Iohannis a promulgat un actul normativ care vizează faptele de corupţie

I.M.A.
Politică / 26 iulie 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul privind promulgarea actului normativ care completează art. 12 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, pe 5 iunie, ca inadmisibilă, sesizarea PNL şi USR asupra legii de modificare şi completare a art. 12 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, transmite Agerpres.

Potrivit criticilor formulate de PNL şi USR, modificarea art. 12 din Legea nr. 78/2000 vizează dezincriminarea faptelor de corupţie în cazul în care acestea sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase, precum şi în cazul în care sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine de alte foloase decât cele materiale.

Actul normativ a fost atacat pentru a doua oară la CCR, după ce, pe 27 iulie 2018, preşedintele Iohannis sesizase Curtea, motivând că dispoziţiile articolului unic pct. 1 ale acestei legi sunt neconstituţionale.

Deputaţii PNL şi USR au argumentat în sesizarea lor că "menţinerea unor texte de lege care sunt afectate de un viciu de neconstituţionalitate reprezintă, pe lângă încălcarea principiului colaborării loiale între autorităţile statului, şi o încălcare a principiului securităţii juridice" şi solicitau CCR să "constate neconstituţionalitatea articolului unic din legea supusă controlului de constituţionalitate cu referire la dispoziţiile art.12 alin.(2) din Legea nr.78/2000 deoarece încalcă dispoziţiile art. 147 alin.(4) şi ale art.1 alin.(3) din Constituţia României", informează Agerpres.

De asemenea, reprezentanţii PNL şi USR atrăgeau atenţia că articolul unic al legii este neconstituţional deoarece "consacră restrângerea domeniului de aplicare al infracţiunii reglementate prin norma în vigoare, legiuitorul refuzând aplicarea obligaţiei regulamentare de a asigura corelarea tehnico-legislativă cu Decizia Curţii Constituţionale nr.584/2018, încălcând astfel dispoziţiile art.147 alin.(4) şi ale art.1 alin.(3) din Constituţia României".

Camera Deputaţilor a reexaminat, în calitate de for decizional, pe 16 aprilie, în urma deciziei CCR, proiectul de lege respectiv şi a revenit la textul iniţial, prin care se pedepsesc cu închisoarea faptele săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Te prinde somnul sau poți dormi LINIȘTIT ODIOSULE TIRAN cind jalnicile tale SLUGI(GUSATI DE LA S. R. I DE SE RUP SCAUNELE CU EI DE GRAȘI CE SUNT ȘI INCOMPETENȚI DE LA S. T. S.) care nu au fost în stare sa o localizeze și sai acorde primul ajutor unei fetite nevinovate și neajutorați de voi DIAVOLILOR. Bine ca tu SUGALAU LE, BULANGIULE, POPONARULE, NAZIST, HITLERIST AI putut sa te pozezi și sa te afișezi mândru de 1 DECEMBRIE înconjurat din toate părțile stinga, dreapta, în fata, în spate DE GUNOAIELE pardon generali tai Securiști care nu știu pentru ce iau o căruță de banii din munca și transpirația acestui popor pe care tu îl batjocorește fără mila. Nu tu ai trimis de 2 ori legea la C. C. R. nu știi cum sa mai blochezi și sa înființezi mai tare un proiect de lege. Ești acum satisfăcut de ceea ce sa întâmplat probabil și sigur ești în culmea fericirii de tragedia asta. Marți cind faci aceasta ședința C. S. A. T de forma și din plictiseala pentru tine mai cere milioane de euro pentru și sa li se mai mărească bugetele ca chiar merita nu uita sa faci asta. Pe DOMNUL TĂRICEANU și alții nevinovat ca el au avut timp și răbdare să-l urmărească 7 ani de zile zi și noapte fără întrerupere și acum nu au fost în stare sa ajute aceasta nevinovata fetita care a așteptat sa fie ajutata cu tehnologia de milioane de euro pentru ce. Tehnologia o folosește din ordinul tău la furat voturile de la alegeri cum sa întâmplat la euro parlamentare. Vezi ca vine 10 august ce le spui la romani din DIASPORA cu întrebările de la REFERENDUM. Nu mai ești asa de vocal spusele cum ai șantajat și trădat tara cu întrebările tale. Așteptăm DEMISIA TA PINA PE 10 AUGUST SPURCAT DIAVOL CARE EȘTI.

    1. Vezi ca nici azi nu ți-ai luat pastilele. Si nu- l fă pe Tariceanu domn pentru ca jignești domnii. Mai doamne sunt fetele de pe centura.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb