Investitorul David Beckham dă vina pe guvern pentru eşecul camioanelor electrice

Călin Rechea
Companii / 20 martie

Călin Rechea

Este de la sine înţeles că David Beckham se descurcă în afaceri şi prognozarea tendinţelor de pe piaţă cel puţin la fel de bine ca pe terenul de fotbal.

Asta nu îl împiedică să aştepte asistenţă socială de la guvern, iar apoi să-i acuze pe guvernanţi de eşecul propriei afaceri, deoarece nu au interzis concurenţa.

Celebrul fotbalist a investit într-un start-up care transforma vehiculele comerciale cu motoare clasice în vehicule cu motoare electrice. La prima vedere, afacerea pare la fel de simplă ca afacerile cu lenjerie şi parfumuri în care Beckham este implicat de mai mulţi ani.

"Un start-up de vehicule electrice susţinut de celebrităţi, printre care David Beckham şi Jack Whitehall, şi-a pus sub administrare divizia comercială, dând vina pe decizia guvernului de a amâna interzicerea vânzărilor de maşini pe benzină", scrie The Telegraph.

Este vorba despre Lunaz Group, companie specializată în modernizarea vehiculelor cu motoare clasice prin înlocuirea propulsiei cu una electrică. Insolvenţa diviziei Lunaz Applied Technologies a fost cerută pe fondul unei restructurări mai ample a grupului.

După cum arată The Telegraph, Lunaz Applied Technologies (LAT) moderniza camioane de gunoi şi a încheiat un contract pentru transformarea camioanelor firmei de colectare a deşeurilor Biffa.

Compania Lunaz Group a fost înfiinţată în 2018 de antreprenorul David Lorenz împreună cu un fost director tehnic din Formula 1, iar David Beckham a preluat circa 10% din companie în urma unei investiţii din 2021.

Cotidianul britanic scrie că liderul Partidului Laburist, Sir Keir Starmer, care are mari şanse de a deveni următorul premier, a vizitat recent sediul Lunaz şi a lăudat compania, numind-o "lider mondial în tranziţia către energia verde şi curată".

The Telegraph mai aminteşte că un alt producător de automobile electrice de nişă, Fisker, a anunţat întreruperea producţiei, în condiţiile în care mai are în bancă doar 121 de milioane de dolari şi datorii către furnizori de 182 de milioane de dolari. Compania este listată la bursă în SUA, iar reprezentanţi săi au declarat că "există îndoieli substanţiale că Fisker va supravieţui fără o injecţie de numerar".

Renunţarea la modernizarea vehiculelor comerciale va permite companiei Lunaz să se concentreze asupra autoturismelor. O serie de maşini clasice, precum Aston Martin şi Rolls-Royce, au fost transformate la cererea unor clienţi. Chiar David Beckham a plătit pentru electrificarea unui Jaguar XK140, pe care l-a făcut cadoul fiului său Brooklyn.

Purtătorul de cuvânt al Grupului Lunaz a precizat că restructurarea companiei va permite satisfacerea cererii de la nivelul vehiculelor pentru pasageri, iar modernizarea vehiculelor comerciale se va relua odată cu revenirea cererii pe piaţă.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Si care e “morala” articolului:-)?Ca trebuie sa poluam in continuare cu hidrocarburi pentru “a respira un aer curat”:-)?

    1. si bateriile polueza!

      s c c r e t 

      Tie iti polueaza telefonul mobil sau Laptop-ul:-)?

      chiar mai mult decat petrolul

      Fabricarea bateriilor polueaza enorm si nici nu sunt reciclabile. Iar curenrul folosit pentru a alimenta bateriile este produs, in cea mai mare parte, din gaz si carbune.

      V-a distrus propaganda ecologista, credeti toate bazaconiile pe care le slobozesc baietii destepti imbogatiti de pe urma userismelor si progresismelor voastre. Cititi carti de fizica si chimie sa vedeti care e treaba cu bateriile, curentul necesar incarcarii bateriilor si alte din astea. Lasati insta, feis, pic poc ca ajungeti saraci lipiti. 

      Tu ai vazut scoala doar de dupa gard:-)…tehnica, fizica, chimia sunt in alta liga pentru tine. Tu esti la nivel de propaganda primita in plic

      ... carbon footprint ... plu!! famos people = taxes ... good marketing/bad marketing = marketing ...

      Iata ca DAVID BECKHAM,,s-a lansat in afaceri cu CAMIOANE ELECTRICE. OMU,are bani si nu stie ce sa mai faca cu ei.MORALA. In viata,fiecare OM,trebuie sa faca lucruri la care se pricepe,nu sa umble dupa cai verzi pe pereti. Ca fotbalist BECKHAM,a fost un ADEVARAT MAESTRU,iata ca in industria masinilor da chics. La noi,adica in fotbalul romanesc,a aparut si EXCELENTUL PRODUCATOR de MOBILA FINA,domnul SUCU. Plictisit ca nu are ce sa faca cu atatia bani,omul, a cumparat o echipa de fotbal,pe care doreste sa o faca neaparat campioana. Numai ca,nepricepanduse la fotbal,a tinut neaparat sa fie URMASUL lui PINALTI si a inceput sa improaste cu NOROI in toti cei care crede el ca nu il lasa sa castige campionatul. Pentru acest lucru,a inceput cu BECALI,caruia i-a transmis,TI FAC eu PI TINI. OMU,se crede SUPERMEN si nu a inteles ca FCSB,nu este numai BECALI,ci,clubul,este format din alti oameni care isi castiga existenta din munca la acest club. Oare jucatorii de la FCSB,trebuie sa se dea la oparte ca sa castige ecchipa lui SUCU campionatul.? A trecut apoi sa improaste cu NOROI unii dintre jucatorii altor echipe adverse pe care ii face BLATISTI,cand insa i se cer probe,spune ca nu are. Dupa arestarile facute de organele abilitate la clubul sau si cu DEZVALUIRILE facute de NASUL sefului de GALERIE de la RAPID,COSUL cu MERE numit RAPID o fi STRICAT.? Srful GALERIEI,cred ca PLATESTE cu libertatea, greselile celor care au STRICAT MERELE si anume nu cumva SEFII RAPIDULUI. ? SLOGANUL SPORTULUI este ,AI INVINS CONTINUA AI PIERDUT CONTINUA,insa VICTORIA in sport trebuie sa fie CURATA nu TRUCATA. Parca asa a luat fiinta INTRECEREA SPORTIVA. Rapidul,este o echiăpa IUBITA in ROMANIA,si nu cred ca are nevoie de VICTORII NEMUNCITE. Asta asa ca sa auda si cei care conduc CLUBUL.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb