INTERVENŢIA CU ROMÂNII Traian Băsescu: Prima mea obligaţie - restabilirea legăturii de încredere cu cei care şi-au pierdut-o

Ziarul BURSA #Politică / 26 ianuarie 2012

Traian Băsescu: Prima mea obligaţie - restabilirea legăturii de încredere cu cei care şi-au pierdut-o

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri seară, că s-a creat, în ultima perioadă, impresia falsă că preşedintele nu-i mai reprezintă pe români. Domnia sa a spus: "Astăzi mă adresez românilor pentru că manifestaţiile din ultima vreme, scandările din stradă din ultimele zile, mesajele de pe mijloacele electronice, internet, facebook, mi-au creat impresia că pentru o parte din români s-a creat o ruptură între preşedinte şi parte din naţiune. S-a creat impresia falsă că preşedintele nu-i mai reprezintă pe români şi societatea în relaţiile cu instituţiile statului".

El a subliniat că ar vrea ca românii să înţeleagă că îi este clară situaţia în care aceştia care se află.

"Suntem unde trebuie, datorită eforturilor populaţiei am ieşit din recesiune"

Preşedintele României a mai spus că, datorită eforturilor populaţiei, ţara noastră a ieşit din recesiune, menţionând că speră ca cifrele statistice de la finalul lunii februarie să confirme acest lucru, el precizând: "Suntem unde trebuie". Traian Băsescu a adăugat că speră ca, în luna februarie, datele INS să indice o creştere economică de 2,5% din PIB, ceea ce ar fi "una dintre cele mai mari creşteri din UE".

"Ştiu ce trebuie făcut - în parteneriat cu Guvernul să deschidem orizont de ţară nouă"

Traian Băsescu a declarat că vrea să le spună românilor că ştie "ce trebuie făcut", el arătând că "în parteneriat cu Guvernul" va trebui deschis "un orizont de ţară nouă pentru români". Şeful statului a spus că, în acest sens, este necesară revizuirea Constituţiei şi adoptarea unei noi legi electorale. El a pledat, de asemenea, în favoarea unui "comportament modest şi decent" al politicienilor.

Traian Băsescu a mai vorbit despre necesitatea continuării luptei împotriva corupţiei, a creării de noi locuri de muncă, a absorbţiei fondurilor europene.

Preşedintele a pledat şi în favoarea adoptării unei noi legi a sănătăţii.

Băsescu a susţinut şi necesitatea eficientizării regiilor autonome şi a desfiinţării clientelei politice.

"E nevoie de un comportament decent al politicienilor, parcă deranjează lipsa de modestie"

Preşedintele a arătat aseară că este nevoie de "un comportament modest şi decent al politicienilor", el menţionând că, deşi nu au venit toţi săraci în politică, atunci când în ţară se impun măsuri de austeritate, "parcă deranjează comportamentul arogant şi lipsit de modestie".

Preşedintele a spus că poporul se serveşte "nu doar cu declaraţii la televizor", ci şi prin fapte. El a afirmat că o probă a responsabilităţii politice constă în revizuirea Constituţiei.

"Am înregistrat un eşec cu Legea sănătăţii, care mi se datorează în cea mai mare parte"

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că s-a înregistrat "un eşec" în prezentarea proiectului noii legi a sănătăţii, arătând că acest eşec i se datorează "în cea mai mare parte" şi că va trebui să se revină pe altă platformă şi pe altă voce. "Avem nevoie de legea sănătăţii. Am înregistrat un eşec în prezentarea publică a proiectului la care s-a muncit foarte mult şi în credibilitatea acestui proiect. Mi se datorează în cea mai mare parte acest eşec", a afirmat Traina Băsescu.

"Oricât de mare e presiunea cu eticheta < dictator >, sprijin instituţiile anticorupţie"

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta "dictator" asupra sa, va continua să sprijine instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei, el adăugând că politicianul care este înjurat de dimineaţă până seara nu se poate numi dictator.

"Oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta de dictator, voi continua să susţin fără rezerve toate instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei, fie că vorbim de Poliţie, de Parchet sau Justiţie", a spus preşedintele.

Traian Băsescu a adăugat că acest lucru nu înseamnă că nu se va manifesta atunci când va considera că s-au făcut erori. "Ceea ce nu înseamnă neapărat că voi fi un om care să nu observe şi să nu se manifeste atunci când voi crede că s-au produs erori", a spus Băsescu.

Preşedintele a spus apoi că doreşte să mai dea explicaţii şi pentru o serie de etichetări pe care le-a primit "constant în mod nedrept". În acest context, preşedintele a spus că "un dictator pe care îl înjuri de dimineaţă până seara nu este chiar dictator".

Îndemnul pentru români - solidaritate pentru că nimeni nu scapă de criză individual

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că îndemnul său pentru români este "solidaritate", pentru că "nimeni nu poate scăpa de criză individual", el adăugând: "Ori ieşim toţi, dar odată cu ţara, pentru că salvări individuale nu există".

"Nu am nimic de schimbat, excepţie- diminuarea gafelor precum discuţia televizată cu Arafat"

Preşedintele Traian Băsescu consideră că nu are "nimic de schimbat" în comportamentul pe care l-a avut în cele două mandate, cu excepţia diminuării acelor "gafe" pe care uneori le mai face public, el menţionând în acest sens intervenţia televizată în care a avut discuţia cu Raed Arafat.

"Nu iau în considerare soluţia demisiei decât dacă va fi evident că aceasta e soluţia"

Întrebat dacă s-a gândit la demisia sa, Traian Băsescu a spus că preşedinţii nu pot demisiona în perioade de criză, adăugând că nu ia în considerare o asemenea soluţie "decât dacă va fi evident că aceasta e soluţia". "Preşedinţii nu pot să demisioneze în perioade de criză. Obiectivul major al unui preşedinte este să îţi asumi criza şi să treci ţara, să treci poporul prin criză. Deci, nu iau în considerare o asemenea soluţie decât dacă va fi evident că aceasta este soluţia", a declarat Băsescu, fără alte detalii. De asemenea, preşedintele a fost întrebat dacă ia în considerare convocarea unui referendum pentru a "testa" susţinerea de care se mai bucură în rândul populaţiei. "Este o alternativă pe care o pot lua în considerare la un moment dat", a răspuns Traian Băsescu.

Întrebat când anume, el a continuat: "Când va fi momentul".

"Dacă aş fi condus eu PDL, ar fi fost condus mult mai bine"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că, dacă ar fi condus el PDL, partidul ar fi fost condus "mult mai bine". "Băsescu conduce PDL. Aici nu mai e niciun comentariu decât să spun că dacă l-aş fi condus eu, partidul ar fi fost mult mai bine condus", a spus şeful statului, declaraţia făcută la Cotroceni şi adresată românilor. El a respins, de asemenea, afirmaţiile potrivit cărora ar conduce Executivul. "Băsescu conduce Guvernul. Întrebaţi UDMR de câte ori au primit instrucţiuni de la mine, pentru că nu o poţi rezolva numai cu premierul, acolo e o coaliţie. Vă pot spune că niciodată. Sigur că am negociat cu ei, hai să trecem Legea educaţiei, hai să trecem Legea ajutoarelor sociale, hai să trecem Codurile, hai să trecem Legea ANI, hai să trecem noua Lege a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. M-am implicat pentru că ţara avea nevoie de aceste legi", a arătat Băsescu.

Preşedintele a afirmat că va continua "dezbaterile" cu partidele din coaliţie, care este în folosul românilor.

"Acei care îmi recomandă să mă duc pe Muntele Găina să contemplez ce se întâmplă şi, din când în când, să mediez, se înşeală. Nu aşa se comportă un preşedinte, mai ales când statul, ţara lui, poporului lui trece prin momente de criză şi de transformări fundamentale ale instituţiilor statului, iar această dezbatere pe care am avut-o continuu cu partidele din coaliţie nu este în folosul meu personal, nu este în folosul miniştrilor, este în folosul românilor şi voi continua să o fac", a subliniat el.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. De acord cu domnul Presedinte; doar dusmanii tarii au grija sa invenineze continuu romani - bineanteles fara a oferi altenative viabile si credibile. 

    Osingura rugaminte pentru Bursa ; poate reusiti sa smulgeti raspunsul domnului Presedinte (ce zici Make, te pui ?): Ne poate explica

    domnul Presedinte ce sentimente pentru romani , pentru popor i-a indemnat pe guvernanti sa taie 25% din salariile bugetarilor, fara sa se atinga de salariile - de cateva ori mai mari, ale salariatilor din regiile, institutiile statului; adica tocmai aceia care sunt angajati la patronul numit STAT?. 

    1. Salariile s-au redus si la bugetari.

      Nu s-au redus salariile la angajatii in societatile detinute de stat. E o confuzie intretinuta de unii bagatori de seama.

      Soceitatile la care statul este majoritar si nu se finintaeaza de la bugetul de stat nu au de ce sa intre in aceeasi oala cu bugetarii. 

      Hai sa te lamuresc ! eu de taiatul de 25% din salariile bugetarilor vorbeam. Ce-i asa de greu de priceput? 

      Mai departe: luam de ex. regia statului ROMGAZ , care si-a permis sa "doneze" bugetului de stat 400 milioane euro!. Sper ca n-am gresit cifra. De ce si-a permis? simplu: avea profit. Dar legislatia este clara:ai atata profit, datorezi atata impozit pe profit. 

      N-a fost suficient; maharii de la conducere stiind ce salarii, prime , etc,etc. se dau in ROMGAZ (de ex.) le-o fi zis: ia faceti voi o donatie , ca sa nu extindem noi masurile de taiere 25%, masauri care s-ar fi impus in primul rand in unitatile regii sau cum s-or mai fi numit) ale statului, pentru simplu motiv ca, la fel ca intr-o familie, cand se ajunge in impas primul lucru pe care il face capul familiei este sa stranga cureaua (cureaua lui) aceasta insemnand ca "va reduce subventiile" pentru toti membri familiei deopotriva. 

      Daca unuia dintre copii i-ar anula subventiile si altora nu, si-ar face dusmani in familie; adica exsact ceea ce s-a intamplat intre copii statului roman.Si nu este bine deloc.

      Inca ceva: l-am provocat pe Make! te numesti cumva Make Daniel? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb