Investiţiile în infrastructura Portului Constanţa, în atenţia Ambasadei SUA în România

F.D.
Miscellanea / 23 noiembrie 2023

Investiţiile în infrastructura Portului Constanţa, în atenţia Ambasadei SUA în România

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a avut în data de 22 Noiembrie, o întâlnire oficială cu adjunctul Ambasadorului Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, Michael L. Dickerson, precum şi cu consilierul economic din cadrul aceleiaşi ambasade, dna Kimberly Barr, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate teme de interes major pentru dezvoltarea componentei economice din cadrul parteneriatului strategic dintre România şi SUA, precum: dezvoltarea infrastructurii Portului Constanţa, ca obiectiv de mare importanţă strategică în noua conjunctură geopolitică, implicaţiile noilor măsuri fiscale asupra mediului de afaceri din România şi dinamizarea relaţiilor economice bilaterale dintre cele două state prin atragerea de noi investiţii în România.

"În momentul de faţă, Portul Constanţa a preluat activitatea cargo a celor şase-şapte porturi ucrainene care şi-au încetat activitatea din cauza războiului şi a devenit astfel un hub important pentru mărfurile care tranzitează Marea Neagră. Chiar şi în cazul în care războiul din Ucraina s-ar încheia azi, putem rămâne un jucător important în această regiune cel puţin timp de încă cinci ani. Mai avem însă de lucrat la revitalizarea traficului pe fluviul Dunărea pentru ca mărfurile să ajungă cu mai mare uşurinţă în Europa, iar pentru a transforma această arteră fluvială într-una operaţională 12 luni pe an, avem nevoie investiţii serioase, iar interesul Ambasadei SUA în legătură cu acest subiect poate să fie un semnal serios pentru oamenii de afaceri americani. Chiar dacă relaţia comercială dintre România şi SUA este pe un trend ascendent de mai mulţi ani, putem să găsim noi proiecte economice majore comune de care să beneficieze ambele state", a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. tarziu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb