Iohannis respinge numirea Adinei Florea la şefia DNA

E.M.
Politică / 21 noiembrie 2018

Adina Florea (Sursa foto: Twitter)

Adina Florea (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Ponta despre respingerea Adinei Florea: "Mi se pare o decizie normală"

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, consideră normală decizia şefului statului Klaus Iohannis de respingere a propunerii de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Mi se pare o decizie normală. Ce mi se pare cel mai rău este faptul că noi nu reuşim să reparăm lucruri care merg prost şi le distrugem şi mai tare. Aşa cum doamna Kovesi a distrus ideea de anticorupţie în România, domnul Dragnea a distrus ideea de luptă împotriva abuzurilor. Aşa că nu mai avem nici anticorupţie şi avem în continuare abuzuri şi, după cum vedeţi, de doi ani ne învârtim în jurul cozii pentru că oamenii care ar trebui să rezolve lucrurile şi să le repare sunt interesaţi doar de viaţa şi de pielea lor şi nu de ceea ce se întâmplă în ansamblu. Eu cred că trebuie să avem un DNA puternic şi un DNA care să nu mai comită abuzuri, cum s-au comis în vremea doamnei Kovesi. Nu avem nici un DNA puternic şi nu am oprit nici abuzurile", a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

------

Preşedintele Klaus Iohannis a respins astăzi numirea Adinei Florea la conducerea DNA. De asemenea, şeful statului a respins alte patru numiri pentru funcţii de conducere în Parchetul ICCJ şi la DIICOT. În toate cele cinci cazuri, preşedintele a considerat că nu sunt întrunite condiţiile de legalitate.

"În conformitate cu dispoziţiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi, având în vedere considerentele Deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, Preşedintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul justiţiei, întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcţie de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) şi (12) din Legea nr. 303/2004", explică Preşedinţia, potrivit News.ro.

Propunerile respinse au fost înaintate în octombrie de ministrul Justiţiei, domnul Tudorel Toader.

Astfel, Iohannis refuzat următoarele numiri: Adina Florea, pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie; Florena-Esther Sterschi, pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; Elena Giorgiana Hosu, pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; Iuliana Nedelcu, pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. cine stie? din ce an aste membru psd babacu cucoanei respective,

    si ce functii publice ocupa membri familiei? 

    Dom'ne, dacă faci un exercițiu de imagistică și nu te uiți decât de la rădăcina nasului în sus, arată dintr-un thriller! Încearcă! )))

    1. Da, ai dreptate, asa mi s-a parut si mie din primul moment ce am vazut-o pe sticla..Parca asa sint toti psDragnistii-sint de-a dreptul terorizati de faptul ca-i paste inchisoarea. Sper ca nu ''ierburile'' , dar mai stii?

    Oare de ce o fi așa de încrâncenată?...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb