Internetul este nemilos cu politicienii când e vorba de minciună

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 23 ianuarie 2013

Internetul este nemilos cu politicienii când e vorba de minciună

Opoziţia şi puterea se acuză reciproc că nu spun adevărul. Auzim în mod constant că Ponta minte, Băsescu minte, Boc minte, Antonescu minte. Într-o asemenea furtună a acuzaţiilor directe este foarte greu să îţi mai dai seama de partea cui se află adevărul. La toa-te acestea a contribuit şi atitudinea partizană a unor televiziuni de ştiri: chiar şi cel mai neexperimentat telespectator ştie de acum că dacă priveşte Antena 3, polul neadevărului este situat în acest moment la Palatul Cotroceni, iar pentru B1 TV aproa-pe toate relele pornesc de la Palatul Victoria.

Meritat sau nu, minciuna pare să fi devenit un fel de apendice al politicianului autohton în condiţiile în care este acuza cel mai des folosită. Pentru a vedea cum se prezintă lucrurile la nivelul internetului, care poate fi accesat din orice colţ al lumii, am folosit cel mai utilizat motor de căutare, google, la numele celor mai cunoscuţi politicieni ai acestui moment ataşând cuvântul "minte". Rezultatele obţinute sunt spectaculoase dar şi îngrijorătoare, milioane de rezultate fiind obţinute în urma acestor căutări simple, asta însemnând mii de de pagini, cifrele schimbându-se de la o oră la alta în funcţie de noile date introduse de utilizatorii din lumea întreagă. Spre deosebire de televiziune, unde ştirile şi imaginile vin, trec şi se derulează cu repeziciune, "internetul" nu uită nimic şi păstrează absolut tot. Dacă spre exemplu am scris pe google "Ponta minte" acesta ne informează instantaneu că au fost găsite "aproximativ 2.110.000 (de) rezultate". La acest capitol politicienii care stau mai bine sunt Băsescu şi Voiculescu, fiecare având peste 3.000.000 de rezultate. Pe acelaşi sistem am alăturat "minte" de numele de familie al altor lideri politici: Boc - minte, aproximativ 802.000 rezultate, Antonescu minte - aproximativ 1.290.000 rezultate, Oprescu minte - aproximativ 438.000 rezultate, Udrea minte - aproximativ 633.000 rezultate, Ilies-cu minte - aproximativ 682.000 rezultate, Ungureanu minte - aproximativ 720.000 rezultate. În marea majoritate, rezultatele se referă strict la minciună, existând totuşi şi cazuri în care este vorba de a ţine de minte ceva sau că respectivul are pur şi simplu minte. Rezultate notabile, peste 1.000.000, se obţin atunci când folosim cuvintele de căutare: "politicianul minte".

Cu siguranţă, politicienii au nevoie de o campanie serioasă de imagine care să-i scape de această ştampilă, la aplicarea căreia au contribuit din plin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb