Iohannis şi Zelenski au transmis o declaraţie comună cu privire la integrarea euroatlantică a Ucrainei

T.B.
Politică / 1 iunie 2023

Iohannis şi Zelenski au transmis o declaraţie comună cu privire la integrarea euroatlantică a Ucrainei

Şeful statului Klaus Iohannis şi preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski au transmis, joi, o declaraţie comună cu privire la integrarea euroatlantică a Ucrainei, conform news.ro.

"Preşedintele României şi Preşedintele Ucrainei salută progresele semnificative ale Ucrainei în ceea ce priveşte avansarea pe calea integrării euroatlantice; confirmă angajamentul lor de a consolida eforturile comune de susţinere a integrării Ucrainei în cadrul Alianţei şi pentru implementarea standardelor NATO; exprimă disponibilitatea de a organiza consultări bilaterale cu privire la garanţiile internaţionale de securitate pentru Ucraina înaintea obţinerii statutului de membru NATO, în baza Pactului de Securitate de la Kiev din 13 septembrie 2022", este precizat în declaraţia semnată de cei doi şefi de stat.

Conform sursei citate, România va continua să promoveze sprijinul politic şi practic al Alianţei pentru Ucraina în vederea asigurării abilităţii Ucrainei de a-şi apăra în mod eficient suveranitatea şi integritatea teritorială, iar Ucraina va continua să îşi aprofundeze interoperabilitatea cu NATO şi să îşi modernizeze forţele de securitate şi militare.

"Ucraina apreciază în mod deosebit susţinerea politică şi practică oferită de România şi de poporul român în aceste momente critice (...) primirea de refugiaţi, tranzit pe teritoriul naţional al asistenţei internaţionale, facilitarea exporturilor de cereale, susţinere pentru eforturile Ucrainei de apărare naţională şi creştere a rezilienţei, inclusiv creşterea capacităţilor de apărare; Ucraina salută eforturile şi iniţiativele propuse de România cu privire la reconstrucţia post-conflict", mai arată textul declaraţiei.

Astfel, România va susţine Ucraina atât timp cât va fi necesar, va continua să ofere susţinere multidimensională pentru Ucraina şi să solicite consolidarea susţinerii şi asistenţei internaţionale pentru Ucraina. România va susţine Ucraina în reconstrucţia şi redresarea post-conflict în vederea asigurării unui stat stabil, sigur şi rezilient.

Klaus Iohannis şi preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski au participat joi la cel de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene (CPE) care a avut loc în Republica Moldova.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Absolut jenant ptr. Romania

    Prostocratie

    NATO is the boss

    1. sa multumim lui Dumnezeu ca NATO is the boss, altfel, puteam sa fim in locul Ucrainei

      Noi am provocat Rusia, o mare putere nucleara? Noi avem junte naziste care-i hartuiesc de 8 ani de zile pe rusi si pe minoritatile din Ucraina? Stai jos, nota 3.

      Nu, noi avem romani dislocati de sovietici in Siberia si iata ca, totusi, nu am bombardat Moscova. Iesi afara, nu meriti nici o nota!

      Te inchini la organizatii naziste de frica lui Putin care vine dupa tine sa te duca in Siberia. Nu te vrea nimeni, poate la psihiatrie, acolo da.

    asta nu e in stare sa evite grevele pe acasa si se da smardoi vrand sa ne bage in razboi.

    Ar trebui încadrați și pe zona Pacificului

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb