Investigaţie SUA la principalul investitor de la Roşia Montană

A.C.
Ziarul BURSA #Companii / 8 mai 2013

Investigaţie SUA la principalul investitor de la Roşia Montană

Beny Steinmetz riscă să piardă drepturile asupra unui zăcământ de minereu de fier din Guineea

Beny Steinmetz, unul dintre principalii investitori la proiectul minier de la Roşia Montană, riscă să piardă drepturile asupra unui zăcământ uriaş de minereu de fier din Guineea, cu resurse estimate la 50 miliarde dolari, în urma unei anchete a guvernului SUA.

O investigaţie derulată de Departamentul Justiţiei din SUA şi autorităţile din Guineea a condus la arestarea a doi directori executivi detaşaţi în statul african de la BSG Resources, companie deţinută de Beny Steinmetz, şi la reţinerea unui cetăţean francez, care va fi judecat în New York, conform surselor din presa internaţională.

Ancheta investighează modul în care BSG Resources (BSGR) a obţinut drepturile asupra proiectului minier de la Simandou, Guineea, deţinute împreună cu gigantul brazilian Vale.

BSG Resources se apără printr-un comunicat de presă citat de Bloomberg: "Acuzaţiile că ar fi avut loc vreo neregulă în privinţa modalităţii în care BSG Resources a obţinut drepturile miniere din Guineea sunt complet nefondate. BSG Resources îşi va apăra reputaţia şi drepturile miniere din Guineea pe toate canalele legale, inclusiv arbitrajul internaţional, dacă guvernul continuă măsurile ilegale de a expropria interesele BSG Resouces".

Oficialii BSG Resources au declarat în luna martie că guvernul din Guineea se pregăteşte să anuleze licenţele miniere pentru exploatarea Simandou şi pentru un alt proiect. Lucrările la ambele zăcăminte au fost îngheţate anul trecut de compania de proiect, deţinută în parteneriat de BSGR şi Vale.

Steinmetz (57 de ani) are o avere estimată la 8,9 miliarde de dolari, şi deţine, prin firma BSG Capital, 16% din acţiunile Gabriel Resources, acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation.

BSG Resources a obţinut în 2008 o parte din drepturile comerciale pentru proiectul de la Simandou, după ce guvernul din statul african a anulat o secţiune din licenţa deţinută de gigantul Rio Tinto. În 2010, BSGR a vândut 51% din drepturile deţinute la Simandou şi un alt proiect către Vale, pentru 2,5 miliarde de dolari.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. nu are nicio treaba Guineea cu proiectul de la Rosia Montana, exista niste diferente enorme de legislatie, de norme, astea conteaza, nu zvonuri si acuzatii

    1. intr-adevar, la noi se respecta normele UE, printre cele mai stricte din lume. asta conteaza si ar trebui sa ne intereseze. plus o data cand Guvernul va decide daca demareaza proiectul de la Rosia Montana, caci motii asteapta de prea mult timp un raspuns

    si de ce ne-ar interesa de Guineea cand noi inca nu ne-a rezolvat problemele in tara? haideti sa ne concentram pe tara, sa vina Guvernul cu o decizie, mai repede, daca se poate!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb