Investitorii, îngrijoraţi de întârzierea listării companiilor din portofoliul Fondului Proprietatea

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 septembrie 2012

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) este îngrijorată de întârzierea calendarului pentru desfăşurarea ofertelor publice iniţiale ale companiilor de stat, potrivit legii privind obligativitatea ca toate societăţile din portofoliul Fondului Proprietatea să fie listate pe Bursa de Valori.

AIPC se alătură demersului iniţiat de administratorul Fondului Proprietatea, care priveşte accelerarea implementării principiilor guvernanţei corporative în cadrul companiilor deţinute de stat, potrivit unui comunicat transmis ieri.

"Deşi există o ordonaţă de guvern în acest sens, OUG 109/2012, nu înţelegem de ce până în acest moment nu au fost implementate efectiv în cadrul companiilor de stat măsurile prevăzute în respectiva reglementare", arată reprezentanţii AIPC, care adaugă: "De asemenea, AIPC se arată îngrijorată de nerespectarea calendarului propus pentru desfăşurarea ofertelor publice iniţiale ale companiilor de stat. Legea privind obligativitatea ca toate societăţile din portofoliului Fondului Proprietatea să fie listate pe bursa de valori există încă din 2005. Mai mult, reprezentanţii guvernelor statului român promit de doi ani Fondului Monetar Internaţional că vor fi derulate oferte publice iniţiale la companiile de stat din sectorul energetic, dar până în acest moment s-au derulat doar două oferte secundare din cele 10 angajamente asumate".

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital consideră că netrasparentizarea acestor companii şi nelistarea pe bursă a pachetelor asumate vor lăsa nerestructurată activitatea companiilor de stat, cu importante efecte economice asupra bugetului de stat şi astfel România nu va deveni atractivă în faţa investitorilor, într-o perioadă în care avem extrem de multă nevoie de investiţii în România.

AIPC solicită autorităţilor să găsească în cel mai scurt timp o cale de accelerare a rezolvării situaţiilor menţionate, mai ales în contextul favorabil al pieţelor financiare externe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb