Investiţiile kazahe în ţara noastră depăşesc valoarea de 3 miliarde dolari

A.G.
Ziarul BURSA #Companii / 24 mai 2012

Investiţiile realizate de companiile din Kazahstan în România se ridică la peste trei miliarde dolari, cea mai mare valoare investiţională a statului kazah în Europa, a declarat, ieri, Talgat Kaliyev, însărcinat cu Afaceri al Ambasadei Republicii Kazahstan în România, la Conferinţa Academică şi Diplomatică "România - Kazahstan 20 de ani de relaţii diplomatice. Un parteneriat strategic". "Investiţiile ro­mâneşti în Kazahstan se ridică la 700 milioane dolari, iar cele realizate de companiile kazahe în România de­păşesc trei miliarde dolari. Este cea mai mare valoare investiţională realizată de Kazahstan în Europa. În acest context, România poate deveni o poartă de deschidere către Uniunea Europeană pentru Kazahstan", a afirmat Talgat Kaliyev, citat de Agerpres.

Pe piaţa românească funcţionează 13 companii din Kazahstan, cea mai mare investiţie realizată fiind cea a KazMunaiGas, în platforma Midia - Năvodari. Potrivit sursei citate, peste 20.000 de români trăiesc în Kazahstan. Schimburile economice anuale dintre România şi Kazahstan se ridică la aproximativ trei miliarde de dolari, potrivit Institutului de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică.

Anul 2012 marchează aniversarea a 20 de ani de relaţii diplomatice intense între România şi Kazahstan, acesta fiind azi cel mai important partener economic şi politic al României din zona Asiei Centrale, bilanţ care se bazează pe faptul că în doar două decenii de independenţă Kazahstanul a reuşit o transformare spectaculoasă, fiind principalul exportator de energie al Asiei Centrale, furnizor de securitate militară şi politică în regiune în calitate de lider al OSCE în 2010 şi lider al Organizaţiei Conferinţei Islamice în 2011 şi 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb