ÎNTRE 11 ŞI 15 APRILIE, Pullman Bucharest găzduieşte cea de-a patra ediţie a "Săptămânii belgiene"

Ioana Dogaru
Miscellanea / 6 aprilie 2016

Cea de-a parta ediţie a Săptămânii Belgiene va avea loc în perioada 11-15 aprilie la Pullman Bucharest World Trade Center, informează un comunicat de presă. Evenimentul de anul acesta va fi dedicat gastromoniei şi industriei alimentare belgiene şi se va bucura de participarea invitaţilor speciali, Alex Verhoeven, chef de elită şi proprietar al prestigiosului restaurant Fleur de Sel din Kasterlee, Belgia, cât şi a renumitului ciocolatier belgian, Laurent Gerbaud.

Organizată pentru cel de-al patrulea an consecutiv de BEROBA, Asociaţia de Afaceri Româno-Belgiană, "Săptămâna Belgiană" se bucură de întregul sprijin şi de participarea Ambasadei Regatului Belgiei în România.

"Încă o dată, comunitatea de afaceri belgiană din România organizează, cu sprijinul Ambasadei, un eveniment ce favorizează relaţiile economice dintre cele două state membre ale Uniunii Europene" a declarat Excelenţa Sa, Ambasadorul Regatului Belgiei în România, Dl. Thomas Baekelandt.

Chef-ul belgian Alex Verhoeven va crea şi va supraveghea pregătirea meniurilor belgiene servite în restaurantele Pullman Bucharest în timpul Săptămânii Belgiene, precum şi la evenimentul de gală, ce va avea loc miercuri, în sala New York Ballroom.

Alex este proprietarul "Fleur de Sel", cotat printre cele mai bune restaurante din Belgia, atât de către Michelin cât şi de Gault & Millau.

Ca tânăr bucătar talentat, Alex Verhoeven a făcut o impresie deosebită în industrie, oferind o bucătărie pură, cu un echilibru elegant al aromelor obţinut prin utilizarea de tehnici inovative.

Agenda săptămânii va cuprinde o degustare privată susţinută de ciocolatierul Laurent Gerbaud, numit adesea noua faţă a ciocolatei belgiene, pentru reţetele sale inovatoare şi angajamentul ferm faţă de ingrediente naturale, organice. Evenimentul este o introducere în universul fascinant al ciocolatei şi o şansă de a descoperi recolte de cacao de diferite origini şi de a afla mai multe despre marca Gerbaud, lider în producţia de ciocolată artizanală. Delegaţia Wallonie-Bruxelles a facilitat vizita lui Laurent Gerbaud la Bucureşti.

Conferinţe de afaceri şi seminarii se vor îmbina cu sesiuni informale de networking, ce vor permite participanţilor să câştige know-how, precum şi conexiuni valoroase. Marţi după-amiază, FEVIA, Federaţia Belgiană a Industriei Alimentare, va organiza o prezentare cu privire la prezenţa sa pe piaţa românească. Miercuri, membrii Biroului Producătorilor de Carne din Belgia vor avea întâlniri cu partenerii lor români. Joi, va avea loc un seminar de o zi, cu tema "Alimentaţia - un lanţ lung de aprovizionare".

"Săptămâna belgiană constituie o oportunitate valoroasă de a prezenta cultura şi gastronomia noastră comunităţii locale. În fiecare an, evenimentul devine mai amplu şi câştigă interesul din ce în ce mai multor participanţi, devenind o reţea unică de oportunităţi de afaceri.", a comentat Alain Schodts, Preşedinte BEROBA, Asociaţia de Afaceri Româno-Belgiană.

Miercuri şi joi va avea loc, la World Trade Center, evenimentul Open Business Days, oferind spaţiu de expunere şi noi oportunităţi de afaceri companiilor belgiene prezente pe piaţa locală. Membrii BEROBA se bucură de spaţiu expoziţional gratuit, cu condiţia confirmării participării.

În 2015, importurile din Belgia au însumat 1,484.4 milioane de euro, o creştere de 18,4%, comparativ cu anul precedent. Exporturile către Belgia au cunoscut, de asemenea, o creştere de 10,8%, până la 921,9 milioane de euro. Sectoarele cu cele mai intense schimburi comerciale dintre cele două ţări sunt utilaje şi echipamente, transport, produse chimice şi textile, potrivit unui raport al Agenţiei de Comerţ Exterior din Belgia. Exporturile industriei alimentare din Belgia în România s-au ridicat la 150 de milioane de euro în 2015.

Cea de-a patra ediţie a Săptămânii Belgiene are loc cu sprijinul sponsorilor: BCVO Logistics, Cegeka, H. Essers, GDM Electronics, Gruia Dufaut, Mega Image, Novotel, Omniform, Raiffeisen Bank, WDP, WPK Packaging şi al partenerilor Ambasada Regatului Belgiei în România, Flanders Investment & Trade, Wallonia-Brussels Delegation in Bucharest, Belgian Connection, Intermodal & Logistic, Affligem şi Avincis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb