial.

    SRS unul dintre groparii presei tiparite din Romania se baga in seama. Incearca usurel sa salte PSD(partidul de suflet, ca doar a fost USL-ist). In rest aberatii de pensionar

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb