INTERVIURI CU VIERMI Cătălin Şerban, afacerist: Mişcarea din Piaţa Universităţii face bine societăţii româneşti

VIVIANI MIRICĂ
Ziarul BURSA #Politică / 14 martie 2012

Cătălin Şerban, afacerist: Mişcarea din Piaţa Universităţii face bine societăţii româneşti

Protestele din Piaţa Universităţii continuă, la două luni de la declanşarea lor. Tinerii prezenţi, seară de seară, între orele 20 şi 22, în zona Facultăţii de Arhitectură, spun că mişcarea lor va continua şi în perioada următoare, când se aşteaptă ca, odată cu încălzirea vremii, "cetăţenii care vor să schimbe ceva în România să iasă în stradă".

Cătălin Şerban, administratorul unei cafenele, în vârstă de 29 de ani, este unul dintre ciumpalacii care vin cu îndârjire să protesteze la Piaţa Universităţii, încă de la debutul mişărilor de stradă.

Ciumpalacul este nemulţumit că România a rămas fără elite morale şi că Guvernul conduce prin Ordonanţe de Urgenţă, fără să consulte Parlamentul, devenit o simplă anexă. Pe de altă parte, spune el, singurul lucru bun pe care l-a făcut preşedintele Traian Băsescu a fost schimbarea Guvernului PSD.

"Am considerat, la momentul 2004, că trebuia schimbată clica PSD. Că Guvernul PSD şi Adrian Năstase trebuie să plece, chiar dacă Traian Băsescu şi PD-ul lui nu erau o alternativă. În 2009, în primul tur l-am votat pe Crin Antonescu, iar în turul al doilea, pe Mircea Geoană. Acum aş vota cu USL. Sunt membru PNL. Susţin, în continuare, că cei de la PDL trebuie să plece", afirmă ciumpalacul, care consideră că promisiunea preşedintelui ţării de majorare a salariilor bugetarilor, în încercarea de a câştiga electorat, este "praf în ochi", o "gogoriţă electorală" care nu va rezolva criza din ţara noastră.

"S-a ajuns la o spirală a demenţei, când vine vorba de campanie electorală. Toate partidele sunt organizate ca nişte trupe paramilitare, mobilizate să cheltuie o grămadă de bani. Apoi, cei care au investit în campanie, trebuie să-i recupereze. Este un cerc vicios", subliniază Cătălin Şerban.

Protestatarului îi este greu să răs-pundă la întrebarea cine ar fi capabil să conducă România: "Greu de răspuns la întrebarea dacă văd pe cineva capabil să vină la Putere. Cred că, în primul rând, România este într-o criză a valorilor, a elitelor. Nu mai avem repere".

De fapt, Cătălin Şerban este monarhist convins:

"Republica a fost adusă în România de tancurile sovietice, fiind instaurată cu scopul de a deţine controlul asupra noastră. Instaurarea Republicii în ţara noastră nu a avut în spate o luptă pasională, cum s-a întâmplat în Spania, unde a existat un război civil între naţionaliştii monarhişti şi republicani. La noi, Republica a fost impusă din exterior şi şi-a dovedit falimentul , printr-un şir lung de crize, morale, sociale, economice".

Ca afacerist, ciumpalacul spune că vrea să vadă mai puţină birocraţie şi o relaxare a politicii fiscale: "Ca să-ţi deschizi o firmă nouă, un punct de lucru sau să închizi o firmă, birocraţia te omoară. Numai de asta te ocupi timp de 3-4 luni, fără să te mai gândeşti la fondul afacerii tale. În plus, instituţiile de control ale statului sunt încurajate să-ţi dea în cap. Se încurajează în continuare mita, şpaga. Ar mai fi binevenite măsuri precum scăderea impozitelor".

Pe de altă parte, protestatarul este dezamăgit că ţara noastră nu are o industrie puternică, iar agricultura şi turismul nu sunt suficient de dezvoltate: "Este adevărat că toţi fură. Guvernul Boc a adăugat şi incompetenţă. Ce a făcut Elena Udrea? Este mai bine promovată România pentru că sunt reclame la TV, cu Gică Hagi, Nadia Comăneci şi Ilie Năstase? Nu, nu vin mai mulţi turişti în ţara noas-tră, pentru că nu au cum să viziteze România, pentru că nu avem autostrăzi".

Cătălin Şerban consideră că protes-tele din Piaţa Universităţii sunt necesare României.

El afirmă: "Au fost ani în care lumea a fost apatică. Pe buzele tuturor era sloganul «toţi sunt la fel». Nu cred că toţi sunt la fel, deşi, într-adevăr, toţi cei care s-au perindat la putere au băgat degetele în borcanul cu miere. Dar numai o judecată a istoriei va putea să arate dacă toţi au fost la fel. Acesta este doar un slogan promovat de acest preşedinte".

Protestatarul speră ca, odată cu încălzirea vremii, să iasă mai mulţi oameni în Piaţa Universităţii.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. In opinia mea guvernul Tariceanu a fost nu incompetent, ci extrem de incompetent; cea ce nu se poate afirma despre guvernul Boc. Iar PNL de acum cu Crin Antonescu in frunte nu este decat o gasca de isterici incoerenti si inconsistenti. Fereasca Doamne de un personaj ca Crin in fruntea tarii.

    "Antonescu presedinte,

    pentru cimpalacii fara minte!!!" 

    1. Meda fugi si vorbeste cu cei 250.000 de medici plecati in EU din cauza "competentei" guv.Boc, sau cu cei 500.000 de bolnavi de cancer care n-au medicamente, sau cu cei 2.500.000 de cetateni emigrati in Uniune sau cu pensionarii impozitati sau cu bugetarii pauperizati sau cu privatizatii dati afara si cu micile afacerile inchise, sau cu cei 20.000 de copii care fac peste10km. pe zi pana la niste scoli insalubre, sau cu cei 200 de morti in zapada luna trecuta sau cu romanii din ARDEAL pe care-i obliga sa invete in ungureste si-i vine pt. cateva luni de putere.

      Mai usor cu numerele astea: Romania nu a avut in toata istoria sa 250000 de medici, incluzandu-i aici si pe vracii, babele si vrajitoarele din cele mai vechi timpuri!

      Mai bine haimana, decat tradator

      Mai bine huligan, decat dictator 

      Mai bine ciumpalac, decat activist 

      Mai bine mort, decat PEDELIST.

      Mai bine haimana, decat tradator

      Mai bine huligan, decat dictator 

      Mai bine ciumpalac, decat activist 

      Mai bine mort, decat PEDELIST.

    Bravo , da-ti un telefon la prim ministru (sau secund-ministru, dupa base) sa afle si el despre protestele din piata!Asta afirma asearaca nu stie de ce a fost debarcat boc-poc.Si ungureanu asta era spionul " sef " al Romaniei, nu stie ce e in fata ochelatior?!Aoleou Romania unde am ajuns!!!

    Viermele, marele "afacerist", administrator de cafenea isi merita numele! Cand, oare, isi conduce afacerea, daca el isi petrece toate serile in piata? Cum sa-i mearga treaba cand el nu-i la servici? Pentru asta nu-s de vina nici oamenii politici, nici guvernantii sau oricine altcineva decat el!

    1. Draga domnule afacerile se conduc ziua nu noaptea. Si nu te mai lua de oameni fara sa ii cunosti iti dai cu presupusul aiurea. Nici macar nu ai fost in stare sa iti dai numele. Deh e mult mai simplu sa ramai anonim si sa arunci cu noroi in altii.. Daca comentatul si datul cu parerea ar fi sporturi , cel putin jumatate dinte romani ar castiga medalia de aur la olimpiada.Si apropo se spune serviciu nu servici. Bc Cata ai punctat f. bine de s-au basicat toti agaricii PDL-isti.

      Bine ca ti-ai dat tu numele! Curajosule!

      O cafenea are cel mai mare dever chiar la orele in care viermele este prezent zilnic in piata. 

      uhm ... unde a spus , sau din ce reiese ca afacerea lui nu merge? cu citat din articol te rog...

      ( tu de cate ori ai fost intr-un bar si ai vazut patronul ? eu am fost , aveam un amic barman (a plecat din tara intre timp) , iar in timpul zilei , mi-a aratat la o masa "patronii" . "vin o data pe luna , stau o ora-doua si pe urma ma saluta si pleaca , mai si alte treburi" . in acel caz erau administratori buni care au angajat oameni care isi fac treaba , treaba care merge in absenta lor. )  

      judeca ideile , nu omul !  

      cat despre anonimitate ... lasa ca ACTA o sa-ti ia dreptul asta in curand  

      on-topic ...  

      ca multi din piata , cat si din tara , 2004 -> votez sa nu iasa nastase , 2009 -> votez sa nu mai ia basescu alt mandat . cred ca aici e de fapt marea noastra problema cu democratia. se voteaza raul cel mai mic -> raul cel mic devine raul cel mare , locul ramanand vacant -> vin alegerile -> se voteaza raul cel mic . oamenii care ar putea cu adevarat sa schimbe ORICE in tara asta, pleaca. sau combati ideea ca cei ce au plecat si au drept de resedinta legala in alte tari - un exemplu ce imi vine in minte e Cioran , care a prevazut dezastrul moral pe care comunismul il poate avea , mai ales in Romania - sunt cantitate perisabila?  

      eu zic mersi ca mai un roman care e patron de cefenea, si nu un strain care a vazut el ca e bine sa deschida bodega in centrul vechi , locatie ce ar fi si ar trebui transformata in obiectiv turistic.  

      Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia!

      Prostul nu e prost destul daca nu e PEDELIST FUDUL!:))))) 

      Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia!

      Prostul nu e prost destul daca nu e PEDELIST FUDUL!:))))) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb