Iohannis a ajuns la capătul cursei pentru imunitate

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 26 septembrie

Sorin Rosca Stanescu

S-au epuizat toate resursele pe care, rând pe rând, Klaus Iohannis le-a pus în mişcare în scopul de a-şi prelungi cumva imunitatea şi după încheierea mandatului. Şi iată că acum regele e gol. Dezbrăcat de toate podoabele lui. Iar justiţia, Curtea Supremă, l-a fixat definitiv în insectar. În insectarul delicvenţilor. Ce urmează?

Condamnarea familiei Iohannis este definitivă. Fără drept de apel. La capătul unor ani care păreau fără sfârşit, al unor proceduri prin care s-a încercat şi în bună măsură s-a reuşit paralizarea statului român în tentativa acestuia de a-şi recupera un prejudiciu de sute de mii de euro de la familia Iohannis, iată că acum situaţia s-a clarificat. Klaus Iohannis, împreună cu consoarta sa, a dobândit ilegal o proprietate în baza unor acte falsificate, proprietate care i-a adus sume consistente de bani sub forma unor chirii, încasate ani la rând de la Raiffeisen Bank şi care i-au permis achiziţionarea unor noi proprietăţi imobiliare. Odată dovedită în mod definitiv ilegalitatea şi în condiţiile în care familia Iohannis şi-a epuizat orice cale de atac, cei doi soţi trebuie să verse la Trezoreria statului român, pe care au prejudiciat-o, o sumă de câteva sute de mii de euro. Încă nu este foarte clar ce se va întâmpla cu penalităţile. Pentru că în mod normal aceşti bani, neîncasaţi ani de zile de statul român, sunt purtători de dobânzi.

O a doua concluzie, şi ea la fel de clară, rezultată din verdictul Înaltei Curţi, este că documentul invocat de familia Iohannis drept act de proprietate a fost un fals. Pentru acest fals şi pentru uzul de fals autorul sau autorii trebuie să plătească conform legii penale. Ceea ce în mod necesar şi obligatoriu deschide calea unei investigaţii pe care trebuie să o efectueze procurorii. Atenţie: nimic nu se prescrie, pentru că curgerea oricărei prescripţii a fost şi este suspendată conform legii pe perioada exercitării mandatului prezidenţial.

Al treilea efect al decizie definitive a Înaltei Curţi este că, aşa cum rezultă din documentele existente în voluminosul dosar, soţii Iohannis au fost cu ani de zile în urmă informaţi asupra caracterului fals al actului de proprietate. Şi au ignorat cu rea credinţă acest fapt. Ceea ce constituie fără doar şi poate o circumstanţă agravantă, care va trebui luată în calcul atunci când va fi stabilit de către o instanţă judecătorească cuantumul pedepsei.

Oricum, conform definiţiei date de Codul de procedură penală, întrucât la săvârşirea infracţiunii au participat cel puţin trei persoane, avem de-a face cu un grup criminal organizat, ceea ce din nou înseamnă o circumstanţă agravantă.

În toţi aceşti ani, din acest motiv, dar şi din altele, cum ar fi de pildă ingineria prin care Klaus Iohannis, şef al organizaţiei saşilor din România şi în acelaşi timp primar, a pus la cale în mod ilegal recunoaşterea în ceea ce priveşte patrimoniul a unui drept de succesiune asupra averii uriaşe a Grupului Etnic German, actualul preşedinte a stat ascuns sub umbrela imunităţii conferite de statutul său. Precizez că Grupul Etnic German a fost declarat prin lege, atât în plan internaţional, cât şi în plan intern, drept organizaţie criminală şi, în consecinţă, prin decret semnat de Regele Mihai, uriaşa avere a acestuia, provenită în bună parte din confiscarea proprietăţilor evreieşti, a fost preluată de statul român. Întreaga jonglerie legată de aşa-zisa succesiune asupra Grupului Etnic German este o infracţiune în formă continuată, care a avut drept rezultat devalizarea statului român de o serie întreagă de proprietăţi importante, spitale, şcoli, alte proprietăţi imobiliare şi muzee, inclusiv Muzeul Brukenthal. Pentru toate astea şi pentru multe altele, odată cu încheierea mandatului său prezidenţial, Klaus Iohannis va trebui să răspundă rând pe rând în faţa justiţiei române. Şi tocmai din acest motiv el a încercat din răsputeri să-şi găsească un job internaţional, în speranţa că astfel nu va mai răspunde în faţa legii române. S-a prăbuşit ca un castel de nisip şi ultima sa tentativă, mai modestă decât celelalte, dar la fel de neruşinată, de a candida vezi Doamne ca independent pe listele PNL pentru Senatul României, urmând ca ulterior să ajungă preşedintele Camerei Superioare, deci al doilea om în stat şi eventual să redevină preşedintele Partidului Naţional Liberal. Acum regele e gol şi, nu peste mult timp, va trebui să răspundă pentru faptele pe care le-a comis.

Opinia Cititorului ( 9 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Este un proces complicat ce are drept baza un fals aparut in cadrul unei proceduri de mostenire urmat de niste vinzari catre doamna Carmen Iohannis cu care familia Presedintelui nu are nici o legatura decit din postura de cumparator de buna credinta . In rest doar gogosi de presa pe care cetateanul habarnist le crede asa cum este si situatia cu Grupul etnic german .Iohannis nu are nici un amestec direct in niciuna dintre cauzele prezentate el nefiind pus nici macar in situatia de a restitui sumele presupus datorate .Procesele sunt inca in curs si nefinalizate in majoritatea cazurilor .Toate minciunile aparute ce fac referire la un presupus demers al Presedintelui de a ajunge Senator au fost rapid aruncate chiar de declaratia Presedintelui la gunoi .Iohannis nu vrea sa ajunga Senator. Planurile sale depasesc pozitia de Senator ce nu inglobeaza viitorul lui Iohannis .Un Presedinte responsabil trebuie sa isi incheie mandatul si abia atunci putem discuta .Este o vorba romaneasca .Ciinii latra si ursul trece .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Sau e mancat de caini. Se pare ca ursul asta nu mai sare garduri, musca doar pe langa de ceva timp si ca l-au fixat cainii pe care i-a gonit 10 ani. Timpul ne va arata ce a reusit sa faca. Ca sfarseste in dizgratie ca turnatorul Basescu sau reuseste sa primeasca vreo functie care sa ii aduca imunitate la cat a investit din banii Romaniei, vom vedea.

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      IRSOP, Iohannis e in kkt nene, cel putin ca imagine, ca nu se asteapta nimeni sa inceapa vreo executare silita.

      Si va trage in jos si partidul de scursuri slugarnice care l-a propulsat in fruntea politicii romanesti.

      Deci ca imagine Iohannis + PNL = praf.... Romanii vor sanctiona la vot de n-ai aer ...  

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    De departe cel mai capabil si influent Presedinte pe care la avut vreodata Romania si asta ca sa ne limitam doiar la doua dintre multiplele sale competente ce inglobeaza si respectarea cu sfintenie a Constitutiei Romaniei .Cele doua mandate au fost extraordinar de dificile ele avind in componenta, printre multe alte provocari interne si Pandemia globala de Covid 19 si aparitia celor doua razboaie din Ucraina si Gaza .Iohannis si-a facut„ praf si pulbere ” toti adversarii politici de la Ponta, Dragnea si Dancila la Barna si Orban cel ce a tradat PNL. La nivel international nu are rival .Stau marturie toate distinctiile primite ce il alatura marilor personalitati ale lumii libere si ale Istoriei Europei .Iohannis , din postura de girant al obtinerii banilor din PNRR si ca fauritor al Trilateralei Rep.Moldova , Ucraina ,Romania ,transforma micuta noastra tarisoara intr-o forta de neegalat in zona .Drumul lui Iohannis , dupa incheierea mandatului Prezidential , nu se va opri aici .Romania va avea nevoie de Iohannis multi ani de acum inainte .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. spitalul de nebuni,are o gaura in gard,multi fug,nu stiu cum dracu au scapat!

      osanale,osanale la o mediocritate pe opulenta si tupeu nesimtit,atat el cat si nevastasa! 

      eu merg cu caiacul pe mare,a balizat in dreptul Neptunului mai mult luciu de apa decat are Neptunul si jupiterul,la un loc! 

      am taiat odata coltul intre ultimele 2 balize,au venit spp cu niste skijeturi,cum nu am vazut pana acum,mari rau,legitimare,ca chiama politia de frontiera,m au lasat in pace!

      uneori,se plimbau in acea zona sppistii cu ei,dezmat pe bani publici! 

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      Are valoarea lu Ianis Hagi altfel il curtau astia pentru o functie europeana la cat si cum i-a slugarit si a aruncat cu miliarde de euro in stanga si in dreapta pentru promovarea intereselor straine in Romania.

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Boala romanului , a prostului si a conservelor securiste , sa moara capra vecinului , adica a lui Johanis . asa au patit toti presedintii la sfarsit de mandat , sa i se gaseasca ceva sa fie criticat sa scape toate leprele care s-au gudurat pe linga el zece ani .schimbarea lui Johanis bucuria nebunilor !

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    De ce e blamat Iohanis, mostenirile sunt pe descendenti, nu si pt soti. In celelalte privinte, eu personal ma minunez ca numai acum, la terminarea mandatului de presedinte Inalta Curte a dat hotararea! . Iau de bun ce a scris SRS in articol si pun intrebarea asta :cum s a lasat pnl antrenat in schema asta cu Iohanis independent la presedintie daca elitele politice stiau datele astea foarte vechi ((imposibil sa nu fi stiut). Cum de i au permis acestei Iuda traseist de Fenechiu sa ruineze toata munca partidului si sa reduca semnificativ sansele lui Ciuca, cu siguranta ca loialitatea lui catre Klaus il va costa politic mult! Sa se sanctioneze acest Fenechiu si sa fie obligat sa demisioneze ca vicepresedinte pt tradarea intereselor pnl in cel mai important moment, si sa nu cumva sa l vad pe lista ca nu mai votez pnl!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. De ce te mira? Nu stii ca dosarele se tin sub presh, sau la sertar?

      PNL este un partid profund slugarnic prin toti porii, de asta s-a lasat antrenat, iar acu o sa plateasca oalele sparte, o sa vezi.

      Oricum numa tampitii mai voteaza PSD si PNL, restul au alte optiuni de vot.  

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb