Învăţământ dual: campus educaţional inovator în Argeş

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 20 septembrie

Ministrul Simona Bucura-Oprescu: "La Vultureşti vom avea un model de bune practici pentru formarea profesională în directă corelare cu tehnologiile şi cultura organizaţională a angajatorilor". (Sursa foto: facebook / Adrian Dumitru Bughiu)

Ministrul Simona Bucura-Oprescu: "La Vultureşti vom avea un model de bune practici pentru formarea profesională în directă corelare cu tehnologiile şi cultura organizaţională a angajatorilor". (Sursa foto: facebook / Adrian Dumitru Bughiu)

English Version

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a participat la inaugurarea lucrărilor pentru Campusul Preuniversitar Profesional în Sistem Dual din localitatea Vultureşti, judeţul Argeş. Acest proiect, implementat de organizaţia neguvernamentală BookLand, îşi propune să formeze tinerii în meserii care răspund nevoilor reale ale pieţei muncii şi economiei locale.

O iniţiativă inovatoare pentru formarea profesională

Campusul reprezintă un model de bune practici pentru România în ceea ce priveşte educaţia profesională şi tehnică, fiind aliniat cerinţelor actuale ale angajatorilor. Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat în discursul său importanţa acestui proiect, nu doar pentru judeţul Argeş, ci şi pentru întreaga ţară: "La Vultureşti vom avea un model de bune practici pentru formarea profesională în directă corelare cu tehnologiile şi cultura organizaţională a angajatorilor". Ministrul a punctat, de asemenea, faptul că acest campus nu este doar un proiect educaţional, ci şi unul care promovează identitatea naţională şi meseriile tradiţionale, contribuind astfel la dezvoltarea comunităţii locale.

Colaborare între autorităţi şi mediul privat

Un aspect cheie al succesului acestui proiect este colaborarea între sectorul privat, autorităţile publice şi societatea civilă. Ministrul a subliniat importanţa implicării tuturor acestor actori, menţionând că acest parteneriat va asigura formarea unor tineri bine pregătiţi pentru piaţa muncii: "Este extraordinar că mediul privat, organizaţii non-guvernamentale, autorităţi publice locale, judeţene şi centrale pun umărul, astfel încât copiii să vină cu drag la şcoală unde să aibă şansa de a învăţa meserii bune".

Un campus modern, cu facilităţi complexe

Campusul din Vultureşti se va întinde pe o suprafaţă de 80.000 de metri pătraţi şi va oferi toate facilităţile necesare pentru cei peste 300 de elevi care vor învăţa aici. Printre dotările campusului se numără laboratoare moderne, ateliere de lucru, o bibliotecă, amfiteatru, sală de spectacole, terenuri de sport, spaţii de relaxare, precum şi diverse unităţi practice cum ar fi o brutărie, o mini-fermă şi o grădină de legume. Mai mult, campusul va oferi toate ciclurile de învăţământ - de la nivel primar până la postliceal - iar programa va fi adaptată nevoilor economice locale, asigurând tinerilor certificări recunoscute de agenţii economici din judeţul Argeş.

Lansarea acestui campus reprezintă un pas semnificativ în pregătirea tinerilor pentru viitor, oferindu-le nu doar cunoştinţe teoretice, ci şi competenţe practice necesare pe piaţa muncii. Acest model educaţional integrat, dezvoltat în colaborare cu mediul privat şi autorităţile, ar putea servi ca exemplu pentru alte regiuni ale României, sprijinind dezvoltarea unei generaţii de specialişti capabili să contribuie la economia locală şi naţională.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In tara sunt sute de unitati de invatamant asa zis vocationale care livreaza absolventi absolut inutili, ar putea

    fi reabilitate acestea in loc de a cheltui probabil cca 100mil euro in plus.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb