Iohannis: "Cu noua Administraţie Trump avem o relaţie funcţională"

M.I.
Politică / 22 septembrie 2017

Iohannis: "Cu noua Administraţie Trump avem o relaţie funcţională"

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, în SUA, o întâlnire cu membrii comunităţii româneşti din Philadelphia, cărora le-a spus că România are "o relaţie funcţională" cu noua Administraţie Trump, iar preşedintele american apreciază foarte mult comunitatea de români.

Iohannis a spus că a găsit peste tot în SUA români respectaţi şi că nici nu i se mai pare un lucru special să meargă undeva prin Statele Unite şi lumea să îl salute în limba română, potrivit News.ro.

În alocuţiunea rostită, preşedintele Iohannis a menţionat că românii din Philadelphia au o istorie extrem de bogată, în primul rând istoria Statelor Unite, dar aici se găseşte un document care a contribuit la existenţa României ca stat modern.

Şeful statului a completat: "Este acea renumită Declaraţie de Principii, care, împreună cu opinia fermă a Preşedintelui Wilson de la acea vreme, a făcut posibilă, de exemplu, Marea Adunare de la Alba Iulia, pe 1 decembrie 1918, Ziua noastră Naţională. Dar şi alte popoare, în special din Estul şi din mijlocul Europei, au putut beneficia de aceste prevederi, care, în esenţă, au fost o primă formulare foarte explicită a dreptului la autodeterminare a popoarelor. Şi, cum probabil ştiţi, eu provin din Transilvania, din Sibiu. Pentru românii din Transilvania, practic, a fost acea şansă să se alăture României, iar pentru România cred că a fost o mare şansă că i s-a alăturat Transilvania".

Preşedintele a subliniat că în ultima vreme se vorbeşte foarte mult despre Parteneriatul Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, şi pe bună dreptate.

Iohannis a precizat: "Cu noua Administraţie Trump am reuşit de la început să avem o relaţie funcţională, şi după ce am efectuat o vizită în prima parte a acestui an la Washington - pe care poate aţi urmărit-o, mie mi-a plăcut - după acea vizită relaţia a devenit deosebit de puternică şi am reuşit să dăm o nouă dimensiune Parteneriatului Strategic între România şi Statele Unite ale Americii".

Klaus Iohannis a menţionat că s-a bucurat foarte mult cu acea ocazie, când a discutat un pic mai mult cu preşedintele Trump, să afle că acesta apreciază foarte mult comunitatea de români din Statele Unite ale Americii.

Preşedintele a continuat: "Şi am găsit practic peste tot români foarte respectaţi, începând de la Casa Albă, la sediul ONU, în foarte multe locuri. Între timp, nici nu mi se mai pare un lucru special să merg undeva prin Statele Unite ale Americii şi lumea să mă salute în limba română. E foarte frumos!".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb