Investitorii americani se orientează către alte pieţe

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 decembrie 2005

Investitorii din SUA încep să aloce tot mai multe fonduri pieţelor care le oferă profituri mai mari, cum ar fi România, Mexic, Brazilia sau Orientul Mijlociu, informează cotidianul britanic Financial Times. Potrivit acestuia, în ţările europene sau latino-americane, profiturile se ridică anual la 30% din valoarea investiţiei, iar în Orient, la 100%. Pentru comparaţie, indicele Standard & Poor's 500 al pieţei americane aduce cîştiguri anuale de numai 0,05%.

Afluxurile nete în fondurile internaţionale şi globale sînt estimate la aproape 150 de miliarde de dolari în anul curent, cu o treime mai mult decît afluxurile de capital din SUA ale aceloraşi investitori. Această schimbare de orientare se constituie într-o mare diferenţă faţă de modelele tradiţionale investiţionale ale celei mai mari economii mondiale. Trendul se va menţine un timp mai îndelungat, consideră directorul de cercetare al "Strategic Insight", Avi Nachmany.

Ultima astfel de inversare a afluxurilor de fonduri s-a produs în anul 1990, cînd fondurile investite de americani în exterior le-au depăşit cu 10 miliarde de dolari pe cele plasate în SUA.

În 2005, investiţiile în fondurile internaţionale ale americanilor au depăşit 1.000 de miliarde de dolari, adică aproximativ 18% din totalul fondurilor, ceea ce denotă o creştere cu 12% faţă de anul trecut. Aceste cifre includ fonduri mutuale, fonduri cu capital fix şi fonduri din schimburile comerciale.

Nachmany subliniază: "Rezultatul este cauzat de două tendinţe. Prima dintre ele este alegerea oportună, dată de cîştigurile mai mari. A doua tendinţă este dată de schimbarea structurală a modului în care investitorii, brokerii şi consilierii financiari percep investiţiile globale. Cu cît este mai diversificată investiţia, cu atît mai bine".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb