IOHANNIS, DESPRE COMBATEREA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE: "Pentru România este foarte important ca în faza de tranziţie să folosim gazul natural"

J.P.
Politică / 16 octombrie 2020

"Pentru România este foarte important ca în faza de tranziţie să folosim gazul natural"

Preşedintele Klaus Iohannis a adelcrata, joi, la Bruxelles, că n ceea ce piveşte combaterea schimbărilor climatice, România este dispusă să accepte inte ambiţioase pentru 2030, dar nu va face acest lucru necondiţional. Şedul statului consideră că este important ca, în perioada de tranziţie, să fim lăsaţi să le anelem mixul energetic, iar România să se poată baza pe gazul natural, conform news.ro.

"Vom începe discuţiile pe ţinte climatice, o temă extrem de sensibilă, dar, în acelaşi timp, extrem de importantă şi pentru noi. Este vorba de felul în care Uniunea Europeană îşi va seta ambiţiile, cât de buni vrem să fim, cât de performanţi vrem să fim, cum vrem să ne îngrijim de măsurile pe care le luăm ca să reducem impactul climatic total nefavorabil pe care putem să-l constatăm cu toţii - furtuni, călduri excesive, ierni excesive. Este clar că ceva trebuie făcut", a declarat, joi, Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, există foarte multe discuţii, există propuneri de ţinte climatice şi se discută ţinta pentru anul 2030.

"Noi, eu, suntem dispuşi să acceptăm ţinte destul de ambiţioase, dar nu sunt dispus să accept ţinte foarte ambiţioase necondiţionat. Pentru noi este important să putem gestiona tranziţia spre o ţintă ambiţioasă, asta însemnând, evident, să ne alegem singuri, să fim lăsaţi să ne alegem mixul energetic şi este, de asemenea, foarte important să putem să ne alegem cum facem tranziţia, ce fel de energie folosim. De exemplu, pentru România este foarte important ca în faza de tranziţie să folosim gazul natural - de exemplu, cel din Marea Neagră. Deci, sunt condiţii pe care le voi exprima foarte clar. Pe de altă parte, sunt dispus să discutăm ţinte climatice ambiţioase, fiindcă aceste lucruri sunt foarte importante şi pentru noi, în România, pentru societatea românească", a mai declarat Klaus Iohannis.

Pe agenda de discuţii a reuniunii Consiliului European se află subiecte referitoare la pandemia de COVID-19, viitoarele relaţii dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie, precum şi combaterea schimbărilor climatice.

În ceea ce priveşte tema combaterii schimbărilor climatice, liderii Uniunii vor avea discuţii referitoare la propunerea făcută de Comisia Europeană de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până la sfârşitul anului 2030 comparativ cu 1990.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Sefuu...,

    Clar, aveti dereptate.  

    Numai ca, gazul natural este departe de cetatenii acestei tari. Cine din satele Romaniei nu ar dorii sa aiba confortul unei centrale pe gaz. Dar solutia acesta ramane un vis indepartat. Asa ca, pana una alta avem numai biogazul fasurilor noastre.

     

    Nu verifica nimeni textul? adelcrata ... că n ... piveşte ... inte ... Şedul ... anelem .

    1. exact asta am vrut sa spun. Inadmisibil atatea erori!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb