IntercontinentalExchange preia Singapore Mercantile Exchange

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 noiembrie 2013

Piaţa futures americană IntercontinentalExchange Group Inc. (ICE) a decis să cumpere Singapore Mercantile Exchange Pte (SMX) în schimbul sumei de 150 de milioane de dolari ca să se extindă pe piaţa din Asia.

ICE va prelua operatorul bursier şi Singapore Mercantile Clearing Corp. de la Financial Technologies (FTECH) India Ltd. Achiziţia va ajuta ICE să-şi extindă sursele de venit, în condiţiile în care scade profitul său din tranzacţiile tradiţionale din SUA. Banii obţinuţi de Financial Technologies din această tranzacţie vor fi folosiţi pentru reducerea datoriilor.

"SMX are propria casă de compensare şi licenţă de tranzacţionare, ceea ce oferă o oportunitate uriaşă unui operator bursier nord-american sau european care vrea să se extindă în Asia", a declarat Thomas McMahon, fost director executiv al Singapore Mercantile Exchange. McMahon a subliniat că obţinerea unor astfel de licenţe în Singapore durează, în mod normal, 18-24 de luni.

SMX, piaţă lansată în august 2010, derulează tranzacţii cu contracte futures pe aur, argint, metale industriale şi valute. La finele anului trecut, SMX a avut un volum cumulat de tranzacţii de 134 miliarde dolari.

În perioada aprilie 2012 - martie 2013, SMX a înregistrat pierderi de 16,6 milioane de dolari, faţă de 20,6 milioane de dolari în anul anterior.

Amintim că, anul acesta, ICE a finalizat preluarea, pe 8,2 miliarde dolari, a bursei NYSE Euronext. Achiziţia îi oferă ICE controlul Liffe, a doua mare piaţă a derivatelor din Europa, şi îi consolidează prezenţa în sectorul tranzacţiilor cu contracte futures pe dobânzi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb